PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 21:37

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 11:03

Trading Direkt: Så påverkas vi av premiepensionsreformen  Slutligen blir det uppsnack inför rapportsäsong med redaktionschef Martin Hävner, som bland annat berättar vilka sektorer som först påverkas i en svikande konjunktur. Teknisk analys Tobbes val: OMXS30, DAX, S&P500, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Olja (BRENT), Industrivärden, Billerud Kornäs, Ericsson. Tittarönskemål: Soltech Energy, Idogen, Fingerprint, ABB, Creades, Irlab, Quickbit, Global Gaming, Vonovia, Nordea, Sonos, Midway, Swedbank, Netmore.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Martin Hävner, Tobbes, Omxs30, DAX, &p500, Eursek, Usdsek, Gbpsek, Brent, Kornäs, Energy, ABB, Gaming

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trading, Direkt, , påverkasvi av , premiepensionsreformen
PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 11:17

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

BT - 02 dec 14 kl. 18:48

Så påverkas Borås av krisen: "Jättetråkiga konsekvenser"

Vänsterpartiet förbereder sig på nyval. Och gruppledaren Ida Legnemark (V) lyfter fram hur boråsarna direkt kommer att påverkas av det som nu sker på riksplanet. – Jag kan inte påstå att jag är förvånad.

YLE - 11 jan 16 kl. 05:23

Med skarven som granne - hur påverkas befolkningen?

Fiskare gillar dem inte, villaborna gillar dem inte och lokalbefolkningen gillar dem inte. Skarvarna som häckar på Majsagrundet i Kantlax är just nu föremål för ett forskningsprojekt. I projektet tar man fasta på hur befolkningen påverkas av att ha skarven så nära inpå.

Dagensanalys.se - 26 maj 16 kl. 17:21

Så här påverkas du av Googles senaste ändringar

Googles värld står inte stilla och på sin årliga konferens ”Google Performance Summit for AdWords” lanserade Google flera nyheter.  I den här artikeln får du som köpare av Adwords veta hur ändringarna direkt påverkar ditt arbete. Samtidigt som Google introducerade annonser i kartsök ändrades även en hel del i AdWords som att det nu är 50 % större annonsutrymmet för varje AdWords-annons.

YLE - 12 maj 15 kl. 14:46

Studiemotivationen påverkas inte av mellanår

Ett mellanår mellan gymnasie- och universitetsstudierna försvagar inte ungas studiemotivation eller studieprestationer. De studerande som tar ett mellanår mellan gymansie- och universitetsstudierna har inte sämre studiemotivation än de som direkt efter gymnasiet inleder universitetsstudierna. Inte heller studieprestationerna påverkas av ett mellanår, visar en studie vid Finlands Akademi.

VA - 15 aug 18 kl. 14:32

Så påverkas du som CFD-trader av nya regleringar

Nu introducerar European Securities and Market Authority en ny förordning med målet att stärka de internationella uppförandenormerna inom finansbranschen. Det här behöver du veta om det nya regelverket och hur det kommer att påverka din trading. .

Cornucopia - 13 apr 19 kl. 09:05

Så lite påverkas Spiltan Högräntefond av en konkurs i Oscar Properties

Spiltan Fonder har accepterat en förlängning av Oscar Properties (OP) obligationslån. Hur mycket skulle en konkurs i OP påverka fonden Spiltan Högräntefond påverkas av det? Bloggen ställde frågan till Spiltan Fonder.

Expressen - 07 jan 16 kl. 12:27

Experten: Boräntorna påverkas inte direkt

Boräntorna kommer inte att påverkas direkt av börskaoset, säger Emma Persson, boendeekonom på SBAB. Men för den som har en stor del av sitt sparande på börsen kan amorteringar vara ett klokt sätt att balansera risknivån. – Om man har aktier och nu vill minska sin totala risk så kan man överväga att amortera en del på sitt boende.

YLE - 22 mar 16 kl. 11:43

Skyddspolisen: ”Händelserna i Bryssel inget direkt hot mot Finland”

Händelserna i Bryssel utgör inget direkt hot mot Finland men Skyddspolisen följer noggrant med utvecklingen. Jyri Rantala, kommunikationschef vid Skyddspolisen, sade vid lunchtid på tisdagen att uppgifterna som Skyddspolisen fått från Bryssel tills vidare är lite ospecifika, men att det ser ut som ett välplanerat terrordåd. För Finlands del betyder attackerna ändå ingen förändring i säkerhetsnivån.

Expressen - 22 sep 17 kl. 23:56

Så påverkas du av tyska valet

På söndag vänds Europas blickar mot Tyskland som går till val.Ingela Gabrielsson, privatekonom Nordea och Utrikespolitiska institutets direktör Mats Karlsson, reder ut hur Sverige påverkas. – Vi ser att tillväxten i Europa går upp, för svenskar som reser till Tyskland eller vill arbeta i landet tror jag att möjligheterna kommer att öka, säger Mats Karlsson.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Analytikernas förväntningar inför onsdagens rapporter

Rapporter onsdag 23 okt: Swedbank (kl 6.30)
SEB (ca kl 6.45)
ABB (kl 7.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Vinstfall för SKF

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med resultatet samma kvartal i fjol på 2.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Carnegie höjer aktievikten

Tillväxtnivån i den långa konjunkturuppgången har inte nått lika högt som tidigare, trots att centralbankerna i världen stimulerat ekonomierna på ett sätt som aldrig tidigare skett. Det har kraftigt medverkat till att skuldsättningen ökat dramatiskt, inte bara hos hushållen, utan även i den europeiska företagssektorn, och i den offentliga sektorn. Undviker räntor ”Den kraftiga räntenedgången har svängt över pendeln till fördel för aktier jämfört med räntebärande investeringar, som vi underviktar.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Så tar du del av Lawlys exklusiva erbjudande

För att ta del av erbjudandet måste du i din smartphone besöka https://go.lawly.app/pa och ladda ner appen så känner den automatiskt av att du är Privata Affärer-läsare.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Trading Direkt: Bornold om Saab och Husqvarna

  Bland dagens rapporter är Saab vinnare och Husqvarna förlorare på Stockholmsbörsen. Teknisk analys i dagens program: Tobbes val: S&P500, OMXS30, DAX, Sandvik, Getinge, Atlas Copco, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (BRENT) Tittarnas önskemål: Boliden, Embracer, Enersize, Hoodin, Nokia, Note, Redsense Medical, SSAB, ÅF Pöyry.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen

McKinsey, som genomför en liknande undersökning varje år, anser att bankernas avkastning på eget kapital inte håller jämn takt med kostnadsökningarna. Företaget uppmanar därför bankerna att vidta åtgärder såsom att utveckla sin teknik, outsourca verksamheter och att skaffa sig tillräcklig storlek genom förvärv och fusioner, inför en potentiell kommande avmattning. Fintech-konkurrensen hotar ”Vi tror att vi ligger sent i den ekonomiska cykeln och bankerna behöver genomföra tuffa åtgärder nu, eftersom de inte är i särskilt god form.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Swedbank plockar in två nya aktier i fokusportföljen

Swedbank konstaterar i ett marknadsbrev att rädslan när rapportsäsongen drog igång var hög men av de svenska bolag som hittills rapporterat har de flesta belönats med kursuppgångar. Banken behåller övervikt i aktier då man inte ser någon närliggande recession samtidigt som räntorna kommer förbli låga. ”Detta skapar en relativt gynnsam miljö för aktier och då ser vi inga hinder med nuvarande värdering.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Sjunkande priser på massa och timmer

Priserna minskade sekventiellt med 5,5 procent för sågtimmer och med 4,7 procent för massaved under kvartalet, enligt Skogsstyrelsens statistik. ”Vi såg indikationen under föregående kvartal men nu ser vi en bredare och tydligare trend att priserna överlag är på väg ned och särskilt syns detta i södra delarna”, kommenterar Sebastian Constantino, statistiker på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande. Jämfört med det tredje kvartalet i fjol är sågtimmerpriserna ned 7,4 procent i genomsnitt, medan massavedspriserna steg 2,4 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 320 från 300 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Sämre än väntat för Husqvarna

Husqvarnas försäljning påverkades negativt av en svagare efterfrågan i Nordamerika, speciellt för hjulburna produkter, medan den utvecklades positivt i Europa med en god tillväxt för robotgräsklippare och batteridrivna produkter. Det uppger Husqvarnas vd Kai Wärn i delårsrapporten. Det var inte minst olika omstruktureringsaktiviteter och effektivitetsförbättringar, samt prishöjningar som bidrog till det högre rörelseresultatet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.