Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 22 October, 18:07

Kristianstadsbladet - 08 okt 19 kl. 20:00

Höjd taxa: Vatten och el kan bli dyrare – ”För att få en stabilare budget”Bromölla Energi och Vatten vill höja avgiften för vatten och avlopp med 10 procent till nästa år. Den rörliga avgiften för el föreslås höjas med 3-4 procent. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Energi, Vatten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, taxa, Vattenoch el kan bli , dyrareFör , att få en stabilare budget
Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 06:00

Dyrt vatten i Östra Göinge och i Osby

Arkivfoto: Christer Wahlgren
Vatten och avlopp kostar nära dubbelt så mycket per år i en vanlig trerumslägenhet i Osby och Östra Göinge, jämfört med Kristianstad.
Kostnaderna för vatten och avlopp har höjts med 2,3 procent i Skåne. Men skillnaden mellan kommunerna i länet är stora.

UT - 19 okt 13 kl. 13:04

Dyrare va-taxa kan bli resultatet av reningsverkets luktproblem

Problemen med stank från reningsverket i Ulricehamn fortsätter.
Energibolaget har därför inlett en ny utredning för att söka hitta en lösning. Som troligen kommer att ge dyrare va-taxa.

Kristianstadsbladet - 07 feb 12 kl. 06:30

Kraftig höjning av VA-taxa väntar

Den fasta VA-taxan föreslås höjas med närmare 50 procent från och med den 1 april.
? Man ska inte ha ledningar som är äldre än ett visst antal år i förhållande till hur många vattenläckor vi har, hur många stopp vi haft på avloppet, hur mycket inläckage man har och så vidare.

Nya Wermlands Tidningen - 18 aug 14 kl. 10:03

Höjd va-taxa slår mot hyrorna

Eda Bostads AB begär att kommunen ska ompröva sitt beslut om höjd taxa för vatten och avlopp, eftersom höjningarna indirekt kommer att påverka hyrorna. Chefen för vatten och avlopp tycker dock att beslutet är helt rätt, eftersom det innebär att vatten och avlopp framöver inte kommer att finansieras av skattepengar..

ÖstersundsPosten - 24 apr 17 kl. 11:53

Höjd taxa för vatten och avlopp i Bräcke kommun

Med start 1 maj kommer de invånare som har kommunalt vatten i Bräcke kommun att behöva betala en förhöjd taxa för vatten och avlopp..

Västerbottens Folkblad - 21 okt 11 kl. 00:43

Dyrare vatten nästa år

UMEÅ Räkna med kraftigt höjd VA-taxa i Umeå nästa år. Orsaken är bland annat att Umeva står inför stora investeringar, inte minst en utbyggnad av reningsverket. ?

Magazin24 - 25 jan 16 kl. 18:15

Taxa höjs för att få vatten

Blir dyrare att ansluta sig till VA-nätet. Kommunfullmäktige i Köpings kommun beslutade på måndagskvällen att höja VA-taxan för nyanläggning. I samband med beslutet ändrades också utformningen av taxan, exempelvis att hushållens anslutningsavgifter inte ska subventionera anslutning av industrier.

Sydsvenskan - 31 okt 18 kl. 21:30

Läckage från flygplats ger dyrare vatten i Svedala

VA-taxa höjs med 10 procent..

News55 - 16 maj 16 kl. 14:41

Dyrare SL-resor för pensionärer

Den uppgörelse som den borgerliga alliansen gjort med Miljöpartiet innebär att det från årsskiftet införs enhetstaxa i kollektivtrafiken. Det kommer då att vara samma pris för en enkelresa mellan T-centralen och Slussen som exempelvis en enkelresa mellan Stockholm och Nynäshamn, meddelar Dagens Nyheter. De resenärer som använder sig av reskassa eller köper enkelbiljetter kommer från årsskiftet att resa billigare när de åker långt men dyrare vid kortare resor.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 15:36

Ny taxa får ljummet mottagande

En ny statlig utredning vill införa en kommunal taxa i stället för att som i dag låta enskilda fastighetsägare stå för notan för nya gator när kommunen bygger ut ett område. Men förslaget får kritik från flera håll.
Den nuvarande plan- och bygglagen ger kommunen rätt att debitera enskilda fastighetsägare för finansiering av gator med mera när kommunen bygger ut ett område.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Chiles pressade president möter oppositionen

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Nicki Minaj har gift sig

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Man gripen – för 24 år gammalt mord

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Näringslivschefen om Taggen: "Väldigt synd"

Näringslivschef Stefan Olofsson beklagar måndagens besked från Vattenfall att de avbryter Taggens vindkraftsprojekt utanför Sölvesborg..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Rättegången om jättebranden i Västmanland inledd

Rättegången mot skogsföretagen som misstänks för den stora branden som bröt ut i Västmanlands skogar för fem år sedan är inledd. Under rättegångens första dag presenterades bland annat avtal, brandrapporter och expertutlåtanden..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Förtjänar slösande Malmöpolitiker mer i utjämning?

Det kommunala utjämningssystemet är orättvist och felkonstruerat. Staten borde se till att den som arbetar effektivt får, medan den som slarvar och slösar blir utan..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Dom står fast för dödsskjutning av "fel" person

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Uppklippt lås: Inbrottstjuv bröt sig in i förråd

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Allra-advokat: Åklagarens bevisning är tunn

Allra har blivit symbol för ett kritiserat pensionssystem, enligt advokaten Carl-Johan Malmberg. I själva verket tjänade pensionsspararna pengar på de misstänkta transaktionerna, enligt Allra-vd:ns försvarare..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Snart klart med nya höghuset: ”Det här har verkligen blivit jättebra”

Om några veckor ska allt vara klart. Då ska de 28 lägenheterna på Sigfrids höjd i princip vara inflyttningsklara. Fast det dröjer till årsskiftet innan de nya hyresgästerna får tillträde.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.