PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 05:15

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 11:49

”Atrium Ljungbergs exponering i detaljhandeln motiverar rabatt”Det skriver AGB Sundal Collier i en analys och sänker rekommendationen för aktien till sälj från tidigare köp. ABG skruvar samtidigt upp riktkursen till 185 kr (170). Efter två år utan vinsttillväxt i kombination med en stark kursutveckling handlas aktien till vinstmultiplar som är högre än såväl sektorkollegorna som genomsnittet för de senaste tre åren för bolaget. Dessutom dras detaljhandeln med motgångar och, i bland annat Sickla, har JC och H&M lämnat köpcentret som ägs av Atrium Ljungberg och Best of Brands gick tidigare i år i konkurs. ”Vi räknar med att nyhetsflödet för den fysiska detaljhandeln kommer att fortsätta att vara negativt, och med omkring 35 procent exponering mot detaljhandel är en rabatt motiverad”, skriver ABG.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ljungbergs, AGB Sundal Collier, ABG, Sickla, JC, Atrium Ljungberg, Best, Brands, Ljungberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Atrium, Ljungbergs, exponeringi , detaljhandeln, motiverar, rabatt
DI - 07 mar 18 kl. 08:30

Atrium Ljungbergs årsredovisning och hållbarhetsredovisning för 2017 finns tillgänglig på bolagets webbplats

Den svenska versionen av Atrium Ljungbergs årsredovisning och hållbarhetsredovisning för 2017 finns nu tillgänglig via bolagets webbplats, www.al.se.

Affärsvärlden - 04 sep 15 kl. 07:25

Atrium Ljungbergs vd vill dubbla tillväxten

Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund ser ingen hejd på köpcentertrenden. Nu vill hon dubbla fastighetsbolagets tillväxttakt..

DI - 23 okt 18 kl. 13:44

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 1,5 miljoner

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs har köpt en aktiepost till ett värde av 1,5 miljoner kronor. Det framgår av finansinspektionens insynslista..

Realtid - 23 okt 18 kl. 14:35

Atrium Ljungbergs vd köper aktier i bolaget för 1,5 miljoner kronor

Atrium Ljungbergs vd, Annica Ånäs,  har köpt aktier i fastighetsbolaget för 1,5 miljoner kronor. .

DI - 15 jan 19 kl. 13:16

Jernhusens och Atrium Ljungbergs vd:ar förslås till JM:s styrelse

Två nya ledamöter föreslås till JM:s styrelse, däribland Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs, framgår det av valberedningens förslag..

Affärsvärlden - 23 mar 11 kl. 12:21

Han ska bli Atrium Ljungbergs nye man

Thomas Evers föreslås till ny styrelseledamot i Atrium Ljungberg, eftersom Laszlo Kriss, för närvarande styrelseordförande, meddelat att han inte står till förfogande för omval..

DI - 06 feb 17 kl. 06:59

Atrium Ljungbergs vd: ”Få ägare vill sälja”

5 frågor till Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.    .

SvD - 20 apr 17 kl. 08:59

Atrium Ljungbergs hyresintäkter ökade

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisar ett förvaltningsresultat på 274 miljoner kronor i det första kvartalet. Väntat var 263 miljoner, enligt SME Direkt..

DI - 02 mar 18 kl. 18:58

Atrium Ljungbergs vd tankar aktier

Annica Ånäs har köpt 4.569 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd. .

DI - 19 mar 18 kl. 20:59

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 700.000

Annica Ånäs har per den 19 mars köpt 5.431 B-aktier i Atrium Ljungberg, där hon är vd..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Sparekonomen: Välj smart när du sparar i indexfonder

Under senaste året har den sämsta indexfonden stigit med 11 procent medan den bästa presterat 16 procent. Men på fem år är skillnaderna stora, då den bästa avkastat 78 procent mot 50 procent för den sämsta. Att utvecklingen inte är ensidig beror främst på att fonderna följer olika index, och en del på att förvaltarna dessutom är olika skickliga på att exakt följa sitt jämförelseindex, menar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Atlas Copco klart över förväntan

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.880 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020

”Under 2020 tror vi att den huvudsakliga drivkraften för aktien kommer att vara avknoppningen av affärsområdet SMT samt intjäningstillväxt från stabiliserande efterfrågan som möter accelererande besparingar”, heter det i den analys där SEB höjer sin rekommendation för Sandvik från behåll till köp. SEB justerar samtidigt upp riktkursen från 165 till 190 kr. Sandviks värderingsmultiplar har sjunkit sedan början av 2018 och aktien handlas nu till en 13-procentig rabatt jämfört med det femåriga genomsnittet, enligt analysen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Kepler: Holmen ”rakt igenom bra”

”Holmens rapport för det tredje kvartalet var rakt igenom bra, men det var särskilt positivt att se god produktion och lönsamhet för kartongverksamheten – vilket pekar på att bolaget lyckats få tillbaka detta viktiga affärsområde på banan”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker. Mäklarfirman konstaterar också att bolagets uppskrivning av värdet på skogsinnehavet visserligen är en rent bokföringsmässig åtgärd, men att den nya värderingen tydligt visar hur viktigt innehavet är. Kepler Cheuvreux räknar med att Holmen fullt ut kommer att utnyttja sitt aktieåterköpsprogram fram till nästa årsstämma och att det finns goda förutsättningar för nya återköp efter det.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen sänks till 410 från 420 norska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Så går det för id-verifieringsbolaget i premiären

Zignsec erbjuder ett paraply av digitala ID-verifieringslösningar för många olika länder till företag som vänder sig till konsumenter (B2C). Tanken är att kunden slipper integrera mot enskilda ID-verifieringsleverantörer på varje marknad. Zignsec omsatte 2 miljoner kronor under 2018 och 3 miljoner under första halvåret i år.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Klart bättre för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.813 miljoner kr (1.713).

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Två heta köptips från Börsveckan

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland som nu går in i Tyskland. Det känns helt rätt och aktien är billig, enligt Börsveckan som sätter köpråd. Probiotikabolaget Biogaia har god historik och har kommit ned efter vinstvarningen härom veckan.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Telia: Lars-Johan Jarnheimer tar över som ordförande

Det framgår av Telias valberednings förslag i samband med att svenska staten, som största ägare i Telia, begärt en extra bolagsstämma för att välja ny styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande som gick ut på söndagen. Lars-Johan Jarnheimer var bland annat vd för Telias konkurrent Tele2 under perioden 1999-2008. Innan dess har han varit vice vd i Comviq och haft anställning vid H&M.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.