Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 12:07

Affärsvärlden - 08 okt 19 kl. 13:37

EU ryter till mot Boris JohnsonPremiärminister Boris Johnson lägger skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU, skriver EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk i ett ilsket twitterinlägg riktat mot Storbritanniens ledare..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Boris Johnson, EU, Donald Tusk, Storbritanniens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU rytertill mot , Boris, Johnson
Skånskan - 23 jul 19 kl. 10:48

Boris Johnson planerar för seger

Storbritannien Flera ministrar har aviserat att de tänker hoppa av om den favorittippade Boris Johnson väljs till ny premiärminister i Storbritannien under tisdagen.Nuvarande premiärministern Theresa May höll under måndagskvällen ett sista party tillsammans med parlamentsledamöter och ministrar på 10 Downing Streeet, uppger Sky News. Boris Johnson väntas ta över rollen som det Konservativa partiets ledare och premiärministerposten efter May på tisdagen och han antas presentera en ny inrikespolitisk agenda där han ser bortom brexit.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:46

Underhuset röstade ner Boris Johnson

Världen På onsdagskvällen röstade det brittiska underhuset genom ett lagförslag om att stoppa en avtalslös brexit. Det innebär att landet inte kan lämna EU som planerat, den siste oktober, utan att premiärminister Boris Johnson hunnit nå en överenskommelse om utträdet dessförinnan.
På genomröstningen svarade premiärministern med ett krav på nyval, men även det förslaget röstades ner av underhuset.

UNT - 08 okt 19 kl. 20:18

EU ryter mot Johnson – brexitavtal avlägset

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson försöker skjuta över skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU, fräser EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk..

DI - 08 okt 19 kl. 21:24

EU ryter mot Johnson – brexitavtal avlägset

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson försöker skjuta över skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU,.

GöteborgsPosten - 08 okt 19 kl. 20:46

EU ryter mot Johnson – brexitavtal avlägset

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson försöker skjuta över skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU, fräser EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk..

Dagens PS - 03 sep 19 kl. 08:42

Brexit-draget: Nyval nästa för Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer sannolikt att utlysa nyval den 14 oktober om ett lagförslag på tisdagen går igenom om att tvinga fram en förlängning av Brexit. Det rapporterade flera medier på måndagskvällen. ”Jag kommer under inga förutsättningar åka till Bryssel för att få till en förlängning.

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 15:40

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 14:38

Boris Johnson vill stänga brittiska parlamentet

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bekräftar nu att han kommer att be drottningen att ajournera parlamentet från 9 september fram till 14 oktober. Det rapporterar flera medier. Enligt BBC kommer det vara omöjligt för drottningen att avböja premiärministerns förfrågan.

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 17:59

Brittisk Tory-parlamentariker byter sida - Boris Johnson och Brexit tappar majoriteten

Den brittiske premiärministern Boris Johnson och hård Brexit-gänget förlorade just även formell majoritet i brittiska underhuset. En Tory-parlamentariker hoppade av till Liberaldemokraterna.
Brittiska parlamentet med klocktornet Big Ben under ombyggnad.

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 07:53

Boris Johnson till attack: ”orimlig feghet”

Den brittiska premiärministern åkte på nytt på ett svidande nederlag i parlamentet sent på måndagen. Parlamentet blockerade då Boris Johnsons andra försök att få till ett nyval för att bryta dödläget kring brexit, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Johnson hade behövt 434 röster men lyckades bara samla 293 röster och efteråt anklagade Storbritanniens premiärminister oppositionspartiet Labour för ”orimlig feghet”.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Lifcos resultat lyfter

Lifco redovisar ett resultat efter skatt på 355 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (327)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Investera globalt på ett enkelt sätt

Att investera i innovativa branscher och tillväxtmarknader kan vara lika lockande som avskräckande. Dels krävs det hög kunskap om marknaden och området för att hitta rätt i aktiedjungeln och därtill behöver man hålla sig uppdaterad för att kunna fatta rätt beslut löpande..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

ABB rapportvinnare på börsen

Stockholmsbörsen öppnade onsdagens handel lägre efter en rapportintensiv morgon. ABB var vinnare i delårsfloden medan Swedbank, SEB och SSAB var förlorare. Nent rusade 14 procent på ett satelitavtal med Telenor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Pandora rusar efter höjd rekommendation

Carnegie höjer sin rekommendation för det danska smyckebolaget Pandora till behåll från sälj. Riktkursen höjs samtidigt till 275 från 225 danska kronor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Nikes vd lämnar efter inblandning i dopningshärva

Sportmärket Nikes vd Mark Parker avgår nästa år, meddelar bolaget..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Storaffär mellan Nent och Telenor - Nent rusar

Streamingbolaget Nent har ingått ett avtal med norska Telenor om att slå samman Viasat Consumer, som är namnet på Nent satellit- och bredbandsbaserade tv-del, och Canal Digital som också är satellitbaserad. Aktien lyfter på beskedet.

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Analytiker: Denna aktie ska ner idag

Ståltillverkaren SSAB väntas inleda onsdagens handel med en nedgång efter rapporten för det tredje kvartalet, enligt snabbkommentarer från flera mäklarfirmor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Analytiker om Swedbanks rapport

Oväntat höga kostnader var huvudskälet till att Swedbanks delårssiffror för det tredje kvartalet var svagare än vad bedömare hade räknat med. Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att öppna lägre på den rapportintensiva onsdagsmorgonen. Inget stöd finns att hitta i gårdagens USA-börs som föll under tisdagkvällen efter svaga rapporter och motgångar i brexitförhandlingarna..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Knowits omsättning stiger

It-konsulten Knowit redovisar ett resultat efter skatt på 39,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (42,1)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.