Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 20:36

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 10:37

Offentliganställda totalsågar mötenVar tredje anställd i offentlig sektor anser att möten är meningslösa. Mötena är många gånger dåligt förberedda, tråkiga, energikrävande och slösar bort tiden, är betyget. ”Att sitta en timme tillsammans i ett konferensrum utan syfte och mål är en väldigt dyr fikapaus”, säger Fredrik Bauer från företaget Mötesutveckling, som gjort studien, i en artikel på Dagens Samhälle. Undersökningen bygger på en enkät som omfattar drygt 500 heltidsanställda varav hälften uppges arbeta i offentlig sektor och den andra hälften i privat sektor. Patrik Hall, professor i statsvetenskap vid Malmö universitet och som forskar kring byråkrati i offentlig förvaltning, säger till tidningen att möten ofta har oförtjänt dåligt rykte.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Fredrik Bauer, Mötesutveckling, Dagens Samhälle, Hall, Malmö, Offentliganställda, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Offentliganställda, totalsågar, möten
Dagens PS - Igår: 09:47

Klagomål på möten ofta hyckleri

Många gnäller på möten. Men i de flesta fallen är det bara ett spel för galleriet. Ny forskning slår hål på myten om att möten är trista och meningslösa för medarbetarna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Gigantiska summor när plan står stilla

I mars kraschade ett Boeing 737 MAX-plan i Etiopien. Eftersom den här plantypen inte flygs sedan dess medför det stora kostnader för flygbolagen. Det är sajten The Verge som rapporterar om kostnaderna för amerikanska flygbolag när Boeing 737 MAX-plan är tvingade till att stanna på marken.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Gasell ska spetsa till L:s företagarprofil

Liberalerna och partiledaren Nyamko Sabuni vill profilera sig mer mot företagarfrågor. Då plockas Gasellvinnaren Maria Mattsson Mähl in i partistyrelsen. Dagens Industri rapporterar om nyrekryteringen som ska profilera Liberalerna som ett näringslivsparti.

Dagens PS - 6 timmar sedan

LO alltmer splittrat efter nytt besked

Efter Kommunal kommer nu ytterligare ett avhopp från LO:s lönerörelse. Pappers har meddelat att de bryter sig ut. Det är Expressen som skriver om splittringen och hänvisar i sin tur till Dagens Nyheter.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Expert vill ha dubbelt så högt bensinpris

Ska vi minska bilåkandet för miljöns skull behövs det en rejäl skattehöjning. Det anser en expert som vill se ett dubbelt så högt bensinpris mot idag. Det är Maria Börjesson, professor vid Statens väg- och transportforskningsinstitut, som har uttalat sig för SVT.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Handelsbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Handelbanken sparkar 800 anställda i sparpaket

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800 personer i det aviserade omstruktureringsprogrammet. Det sade finanschefen Rolf Marquardt på onsdagens telefonkonferens, enligt Dagens industri. Omstruktureringsprogrammet ska spara 1,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kände till dopingen – nu avgår Nikes vd

Nikes vd Mark Parker avgår. Detta efter att han ska ha känt till dopningsaktiviteter inom Nikes friidrottsprojekt. Det är Expressen som skriver om Mark Parkers avgång.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Riksgälden: Underskott i statsbudgeten

Svensk ekonomi kommer att mattas av och statsbudgeten väntas vända till underskott från och med nästa år, vilket göra att statens lånebehov växer. Det uppger Riksgälden i sin nya prognos. ”Avmattningen i ekonomin gör att skatteinkomsterna växer långsammare samtidigt som utgifterna stiger, vilket bidrar till underskott i budgeten kommande år.

Dagens PS - 9 timmar sedan

SJ:s kvartalsrapport går som tåget

SJ rusar fram för tillfället. Tågoperatören kan visa upp en dubbelt så stor vinst jämfört med samma kvartal ifjol. SvD Näringsliv skriver om kvartalsrapporten.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Trump förlorar ännu en rådgivare

Vita Huset uppgav under tisdagen att Donald Trumps handelsrådgivare Kelly Ann Shaw lämnar presidentadministrationen för en position i den privata sektorn. Det skriver Reuters. Kelly Ann Shaw var en av de mest seniora kvinnorna av president Donald Trumps rådgivare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.