Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 17 October, 14:35

Sydsvenskan - 08 okt 19 kl. 21:57

Ekobrott vanliga i bostadsrättsföreningarTolv procent av alla bostadsrättföreningar har utsatts för ekonomisk brottslighet under de senaste fem åren, enligt en rapport som konsultföretaget Sweco har tagit fram på uppdrag av branschorganisationen Fastighetsägarna. Det betyder att 3 000 förening.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sweco, Fastighetsägarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekobrott, vanligai , bostadsrättsföreningar
Cornucopia - 24 feb 15 kl. 10:25

Gästinlägg: Förbjud bostadsrättsföreningar att ta nya lån

Nedanstående är ett ett gästinlägg skrivet av Niclas Jonsson på företaget Bättre Bostadsrättsförvaltning.

Förbjud bostadsrättsföreningar att ta nya lån

Enligt föreningarnas stadgar skall avgiften i föreningen täcka drift och underhåll. Om den då gör det, när uppstår då egentligen behovet för en bostadsrättsförening av att låna ytterligare pengar i bank?

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

Cornucopia - 19 sep 14 kl. 10:31

FAR: Bostadsrättsföreningar får gå i förlust utan styrelseansvar

FAR har professor Daniel Stattin och advokaten och den adjungerade professorn Carl Svernlöv huruvida bostadsrättsföreningar systematiskt får gå med förlust och vad styrelse och revisors ansvar är. Svaren kan sammanfattas som att det är fritt fram att göra brakförluster i bostadsrättsföreningarna, utan att riskera några konsekvenser. (PDF)
Effekten av förbudet mot progressiva avskrivningar blir enligt Svernlöv-Statin inga alls.

Cornucopia - 15 okt 14 kl. 20:02

UC/SvD: Upp till 1 200 års avskrivningstid för bostadsrättsföreningar

Hos Schibsted/SvD går Upplysningscentralen (UC) ut och vill att skuldsättningsgraden på bostadsrättsföreningar ska belysas tydligt i prospekt och mäklarannonser. Det kan handla om skulder i föreningen på upp till 40 000:- SEK per m2 och avskrivningstider på upp till 1 200 år.

UC:s marknadschef Roland Sighblad säger till SvD:"Vi har till och med identifierat en förening med avskrivningstiden 1 200 år, alltså helt ohållbart.

DI - 22 aug 17 kl. 14:49

Airbnb oroar bostadsrättsföreningar

Intresset för Airbnb-uthyrningar fortsätter att öka runt om i landet, enligt flera bostadsorganisationer. Men i takt med att tjänsten växer oroar sig bostadsrättsföreningar för att det kan bli svårt att utföra sina vanliga uppdrag..

DI - 12 jan 15 kl. 13:49

Antalet nyregistrerade bostadsrättsföreningar ökade med 18 procent 2014

Totalt nyregistrerades 907 bostadsrättsföreningar under 2014 vilket är en uppgång med 18 procent jämfört med 2013 då 769 bostadsrättsföreningar nyregistrerades. Det uppger Hittabrf.se i ett pressmeddelande..

DI - 24 feb 16 kl. 13:33

SEB stoppar lån till små bostadsrättsföreningar

SEB har stoppat lån till mindre bostadsrättsföreningar samt till ägare av lägenheter i bostadsrättsföreningar med mindre lägenheter..

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 17:58

Utmanar storbankerna med lån till bostadsrättsföreningar

Förra året uppgick den svenska lånemarknaden för bostadsrättsföreningar till nästan 500 miljarder kronor, varav merparten lånades ut av storbankerna. ”Vi tror att bostadsrättsföreningar som kundgrupp skulle kunna få en mycket bättre ränta genom att man kanaliserar lånen utanför banksystemet”, säger Göran Bronner till Di. För att ta en del av kakan har Göran Bronner startat bolaget Fastighetshypotek i Sverige tillsammans med Olof Sundblad och Mattias Mejrot, även de före detta Swedbankanställda.

Jmini.se - 15 mar 16 kl. 13:36

Ekhagen har en av Sveriges bästa bostadsrättsföreningar

Endast 20 bostadsrättsföreningar i hela landet har fått högsta betyget (A++) vilket innebär att bostadsrättsföreningen är ”synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter”. Betyget har enbart utgivi.....

JAffärer.se - 15 mar 16 kl. 13:36

Ekhagen har en av Sveriges bästa bostadsrättsföreningar

Endast 20 bostadsrättsföreningar i hela landet har fått högsta betyget (A++) vilket innebär att bostadsrättsföreningen är ”synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter”. Betyget har enbart utgivi.....

DI - 13 apr 17 kl. 21:31

Bostadsrättsföreningar ökar ränterisken

Intresset för kortare räntebindningstider har ökat i landets bostadsrättsföreningar under det senaste kvartalet, enligt statistik från SBAB. ”Bostadsrättsföreningarnas ränterisk har ökat något”, konstaterar chefsekonomen Tor Borg..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Stjärnan om råndramat: ”Riktigt dåliga veckor”

Arsenals fotbollsstjärna Mesut Özil uttalar sig för första gången om det dramatiska rånförsöket i London i slutet av juli. Özil, hans svenska fru Amine och lagkamraten Sead Kolasinac färdades i Özils lyxbil i London då de attackerades av två mopedrånare.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Miljonbot efter dödsolycka i fabrik

Livsmedelsföretaget Atria döms till att betala en företagsbot på 1,5 miljoner kronor efter en dödsolycka i Borås våren 2017. Dessutom ska företaget betala 120 000 kronor i skadestånd till den omkomne mannens familj, rapporterar Borås Tidning. Mannen, so.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Facket JO-anmäler stängning av AF-kontor

Fackförbundet ST på Arbetsförmedlingen ifrågasätter starkt hur stängningen av de hundratals kontoren har gått till. Därför JO-anmäler facket myndigheten. "Regeringen har infört särskilda regler om hur sådana här situationer ska hanteras.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hopp har fått sprinternstjärnan att hoppas igen

Längdhopp har fått supertalangen att springa fort igen: ”Kommer vara med på nästa OS.”.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Thingnes Bø om vurpan: Flög som Stålmannen

Den norske skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bø missar värdefull träning på den kommande VM-arenan i Italien efter att ha skadat låret. Thingnes Bø föll olyckligt under en löprunda i Antholz. – Vi sprang nerför berget då jag slog i en sten eller en t.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Grisbil körde av vägen

En lastbil med släp med uppemot 200 grisar i lasten körde av vägen och välte på Vikbolandet, öster om Norrköping, vid halv åtta på morgonen, rapporterar lokala medier. Olyckan till trots finns inga uppgifter om att människor kommit till skada. Hur det g.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Slutbakat för Domino´s Pizza

Brittiska pizzakedjan Domino´s Group har beslutat att stänga ned all sin internationella verksamhet, bland annat i Sverige, Island, Norge och Schweiz. Restaurangkedjan som är en franchisedel av det amerikanska företaget Domino´s, världens största pizzak.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

President skadad – föll av parkerad hoj

Filippinernas president Rodrigo Dutertes har skadat sin höft och fått blåmärken samt skrapsår efter en motorcykelolycka. Dutertes hade precis parkerat sin motorcykel i presidentpalatset Malacañang i huvudstaden Manila när olyckan inträffade, rapporterar.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Grekland trappar upp strid mot plasten

Greklands regering tar nya initiativ mot plastavfallet som sköljer upp på landets medelhavsstränder – bland annat med målet att börja förbjuda engångsartiklar av plast redan till nästa sommar. – 39 ton plastavfall hamnar i havet i Grekland varje dag och.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Amerikaner frihetsberövade i Kina

Två amerikaner som driver ett företag som lär ut engelska i Kina har gripits i östra delen av landet, enligt deras företag som uppger att de hålls fångna på falska anklagelser. Amerikanerna, en man och en kvinna, frihetsberövades i provinsen Jiangsu för.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.