BT > Nyheter

Wednesday, 23 October, 19:52

BT - 08 okt 19 kl. 21:09

TV: Hotade stadsodlingar får vara kvar: ”Började nästan gråta”I drygt ett års tid har stadsodlingar på Hässleholmen hotats av nedläggning. Under tisdagen kom beskedet om en lösning. – Det är otroligt bra att de får vara kvar, vi odlar tillsammans här, säger Esmail Mardkh, som odlat i över 20 års tid..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hässleholmen, Esmail Mardkh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV Hotade, stadsodlingarfår vara , kvarBörjade nästan , gråta
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sjukreselinjerna blir kvar

Sjukreselinjerna till och från landstingets vårdinrättningar via mindre transportfordon i linjetrafik som har varit hotade blir kvar..

BT - 26 jan 12 kl. 08:29

MP:s förslag: Stadsodlingar i Borås

Miljöpartiet vill öppna för stadsodlingar i Borås.
De vill att kommunen ska ställa sig positiv till olika initiativ och peka ut lämpliga områden. Allt fler stadsodlingar har vuxit fram på senare år i en rad svenska städer.

Nyteknik - 08 sep 17 kl. 11:07

Smarta stadsodlingar får miljonstöd

Cyklisters trafikbeteende och uppkopplade stadsodlingar. Det är två av satsningarna när Vinnova nu tilldelar Lunds kommun 12 miljoner kronor..

Corren - 14 timmar sedan

32-åring hotade frivårdsinspektör

Den 32-årige mannen hotade en frivårdsinspektör under ett telefonsamtal..

YLE - 13 timmar sedan

Kaskö inleder samarbetsförhandlingar – 20 tjänster hotade

Stadsstyrelsen i Kaskö vill att staden omedelbart inleder samarbetsförhandlingar med hela personalen. Allt mellan 10 - 20 av 90 tjänster är hotade..

YLE - 13 timmar sedan

20 tjänster hotade då Kaskö inleder samarbetsförhandlingar – "Läget är nog katastrofalt för vår del"

Stadsstyrelsen i Kaskö vill att staden omedelbart inleder samarbetsförhandlingar med hela personalen. Allt mellan 10 - 20 av 90 tjänster är hotade..

Blekinge Läns tidning - 6 timmar sedan

Samstyret drar tillbaks på besparingar - hotade tjänster räddade

Den hotade tjänsten som kultursamordnare är räddad. Kommunens förbättrade ekonomi gör att även tjänster på medborgarkontoret samt inom individ- och familjeomsorgen liksom inom omsorgen kan räddas..

YA - 30 sep 14 kl. 06:30

Fler och fler arter är hotade

Foto: Matz Jönsson
Antalet hotade arter i Sjöbo har ökat. Till exempel har många fåglar snabbt minskat sitt bestånd i kommunen. Det visar den sammanställning av naturområden som nu sammanställts.

BT - 13 nov 13 kl. 14:11

Stoppa souvenirer från hotade arter

Under det närmaste decenniet riskerar elefanter att vara utrotade i stora delar av Afrika, om tjuvjakten fortsätter i samma takt. 30 000 elefanter tjuvskjuts illegalt per år. Det finns bara 3000 tigrar kvar och noshörningen är på väg mot utrotning.

Barometern - 19 apr 14 kl. 17:59

Hotade arter trivs

Flera hotade arter hittades i Djurängens ekbackar under den stora inventeringen av skalbaggar och lavar som gjordes 2011. Djurängen var ett av åtta områden runt centrala Kalmar som undersöktes i det lokala naturvårdsprojektet. Totalt hittades 50 rödlistade insekter 16 röd­listade lavar och svampar.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Olika sprängmedel i Boråsbomberna: ”Kan spekulera...”

Det var olika sprängmedel som användes vid explosionerna på Sturegatan och BT-huset. – Man kan spekulera om det är olika gärningsmän men det vet inte än, säger Mats Axelsson vid polisen. .

BT - 1 timme sedan

Tågstopp efter olycka

BT - 1 timme sedan

Byggboom i Mark: "Vi ska inte vara rädda för att det är för mycket”

När byggsiffrorna i Sverige vänder neråt går Mark emot strömmen, visar nya siffror. Men trots många nya byggprojekt tror mäklare att det går att hitta hyresgäster till dem. – Efterfrågan är stor, fast det blir viktigt att hitta rätt mix mellan antalet bostadsrätter och hyresrätter, säger Pär Brundin på Svensk fastighetsförmedling..

BT - 1 timme sedan

Joel Alme förlänger turnén

BT - 2 timmar sedan

Boråskonstnär gör jätteverk vid Liseberg

Boråskonstnären Adam Algotsson har gett sig på ett av sina största verk hittills. Efter nästan två veckors utomhusarbete står hans jätteverk på Korsvägen i Göteborg nu klart..

BT - 2 timmar sedan

Fler väljer tåget – nu storsatsar SJ

Fler svenskar ställde bilen, valde bort flyget och reste med SJ under det tredje kvartalet. Det ökade resandet gav ökad vinst för bolaget, som nu gör investeringar för att fördubbla kapaciteten..

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Bil brinner på riksväg 41

Räddningstjänsten har ryckt ut efter larm om en bilbrand på riksväg 41 i höjd med Viskafors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.