SVT > Utrikes

Friday, 18 October, 00:41

SVT - 08 okt 19 kl. 21:51

Fortsatt nej till att ta hem svenskar från Syrien – trots krigshotRegeringen backar inte i frågan om de svenskar som sitter fångna i Syrien efter att ha levt och verkat med IS – de ska inte hämtas hem. Detta trots att Turkiet står berett att inleda en offensiv i det område i Syrien där personer som rest från Sverige och deras barn hålls i läger. – Vi har inga planer på att hämta hem IS-terrorister till Sverige, säger inrikesminister Mikael Damberg (S)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Syrien, IS, Turkiet, Sverige, Mikael Damberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt nejtill att ta , hem, svenskarfrån , Syrien, trots krigshot
Expressen - 22 feb 11 kl. 21:18

UD:s kamp för att få hem svenskar från Libyen

UD har lagt upp en krisplan för att få hem svenskar från Libyen i en situation de kallar "extraordinär." Reguljära och chartrade plan ska ta hem de 30 svenskar som är kvar i landet. - Det är något kaotiska förhållanden.

Nyhetskanalen - 02 feb 11 kl. 11:59

Extrainsatta flyg hämtar hem svenskar

Under tisdagen flögs 800 Ving-resenärer hem till Sverige och under veckan kommer flera extrainsatta flyg att hämta hem svenskar från semesterorterna Hurghada och Sharm el Shejk..

Nyhetskanalen - 17 mar 11 kl. 15:11

Regeringen vill hjälpa hem svenskar

Regeringen arbetar med en evakueringsplan för att ta hem svenskar från det katastrofdrabbade Japan.
.

Expressen - 09 okt 19 kl. 00:44

Trots krigshotet – fortsatt nej till att ta hem svenskar

De ska inte hämtas hem.Regeringen håller fast vid frågan om de svenskar som sitter fångna i Syrien efter samröre med IS.– Vi har inga planer på att hämta hem IS-terrorister till Sverige, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till SVT Nyheter..

Nyhetskanalen - 07 feb 12 kl. 15:13

Fler ambassadörer hem från Syrien

Även Spanien och Belgien har kallat hem sina ambassadörer från Syrien, rapporterar Reuters. Tidigare har Italien valt att ta hem sin ambassadör, enligt AFP.
.

NSD - 31 dec 11 kl. 09:25

Filippinier hjälps hem från Syrien

Filippinerna vill hjälpa hem medborgare som arbetar i Syrien och skickar sin utrikesminister Albert del Rosario till den oroliga staten. Han ska också verka för att filippinier som vill stanna skyddas från våldet..

Expressen - 27 jun 15 kl. 11:36

Ving backar – flyger hem svenskar tidigare

Många svenska turister är fast i ett Tunisien, skakat av gårdagens terrordåd. Vings första besked var att de inte skulle flyga hem sina 69 Tunisienresenärer förrän på tisdag. Nu har de ändrat sig, och flyger hem alla som vill redan i morgon.

Politikerbloggen - 31 jan 11 kl. 08:24

EVAKUERING Flera resebolag tar hem svenskar från Egypten

HEM FRÅN EGYPTEN. Efter de senaste dagarnas oroligheter tar flera resebolag hem sina resenärer från turistorter i Egypten. UD avråder från resor till landet men organiserar inte evakueringen.

SR - 28 jan 11 kl. 18:10

Apollo hämtar hem svenskar i Egypten

Researrangören Apollo har med anledning av UD:s beslut att avråda från resor till Kairo bestämt att de hämtar hem de 203 Apollos resenärer som befinner sig i Egypten, säger informationschef, Kajsa Moström..

Cornucopia - 26 feb 15 kl. 15:18

Inrikesminister Ygeman: Svenska staten hjälper hem jihadister från Syrien

"Inte vårt ansvar att flyga hem svenskar" - Lars Danielsson, tidigare socialdemokratisk statsekreterare UD (Bonnier/DN) angående tsunamikatastrofen 2004"Sverige har varit ”behjälpligt med att plocka hem” ett antal individer från Syrien" enligt inrikesminister Anders Ygeman (TT/Schibsted/SvD)Via TT, bland annat återpublicerat hos Schibsted/SvD, nåddes vi härom dagen av nyheten att svenska staten hjälper jihadister i Syrien hem till Sverige. Svenska statens åtagande för svenska medborgare som sitter illa till i utlandet har alltså utvecklats rejält sedan den sk tsunamikatastrofen och nu kan svenska jihadister vara trygga i att staten är behjälplig i att forsla hem dem till Sverige för lite återhämtning.

Svenska staten fakturerar förstås svenskar man hjälpe

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Det vet vi om överenskommelsen för eldupphör i Syrien

USA och Turkiet har kommit överens om ett eldupphör i Syrien. Överenskommelsen innebär att de kurdiska YPG-styrkorna får 120 timmar på sig att lämna regionen. Och att sanktionerna mot Turkiet hävs..

SVT - 5 timmar sedan

USA och Turkiet överens om eldupphör i Syrien

USA och Turkiet överens om eldupphör i Syrien..

SVT - 6 timmar sedan

Pressträff efter Brexitavtal

Toppmötets brexitdel är avslutad, meddelar Preben Aamann, talesman för EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk, på Twitter. ”Slutsatserna har antagits”, skriver Aamann – dock utan att gå in på vad de innehåller..

SVT - 7 timmar sedan

Det innebär det nya brexitavtalet

Det nya brexitavtalet innebär att Nordirland kommer att tillämpa EU:s tullregler. På så vis garanterar man att en hård gräns inte uppstår på Irland. De stora förlorarna?

SVT - 9 timmar sedan

Löfven om brexitavtalet: ”Ovisst vad som kommer ske”

Statsminister Stefan Löfven (S) ser positivt på uppgörelsen mellan EU och Storbritanniens regering. – Vi har hela tiden eftersträvat ett ordnat utträde, säger statsministern till SVT..

SVT - 11 timmar sedan

Experten om brexit: Väldigt många frågetecken kvar

Storbritannien och EU har återigen lyckats enas om ett Brexitavtal. Men nu återstår det kanske tuffaste hindret för Boris Johnson, att få det godkänt av parlamentet. – Frågetecknen är, som alltid med Brexit, jättemånga, säger James Savage från nyhetstidningen The Local.

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s utrikesreporter om brexit: Långt ifrån klart

EU och Storbritanniens regering har nått en uppgörelse om brexit. Men det återstår flera hinder, enligt SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson..

SVT - 13 timmar sedan

Brexitavtal klart mellan Storbritannien och EU

Ett brexitavtal är klart, meddelar Jean-Claude Juncker på Twitter..

SVT - 15 timmar sedan

Expertens tips till brexitförhandlarna: Så borde de ha gjort

Brexitförhandlingarna är inne i en intensiv fas – och ett nytt avtal kan vara nära. Men både Storbritannien och EU hade kunnat agera annorlunda. – Båda parter hade möjlighet att föregå med gott exempel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.