DI > Ekonomi

Monday, 21 October, 14:27

DI - 08 okt 19 kl. 14:30

Oljepriset vänder nedåt i spåren av tilltagande osäkerhet inför handelssamtalSpotpriset på både brent- och WTI-oljan vände tydligt nedåt under tisdagen i spåren av att USA:s svartlistning av flera. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTI, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljepriset, vändernedåt i , spårenav , tilltagande, osäkerhetinför , handelssamtal
DI - 17 jun 14 kl. 13:38

Råvaror: Oljepriset vänder ned

Basmetaller drar överlag uppåt på tisdagen medan guldet noteras lägre inför att Fed inleder ett policymöte. Även olja drar nedåt efter att WTI lyft till niomånadershögsta i spåren av oroligheterna i Irak..

HBL - 10 mar 15 kl. 05:00

Oljepriset stiger långsamt

Efterfrågan på olja ökar globalt, men i den industrialiserade världen minskar den. Någon snabb uppgång i oljepriset tror branschanalytiker inte på. Det ledande producentlandet Saudiarabien har inget intresse av att skära ner utbudet.

Ekonomistas - 18 dec 14 kl. 07:17

Vad händer i Ryssland?

I tisdags gick proppen ur för den ryska rubeln. Från att stora delar av året legat mellan 30 och 40 rubel/$ (och i ett längre perspektiv runt 30 under hela Putins tid vid makten) föll den till som lägst runt 80 rubel/$. I ett första försök att stoppa fallet höjde Rysslands centralbank räntan från 10,5 till 17 procent men det tolkades snarast som en panikåtgärd.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 23:00

Kraftigt ras för oljepriset

För bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent.

Cornucopia - 05 jan 15 kl. 09:30

Oljepriset har fallit 44% i svenska kronorOljepriset har fallit ca 44% i svenska kronor sedan senaste toppen i mars 2012. I dollar är nedgången ca 50%. Detta är baserat på månadsmedel till och med december.

BT - 02 dec 14 kl. 09:17

Börsen vänder upp

Stockholmsbörsen vänder upp i den inledande handeln. Efter cirka tio minuters handel ligger OMXS-index på plus 0,3 procent, i linje med öppningen på de ledande Europabörserna. Oljepriset har vänt upp, vilket lyfter Lundin Petroleum, plus 2,2 procent.

DI - 05 feb 15 kl. 21:12

Råvaror: Oljan vänder upp igen

Oljepriset återupptog uppgångarna på torsdagen, efter onsdagens nedgång i spåren av den oväntat stora lageruppbyggnaden i USA. Basmetallerna rörde sig måttligt i båda riktningarna, medan ädelmetallerna backade något..

Cornucopia - 05 dec 14 kl. 11:43

Vilka fonder för vändningen i olja?

För tillfället har raset i oljepriset stoppat upp och även om det är tidigt kan man fundera på vilka fonder man ska välja för att vara med när oljepriset vänder upp igen. Detta för de fall när man är förvisad till fonder, t ex PPM eller tjänstepensionsförvaltning, eftersom du, käre läsare, förstås själv bara handlar med akiter och är din egen fondförvaltare.

Till en början gissade jag rätt om Canadian Oil Sands (TSX:COS) sänkning av utdelningen.

DI - 26 maj 16 kl. 19:44

Oljebolagen som är vinnare på börsen

Att påstå att krisen i oljeindustrin är över för att priset på Nordsjöolja är på väg att fördubblats sedan årslägsta noteringen på 27 dollar per fat är en grov överdrift. Oljepriset är fortfarande på en ytterst låg nivå sett till ett genomsnitt under de senaste 10 åren. Oljepriset måste stiga minst 50 procent till för att det långsiktigt ska vara attraktivt att ta den risk det innebär att ha en övervikt med oljeaktier i portföljen.

Ekonomistas - 30 apr 14 kl. 15:37

Ryssland, Ukraina och deras respektive naturresursberoenden

Häromveckan hade jag anledning att fundera över hur man skulle kunna beskriva vilken roll olja och gas har för Rysslands och Ukrainas respektive ekonomier på 10 minuter och lika många bilder. Detta är vad jag kom fram till: Rysslands exportstruktur ser, i termer av innehåll och destination, ut så att ungefär 3/4-delar av värdet består av olja (och oljeprodukter), gas, och mineraler. Av den totala exporten gå nästan 60 procent till EU.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Apotekstjänsts vd lämnar posten efter materialkaoset

Efter kaoset som har uppstått efter materialbristen i sjukvården väljer vd:n för den kritiserade leverantören….

DI - 15 minuter sedan

Toppanalytikern om Atlas Copco: ”Mest överraskande siffran”

Atlas Copco slog marknaden på fingrarna och aktien rusar. En av Stureplans tyngre verkstadsanalytiker erkänner villigt….

DI - 30 minuter sedan

Bärkassar av plast prishöjs till 6-7 kronor efter skattehöjning

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen..

DI - 30 minuter sedan

USA: Handelsavtal med Kina måste inte ske i november

Ett handelsavtal med Kina måste inte nödvändigtvis slutas i november, det viktiga är att det blir rätt..

DI - 45 minuter sedan

Börskurvorna skriker köp

En stark köpsignal har utlösts för Stockholmsbörsen efter att index passerat tidigare rekordnivåer, enligt Investtechs….

DI - 45 minuter sedan

Deutsche Bank överraskas av styrkan i Atlas Copcos rapport

Verkstadsföretaget Atlas Copcos siffror för det tredje kvartalet var mycket bättre än förväntat, efter positiva….

DI - 45 minuter sedan

Tidigare M-topp slipper åtal

Brottsutredningen där den moderate tidigare ledande politikern Erik Bengtzboe misstänkts för bedrägeri läggs ner..

DI - 1 timme sedan

Atlas Copco på rekordnivå – Wallenberg tjänar miljarder

Atlas Copcos rapportrökare driver upp bolaget till nya rekordvärderingen 391 miljarder kronor – den i särklass högsta….

DI - 1 timme sedan

Klövern lämnar Karlstad – miljardsäljer fastigheter

Fastighetsbolaget Klövern avyttrar hela sitt fastighetsbestånd i Karlstad..

DI - 1 timme sedan

Sandvikkonkurrenten Kennametal vinstvarnar

Amerikanska Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandviks division Machining Solutions, sänker sin helårsprognos….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.