Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 19 October, 19:50

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 10:06

Demonstranter häller blod på Wall Street-tjurenGruppen ”Extinction Rebellion” genomförde under måndagen en uppmärksammad klimatprotest i New York. Medlemmar i gruppen klättrade upp på den berömde statyn av en tjur på Wall Street i New York, och hällde fejkblod på den, rapporterar The Verge. Protesten var riktad mot börsbolag som inte tar sitt ansvar för klimatet. New York-polisen arresterade omkring 20 personer i samband med demonstrationen.
The post Demonstranter häller blod på Wall Street-tjuren appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wall Street, Extinction Rebellion, New York, The Verge, York, Demonstranter, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demonstranter, häller, blod, Wall, Street-tjuren
Dagens PS - 08 okt 19 kl. 10:06

Demonstranter stänkte blod på Wall Street-tjuren

Gruppen ”Extinction Rebellion” genomförde under måndagen en uppmärksammad klimatprotest i New York. Medlemmar i gruppen klättrade upp på den berömde statyn av en tjur på Wall Street i New York, och hällde fejkblod på den, rapporterar The Verge. Protesten var riktad mot börsbolag som inte tar sitt ansvar för klimatet.

YLE - 03 apr 17 kl. 18:30

Demonstranter visade sitt stöd för afganer som deporterades

Ett par hundra människor samlades under måndag kväll till demonstration på flygplatsen. Tidigare under kvällen samlades omkring 50 personer utanför polishuset i Böle. De demonstererade mot deporteringen av afghanska flyktingar.

BT - 20 feb 14 kl. 13:02

Demonstranter: Det är krig i Kiev

Dödandet i Ukrainas huvudstad Kiev fortsätter att tillta. TT:s utsände och många andra vittnar om döda och skadade på gatorna. - Det är verkligen krig, säger demonstranten Oleh Solomakha.

Nyheter 24 - 15 nov 11 kl. 12:22

Polisen stoppar Occupy Wall Street


Tidigt på tisdagsmorgonen intog hundratals poliser Zuccotti Park när polisen i New York inledde en operation för att köra bort demonstranterna i Occupy Wall Street-rörelsen. Demonstranterna i Occypy Wall Street-rörelsen, som sedan i september tagit över och tältat i Zuccotti Park i New York, överraskades tidigt på tisdagsmorgonen svensk tid av en stormande polisinsats för att rensa parken. Enligt polisen vill man ta bort den två månader gamlacampingen och återställa parken till sitt ursprungliga skick.

Nyhetskanalen - 18 sep 12 kl. 04:23

180 Occupy-demonstranter greps på Wall Street

Över 180 demonstranter greps på måndagen när proteströrelsen Occupy Wall Street markerade sin ettårsdag genom att försöka blockera ingången till New York-börsen. Ett tusental demonstranter hade samlats vid Zuccotti Park i Manhattans finanskvarter vid Wall Street för att visa att proteströrelsens missnöje över finansmarknaden kvarstår.Zuccotti Park blev symbol för Occupy Wall Street-rörelsen, en rörelse som snabbt spred sig till flera storstäder i fjol..

Sydsvenskan - 07 okt 11 kl. 06:30

De vill ockupera Wall Street

Runt 5?000 demonstranter samlades på onsdagen i New Yorks finanskvarter för att protestera mot ekonomiska orättvisor och finansmarknadens makt.
NEW YORK.

Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 18:55

Stökig Wall Street-protest

Foto: Scanpix
Bråk utbröt i dag utanför New York-börsen sedan tusentalet demonstranter samlats för att ockupera Wall Street i protest mot vad man ser som ekonomiska orättvisor.
Protesten kom två dagar efter att borgmästaren beslutat riva ett protestläger i Zucottiparken. Läget var spänt när demonstranter blockerade ingångarna till börsen med slagorden: "Wall Street är stängt!

Nyheter 24 - 18 nov 11 kl. 10:19

Uppslutningen ökar bakom Occupy Wall Street


På torsdagen firade rörelsen två månader med massiva demonstrationer runt om i USA. NEW YORK. På torsdagen gav sig tusentals demonstranter ut på gatorna för att fira tvåmånadersdagen av Occupy Wall Street.

Nyheter 24 - 15 okt 11 kl. 18:46

Upplopp under Wall Street-demonstrationer i Rom


I dag hölls "Occupy Wall Street"-demonstrationer över hela världen. I Rom urartade dock demonstrationerna och flera bilar sattes i brand och skyltfönster krossades. I dag var det Occupy Wall Street-rörelsens officiella demonstrationsdag.

DN - 14 okt 11 kl. 11:31

Wall Street-demonstranter gripna

Wall Street-kritiska demonstranter firade på fredagen att de får fortsätta sin kamp i hjärtat av New Yorks finanskvarter. Men samma dag greps demonstranter både i New York och Denver..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:15

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - Igår: 13:15

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - Igår: 12:24

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - Igår: 11:10

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Dagens PS - Igår: 10:28

Getinge rusar på börsen efter stark rapport

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Aktien rusar på börsen.

Dagens PS - Igår: 10:06

Grosshandlarvillan bräcker det mesta

Lyxmäklare utlovar oslagbart boende. För den som har råd förstås… Blott 9 kilometer från Lidingöbron ligger den välbevarade grosshandlarvillan, Gamla Bjälbo, byggd 1897 och en gång i tiden boende åt en förmögen Stockholmsfamilj, framgår det i beskrivningen från mäklaren Eklund Stockholm New York. Den välbevarade grosshandlarvillan från 1897 har givetvis sjötomt.

Dagens PS - Igår: 09:56

Facebooks varumärke rasar i värde

Facebooks varumärke fortsätter att tappa i värde för andra året i rad, enligt Best Global Brands Report. Det skriver CityAm. I senaste rapporten uppges varumärket vara värt 39,9 miljarder dollar, vilket är en minskning med nästan tolv procent från året innan.

Dagens PS - Igår: 09:45

Juul slutar sälja e-cigg med fruktsmak

Juul, som tillverkar e-cigaretter, stoppar nu försäljningen av produkter med fruktsmak inför en kommande reglering från myndigheter. Bolaget fortsätter dock att sälja e-cigaretter med smak av mint, mentol och tobak, rapporterar CNBC. Trumpadministrationen förbereder nu ett förbud mot försäljning av smaksatta e-cigaretter för att handskas med den växande användningen bland tonåringar.

Dagens PS - Igår: 09:34

Vatikanens nya radband mäter din böneaktivitet

Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.

Dagens PS - Igår: 09:01

Litar du på SCB efter tabben med jobbsiffrorna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom nyheten att Statistiska Centralbyrån, SCB, överskattat arbetslösheten i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.