PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 20 October, 11:26

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 11:20

DNB: Ericsson och Nokia har bara sett början av 5G-investeringscykelnKöpråden baseras på att DNB förväntar sig positiva konsensusrevideringar för både Ericsson och Nokia. ”Vi räknar med att Ericsson gynnas av den svaga svenska kronan, sin stora installerade bas av 1 miljon mjukvaru-uppgraderbara 4G-basstationer, och att bolaget så småningom lyckas med vändningen inom Digital Services”, skriver DNB. Högre risk på kort sikt Nokia har samtidigt ett starkare element av ”självhjälp” än vad Ericsson har, menar DNB Markets som tror att det finländska bolaget potentiellt sett har bättre förutsättningar för att hantera de långsiktiga riskerna i sektorn, men samtidigt har en högre risk i sitt genomförande på kort sikt. ”Detta är emellertid välkänt och inräknat i aktiekursen enligt oss”, skriver DNB om Nokia. I analysen skriver
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Nokia, Ericsson, Digital Services, DNB Markets, NSA, Spectrum Sharing, DSS, , RAN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Ericssonoch , Nokiahar , bara, sett, börjanav , 5G-investeringscykeln
SvD - 12 nov 14 kl. 21:38

Telekom: ericsson, nokia solutions bjuds in fÖr mexiko-bud

Ericsson och Nokia Solutions bjuds tillsammans med NEC, CTE, Huawei och Alcatel-Lucent in att lämna bud gällande Mexikos nationella stamnät (backbone network)..

DI - 14 aug 17 kl. 09:03

Ericsson, Nokia och Huawei tecknar avtal i Saudiarabien

Den saudiska telekomoperatören Mobily, även känt som Etihad Etisalat, har tecknat ett treårigt avtal med Nokia, Ericsson och Huawei för att modernisera sitt mobilnätverk. Det rapporterar Bloomberg News..

SVT - 27 apr 12 kl. 20:38

Nu är Nokia bara nr 2

Efter år som världsledande mobiltelefontillverkare tvingas nu finska Nokia att se sig omkörd av Samsung. Den finska mobiljätten är nu bara ledande på mobiler i Finland..

SVT - 21 jun 15 kl. 16:34

Ericsson vill bara glömma loppet

Tjuvstart, nosbyte och en motor som dog. Marcus Ericsson hade ingen bra dag på jobbet när Nico Rosberg vann Formel 1-loppet i Österrike..

UNT - 09 jul 16 kl. 18:35

Ericsson: "Är bara lite öm"

Svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson kraschade i den sista träningen inför kvalet på Silverstone, i England..

BT - 23 jan 14 kl. 16:31

Börsen faller med Nokia som sänke

Stockholmsbörsen faller, vid 16.15 hade OMXS-index tappat 1,1 procent. Nokias bokslut blev ett sänke både för den egna aktien och Ericsson.

HBL - 22 okt 13 kl. 18:07

Nokia kröner mobilepoken med pekplatta

Nokias första pekplatta är samtidigt en av de sista produkter bolaget lanserar i egenskap av mobiltillverkare. Snart tar Microsoft över verksamheten.? Vi har stora saker att visa upp, sade Stephen Elop vid Nokia World-evenemanget i Abu Dhabi.

DI - 15 okt 18 kl. 09:11

Uppgifter: Ericsson och Nokia uppges få nya kontrakt i Indien

Ericsson, Nokia och Huawei kan vara på väg att få nya kommersiella radionätskontrakt med Vodafone Idea, Indiens största telekomoperatör, inom en vecka.  Det uppger tre personer som står nära utvecklingen, skriver The Economic Times..

Kristianstadsbladet - 11 jul 11 kl. 06:30

Blixtlånet bara början: "Kan bli fler"

Mjällby fick chansen och tog den direkt. Lånet av blåvitts Pär Ericsson är bara början klubben letar fler anfallare. Och nyförvärvet är lyckligt, "Jag behöver komma bort", säger Pär Ericsson.

TA - 23 aug 13 kl. 04:28

Kinesisk 4G-order till Ericsson


Ericsson får tio procent när China Mobile, världens största mobiloperatör räknat i antal användare, upphandlar 4G-licenser i Kina. Det uppger industrikällor i Kina för Reuters.De kinesiska telekombolagen Huawei och ZTE tar lejonparten med 25 procent var av kontrakten som totalt är värda över 20 miljarder kronor.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 12:44

Investor höjde substansvärdet

Det ger en substansrabatt på 5,7 procent per den 30 september, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 6,9 procent i slutet av andra kvartalet. Substansvärdet per aktie med marknadsvärderade onoterade innehav var 596 kronor, motsvarande en rabatt om 19,8 procent. Det kan jämföras med 551 kronor och 19,1 procent vid halvårsskiftet.

PrivataAffärer - Igår: 12:31

Kanonresultat från Holmen

Försäljningen uppgick till 4.144 miljoner kr för perioden. Någon konsensusprognos för omsättningen var inte tillgänglig från Infront Data.

PrivataAffärer - Igår: 11:43

Sandvik: Justerade resultatet klart bättre än väntat

Sandviks orderingång uppgick till 24.992 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på 24.797 miljoner kr.

PrivataAffärer - Igår: 11:27

Hernhag: Fem aktier att äga för alltid

Gurra: Hej! Tack för bra böcker! Om du fick köpa fem aktier (ej investmentbolag) och endast dessa, att äga för alltid, vilka skulle du välja?

PrivataAffärer - Igår: 11:34

Trading Direkt: Om rapportsäsongen och brexit

  Slutligen sammanfattar Martin Nilsson gårdagens brexithändelser och vad vi har att se fram emot i helgen. Teknisk analys: Tobbes val: Jämförelse mellan large cap, mid cap, small cap. Tittarnas önskemål: A1M Pharma, Arjo, Fortnox, G5 Entertainment, Idogen, Karo Pharma, Micro Systemation, Nobina, Ortivus, Powercell, SAS, Scandinavian Chemotech, Telia, Wirecard.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:58

SHB-strateg: Räkna med sämre avkastning under tio år

Det har varit ett bra börsår i år, klart bättre än i fjol. Börsen har hittills i år avkastat nästan 20 procent och globala aktier ännu mer, cirka 28 procent. Även obligationer har gett avkastning, om än bara 3 procent, konstaterar Mats Nyman.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:34

Två nya köprekar bland analyserna

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Tomra till köp från behåll. Riktkursen 255 norska kronor upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:21

Starkt resultat av Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 6.236 miljoner kr (5.683).

PrivataAffärer - I förrgår: 08:16

Bättre för Assa Abloy

Rörelsemarginalen blev 16,2 procent, vilket också analytikerna förväntade. Omsättningen i kvartalet uppgick till 24.034 miljoner kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:30

Godkänd vinstnivå för Volvo – men orderingången en besvikelse

Volvos rörelseresultat uppgick till 10.885 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Det framgår av delårsrapporten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.