Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 19 October, 19:11

Cornucopia - 08 okt 19 kl. 14:23

Volvo Car paketerar förbränningsmotorer i separat bolag - förberett för att avveckla fossilmotorerna?Det kinesiska Volvo Car och ägaren Geely slår samman sina förbränningsmotoravdelningar till ett separat fristående gemensamt bolag. Outtalat kan det ses som ett möjliggörande för att avveckla förbränningsmotorerna hos Volvo och kunna bli av med övertaliga ingenjörer med fel kompetens, men man säger förstås att "enligt beräkningarna kommer arbetsstyrkan inte minskas".
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Car, Volvo Car, Geely, Volvo, Kina-Volvo, Volvo Cars, Sverige, Skövde, Göteborg, Cars, Stor-Göteborg, Sverige-Volvos, Car Group, USA, Belgien, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, Car, paketerar, förbränningsmotoreri , separat, bolag, förberettför , att avveckla fossilmotorerna
DI - 05 jul 17 kl. 06:07

Volvo slutar tillverka bilar med förbränningsmotorer

Volvo Cars tar, som första biltillverkare, ett historiskt steg in i framtiden. Alla nya modeller som lanseras från 2019 och framåt kommer att i någon form vara eldrivna – antingen renodlade elbilar, laddhybrider eller mildhybrider..

Dagens PS - 07 okt 19 kl. 11:01

Volvo går ihop med Geely i motorsatsning

Volvo Cars och Geely vill skapa ett nytt gemensamt bolag för förbränningsmotorer, där både utveckling och produktion finns med i bilden. Det skriver Dagens Industri. ”Vi behöver full koncentration på [elektrifiering] och det är svårt att ensamma vara ledande på allt.

Dagens PS - 07 okt 19 kl. 11:01

Volvo går ihop med Geely i ny motorsatsning

Volvo Cars och Geely vill skapa ett nytt gemensamt bolag för förbränningsmotorer, där både utveckling och produktion finns med i bilden. Det skriver Dagens Industri. ”Vi behöver full koncentration på [elektrifiering] och det är svårt att ensamma vara ledande på allt.

Dagens PS - 25 apr 18 kl. 07:12

Volvo Cars tar ut svängarna med elbilar

Volvo Cars har satt ett nytt mål om att 50 procent av försäljningen ska komma från elbilar år 2025. I ett pressmeddelande uppger fordonstillverkaren att planerna bygger på tillkännagivandet från förra året. Då meddelades det att alla nya modeller från och med 2019 inte längre ska vara utrustade med enbart förbränningsmotorer.

SVT - 07 okt 19 kl. 11:41

Volvo och Geely skapar gemensamt motorbolag

Biltillverkaren Volvo Cars bildar ett gemensamt bolag med Geely för att utveckla framtidens förbränningsmotorer. 3 000 aställda på Volvo kommer att flyttas till det nya bolaget..

Expressen - 07 okt 19 kl. 20:11

Volvo Cars nya drag – ”satsa fullt ut på elbilar”

Volvo Cars vill satsa ännu mer på miljövänliga bilar. Därför kommer tillverkningen av förbränningsmotorer i stället hamna i ett nytt bolag tillsammans med fordonstillverkaren Geely.
– Då kan vi satsa fullt ut på elbilar, säger Stefan Elmström, presstalesperson på Volvo Cars.

DN - 05 jul 17 kl. 09:20

Lasse Swärd: Volvo kompletterar med elektriska hjälpmedel

Volvo Cars ska sluta tillverka bilar med bara förbränningsmotorer. DN:s motorreporter Lasse Swärd svarar på tre frågor om Volvos besked..

GöteborgsPosten - 05 jul 17 kl. 11:48

Expert: Så kan Volvo klara elbilsutmaningen

Alla Volvo-bilar som lanseras från 2019 ska vara helt eller delvis drivna på el. – Det är ett djärvt beslut. Det profilerar bolaget utåt och sänder internt ett tydligt budskap till hela organisationen vad det är som gäller framöver.

DI - 07 okt 19 kl. 10:00

Volvo och Geely slår ihop motorerna – berör 3.000 svenska jobb

Volvo Cars och Geely vill skapa ett nytt gemensamt bolag för förbränningsmotorer..

Sydsvenskan - 07 okt 19 kl. 10:30

Volvo bildar motorföretag med Geely

Volvo Cars utveckling och tillverkning av förbränningsmotorer ska slås samman med motsvarande verksamhet hos det kinesiska systerföretaget Geely. Omkring 8 000 personer väntas arbeta i det nybildade bolaget, enligt ett pressmeddelande. Cirka 3 000 anstä.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Fortsatt oklart läge om Brexit-votering

Det parlamentariska läget i Storbritannien i dagens eventuella Brexit-votering är fortsatt oklart. Premiärminister Johnson hotar att inte lägga fram avtalet för votering, om ett annat förslag om att avtalet fördröjs tills nödvändig lagstiftning godkänns. Samtidigt bedömer Downing Street (regeringen) att man nu har parlamentets stöd för Brexit-avtalet, men måste eventuellt skjuta fram en faktisk de facto omröstning till tisdag.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Ny pressbild på Lars Wilderäng

Får väl göra ett relativt ovanligt undantag och faktiskt lägga ut en bild på mig, även om det bär mig emot. Bloggen handlar inte om mig som person.Lars Wilderäng.

Cornucopia - 8 timmar sedan

400 miljarder för höghastighetsjärnväg - utan klimatnytta

Stockholms Handelskammare har kommit fram till att höghastighetsjärnvägen inte kommer kosta 230 miljarder, utan runt 400 miljarder kronor, och ger dessutom ingen klimatnytta alls, eftersom alla nyttoberäkningar förutsätter att all annan trafik förblir fossil för evigt. Istället föreslår man en lång rad nyttiga infrastrukturprojekt runt om i landet.Franska TGV.

Cornucopia - Igår: 16:00

Fredagsmys: Tusen och en natt (Y)-champagne?

Dags för lite fredagsmys. Efter att ha testat 47 olika champagner under cykelsemestern i Champagne, blev jag positivt överraskad över en private label-champagne vi fått av vänner nyligen.
Tusen & en natt champagne.

Cornucopia - Igår: 14:13

Volvos elbil XC40 Recharge 150 000:- dyrare än Tesla Model 3 - och oprövad

Volvos första riktiga elbil under eget märke kommer kosta 150 000:- SEK än motsvarande Tesla Model 3, har långsammare laddning, och oklart batteriteknik, inklusive frånvaron av förvärmning. Återstår att se hur svenskarna kommer flockas till en ännu dyrare elbil - det är trots allt en Volvo, tillverkad i Kina.
Volvo XC40 Recharge.

Cornucopia - Igår: 11:35

Inställda operationer i Dalarna, Köping, Västerås och Uppsala - tack vare Apotekstjänst

Sammanbrottet för sjukvården hos Dalarna, Örebro, Västmanland, Södermanland och Uppsala landsting tack vare bolaget Apotekstjänst och landstingsupphandlarnas kompetensnivå ökar. Operationer ställs från måndag in i Region Dalarna, Västerås, Köping och fortsatt även på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Region Uppsala vill nu bygga upp ett beredskapslager, hur det nu ska gå till när man inte kan få leveranser till en början.

Cornucopia - Igår: 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

Cornucopia - Igår: 08:52

Konjunkturen: Kraftigt fall i orderingången för Volvo Group

Sverige-Volvo, tunga fordonkoncernen Volvo Group minskade sin orderingång med 32% under tredje kvartalet, och med 19% än så länge under året. Samtidigt har leveranserna ökat, och man kan misstänka att bolaget med plattan i mattan är på väg rakt in i väggen. Antagligen kommer aktien i vår sköna nya värld höjas till skyarna när börsen öppnas, eftersom man förbättrade resultatet på sista raden.

Cornucopia - I förrgår: 14:26

Nytt Brexitförslag - saknar stöd i parlamentet

Storbritanniens premiärminister Johnson säger sig ha ett nytt Brexitavtal, men det ser ut att sakna stöd i det brittiska parlamentet inför omröstningen på lördag. Labour avser rösta emot, och föreslår en ny folkomröstning, och Johnson har inte säkrat stöd från det nordirländska lojalistpartiet DUP.Brittiska parlamentet röstar på lördag.

Cornucopia - I förrgår: 10:33

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.