Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 October, 18:30

Nyan - 08 okt 19 kl. 19:35

ÅLD allt mer ett skärgårdspartiÅländsk demokrati beskriver sig som ett kulturkonservativt parti som vill bevara svenskan, svensk kultur och lokala traditioner. Men innehållet i partiprogrammet rör sig numera kring allt från skärgårdstrafik till ekonomi och jämställdhet.
Åländsk demokrati har inget valprogram för partiets tio kandidater för lagtingsvalet, utan hänvisar till sitt partiprogram. Kandidaterna har även personliga prioriteringar utanför programmet. Stephan Toivonen, partiordförande, om du blir invald kommer du då att likvärdigt jobba för allas personliga prioriteringar?
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ÅLD, Toivonen, Sam, Kurt Holmberg, Thomas Dahlgren, Åland, Stephan Toivonen, Man, Paf, Åld, Eriksson, Lemland, Ålands, Portugal, Sverige, Åländsk, Föglö, Östersjö, Finland, Liberalerna Centern Moderaterna Ålands, Obunden, Hållbart, TEXT, Harald, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÅLDallt , merett , skärgårdsparti
DN - 10 sep 18 kl. 20:40

Norrbottens sjukvårdsparti: ”Folk köper inte mer centralisering”

LULEÅ. Efter 84 år med S-styre blir det maktskifte i landstinget i Norrbotten.  Regionala Norrbottens sjukvårdsparti tar över – och blir dessutom klart största parti.

Barometern - 26 aug 14 kl. 08:03

Nya M är länets sjukvårdsparti vårt län

Sjukvård. ”Vi vill att varje sjukhus har ett särskilt äldreteam som har ett nära samarbete med hälsocentralerna och kommunerna.” Vi ser med stor tillförsikt fram emot att få möjlig­heten att forma framtidens hälso- och sjukvård i Kalmar län.

Kristianstadsbladet - 11 mar 13 kl. 07:03

Varning för vårdpopulism

Foto: Claes Nyberg
Sjukvårdsanställda i Skåne planerar att starta ett sjukvårdsparti. Enfrågepartier har fler nackdelar än fördelar.
Missnöje med vården är inget Skånefenomen.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 20:09

”För lång väntan på vård”

ESLÖV Det är ett problem i Sverige att folk får vänta för länge i vården.
– Det är något vi måste göra något åt, sade statsminister Stefan Löfven (S) när han på onsdagen besökte Eslöv. För Skånskan förklarade han att det var kul att vara ute i landet och ett uttalat mål.

Supermiljöbloggen - 03 sep 14 kl. 08:57

Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen: ”Miljön är en valvinnare”

Det är svårt att inte märka att vi är inne i slutspurten i valrörelsen. Vallöftena duggar tätt, vissa mer seriösa än andra och ibland inte utan ett visst mått av desperation. Inför EU-valet i slutet av maj blåste det gröna vindar i valrörelsen.

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 06:07

Två sjukvårdspartier drar sig ur


Två vårdpartier - Sjukvårdspartiet i Västernorrland och Vrinnevilistan i Östergötland - ställer trots att de sitter i styrande majoriteter inte upp i landstingsvalen i höst, skriver Läkartidningens nätupplaga.Sjukvårdspartiet, med sex mandat i landstingsfullmäktige sedan förra valet, säger sig sakna tillräckligt med kandidater. Vrinnevilistan anser sig ha uppnått huvudfrågan de gick till val på 2010: Mer resurser till Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

BT - 16 apr 14 kl. 06:07

Två sjukvårdspartier drar sig ur

Två vårdpartier - Sjukvårdspartiet i Västernorrland och Vrinnevilistan i Östergötland - ställer trots att de sitter i styrande majoriteter inte upp i landstingsvalen i höst, skriver Läkartidningens nätupplaga. Sjukvårdspartiet, med sex mandat i landstingsfullmäktige sedan förra valet, säger sig sakna tillräckligt med kandidater. Vrinnevilistan anser sig ha uppnått huvudfrågan de gick till val på 2010: Mer resurser till Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Dalarnas tidningar - 16 jun 14 kl. 17:34

Primärvården en vinnare

Den rödgröna majoriteten i landstinget vill satsa nära 7,5 miljarder på verksamheten, varav 5,2 miljarder på sjukvården, nästa år. 200 miljoner kronor mer än i år. Lika mycket vill alliansen och Dalarnas sjukvårdsparti, samt även Sverigedemokraterna satsa..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

104 röster räckte

104 röster, som Jessy Eckerman (S) fick, var det minsta antal som räckte för för att bli invald i lagtinget. Det är mer än i valet 2015 när Fredrik Fredlund (Ob/partilös) kom in med endast 67 röster och Igge Holmberg (S) kom in med endast 73 röster. (eh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 1 timme sedan

En fjärdedel fick 2,5 procent av rösterna

62 kandidater, alltså 25,9 procent av alla lagtingskandidater, fick tio röster eller färre i lagtingsvalet. Räknar man ihop alla deras röster betyder det att drygt 26 procent av kandidaterna skrapade ihop 2,5 procent av alla givna röster i lagtingsvalet. (eh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 2 timmar sedan

Statsvetare: Utmanande att få ihop en regering

Regeringsförhandlingarna kan bli utdragna och svåra. Det är Göran Djupsunds slutsats när han tittar på valresultatet. .

Nyan - 5 timmar sedan

Liz Mattsson fick fira sin valframgång i New York

– Det är stort att få så många röster, säger Liz Mattsson (C), som ställde upp för första gången och kom in i lagtinget med hela 299 röster. .

Nyan - 8 timmar sedan

Åsa Lind nominerad till Augustpris

Författaren Åsa Lind från Brändö har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn – och ungdomsbok.   Boken heter Tiger, Tiger, Tiger, och är utgiven på Rabén & Sjögren. Juryns motivering lyder: ”På rytmiskt följsam vers och genom ett visuellt originellt och dynamiskt bildberättande följer läsaren ett barns upptäcktsfärd och helt apropå-lekar i grannskapet.

Nyan - 8 timmar sedan

Dödsfallen på Silja Europa utreds inte

Polisen i Estland ser inget misstänkt med de två dödsfallen ombord på Silja Europa och inleder ingen utredning, skriver svenska Yle på sin hemsida. Det var i söndags morse som en 25-årig kvinna och en 21-årig man, båda från Finland, hittades döda ombord på kryssningsfärjan. De hittades enligt uppgift i olika hytter, och de båda fallen har enligt polisens talesperson Barbara Lichtfeld inget samband med varandra.

Nyan - 9 timmar sedan

Ovillkorligt fängelse för flera olika brott

Ett år och sex månaders ovillkorligt fängelse blev straffet för en man som tingsrätten dömt för bland annat misshandel, hemfridsbrott och bedrägeri. .

Nyan - 10 timmar sedan

De blev utan röster

Jacob Haagendal (S) och Andreas Qvarnström (ÅF), båda två från Lemland, blev helt utan röster i lagtingsvalet. Jacob Haagendal ångrade sin kandidatur för sent och hans namn kunde därför inte strykas, men han har inte fört någon kampanj. Fyra lagtingskandidater fick enbart en röst.

Nyan - 12 timmar sedan

”Jag är tacksam för varje röst”

Valets röstdrottning och – troligtvis – Ålands nästa lantråd heter Veronica Thörnroos. .

Nyan - 23 timmar sedan

Stenhuset ska få ny verksamhet till sommaren

Stig Grönlund och Dennis Jansson har köpt legoavtalet för det gamla stenhuset intill Indigo i Mariehamn. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.