PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 06:41

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 10:07

Här är de amerikanska aktiefavoriterna i septemberNöjeskonglomeratet Walt Disney fortsätter också att öka i popularitet bland svenska kunder då antalet ägare hos Swedbank och sparbankerna ökade med cirka 4 procent under månaden. Walt Disney är därmed den aktie som rört sig mest uppåt efter succéaktien Beyond Meat. I botten på listan finns flera välkända amerikanska bolag som de svenska kunderna delvis börjat tappa förtroende för. Det gäller till exempel Googles ägare Alphabet och Boeing som båda tappat mer än 5 procent av ägarna hos Swedbank och sparbankerna. I den första tabellen nedan visas de bolag i USA som flest antal av Swedbanks och Sparbankernas kunder äger aktier i, enligt samma bankers placeringsbrev Aktiellt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Walt Disney, Swedbank, Disney, Beyond Meat, Googles, Alphabet, Boeing, USA, Swedbanks, Sparbankernas, Aktiellt, Blizzard, Micro Devices, Corp, Hathaway, Meat, cola, Electric, Two Interactive, Arts, Ägarförändring

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är de amerikanska aktiefavoriternai , september
YLE - 01 jan 16 kl. 09:45

September: Tragedier på Medelhavet

En drunknad syrisk flyktingpojke och skandalen kring biltillverkaren Volkswagens fusk med avgastester dominerade nyheterna i september. 1 september Posten levererar för första gången ett paket med drönare. Det sker till Sveaborg.

YLE - 21 okt 14 kl. 12:42

September varmast på 135 år - också 2014 kan slå rekord

Temperaturerna till havs och lands i september var de högsta på jorden sedan man började mäta temperaturerna 1880. En färsk rapport visar också att 2014 håller på att bli det varmaste året hittills. Medeltemperaturen för hav och land i september var 15,72 grader, den högsta temperaturen sedan man började med mätningarna år 1880.

YLE - 10 sep 17 kl. 10:38

Sommargäster och lokalbefolkning njöt av September Open i Dalsbruk

Stämningen var fin under lördagen bland marknadsstånden på September Open. Då solen tittade fram på eftermiddagen kom det allt mer folk till Dalsbruk. Mycket folk i rörelse under September Open.

Nyheter 24 - 13 sep 13 kl. 08:20

Dyslexi, MSN och 11 september ? här är veckans hetaste tweets

10. Att vara ihop med Reinfeldt Imagine: You: "Reinfeldt what should I wear" Reinfeldt: "Nothing" You: "Reinfeldt what do you mean" pic.twitter.

Dagensanalys.se - 14 okt 16 kl. 14:49

MMS: TV-tittandet vände nedåt i september

Tittandet på TV minskade i september, både jämfört med OS-månaden augusti 2016 och med september 2015. Onlinevideotittandet ökade däremot något, med Paradise Hotel som det mest startade programmet. Det framgår av MMS månadsrapport för september 2016.

BT - 11 sep 11 kl. 08:59

Svenskhet i fokus efter 11 september

Flintastek, deckare och Melodifestivalen. Terrorattackerna den 11 september 2001 vände inte uppochner på svensk kultur. Men under ytan ser forskare ett nytt förhållningssätt till begreppet svenskhet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 händelser som visar att den elfte september är en riktig skitdag

1. Militärkuppen i ChileDen elfte september störtades den demokratiskt valda presidenten i Chile Salvador Allende i  den blodigaste kupp Latinamerika sett i modern tid. Allende mördas.

Cornucopia - 06 sep 16 kl. 08:21

Är september normalt en dålig börsmånad?

Är september normalt en dålig börsmånad? Nu när OMXS30 ser ut att ta fart uppåt börjar det genast muttra om att september normalt är en dålig månad? Gäller det verkligen sedan finanskrisen?

BT - 01 jul 11 kl. 07:47

BT:s recensent: September är tråkig och menlös

En konsert med September är ungefär lika spännande som att få en rotfyllning, skriver BT:s recensent. Jag ställer mig alltid skeptisk till artister som får sitt stora genombrott genom en cover. För även om Petra ?

YLE - 01 okt 14 kl. 12:25

September ovanligt varm och torr

Det var ovanligt varmt i september. Meteorologiska institutet rapporterar att medeltemperaturen varierade mellan drygt 12 grader vid kusten och i skärgården och knappt 7 grader i norra Lappland. Månadens högsta temperatur uppmättes den 8 september i Kumo i Satakunta - där var det 23,1 grader.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Analytikernas förväntningar inför onsdagens rapporter

Rapporter onsdag 23 okt: Swedbank (kl 6.30)
SEB (ca kl 6.45)
ABB (kl 7.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Vinstfall för SKF

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med resultatet samma kvartal i fjol på 2.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Carnegie höjer aktievikten

Tillväxtnivån i den långa konjunkturuppgången har inte nått lika högt som tidigare, trots att centralbankerna i världen stimulerat ekonomierna på ett sätt som aldrig tidigare skett. Det har kraftigt medverkat till att skuldsättningen ökat dramatiskt, inte bara hos hushållen, utan även i den europeiska företagssektorn, och i den offentliga sektorn. Undviker räntor ”Den kraftiga räntenedgången har svängt över pendeln till fördel för aktier jämfört med räntebärande investeringar, som vi underviktar.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Så tar du del av Lawlys exklusiva erbjudande

För att ta del av erbjudandet måste du i din smartphone besöka https://go.lawly.app/pa och ladda ner appen så känner den automatiskt av att du är Privata Affärer-läsare.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Trading Direkt: Bornold om Saab och Husqvarna

  Bland dagens rapporter är Saab vinnare och Husqvarna förlorare på Stockholmsbörsen. Teknisk analys i dagens program: Tobbes val: S&P500, OMXS30, DAX, Sandvik, Getinge, Atlas Copco, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (BRENT) Tittarnas önskemål: Boliden, Embracer, Enersize, Hoodin, Nokia, Note, Redsense Medical, SSAB, ÅF Pöyry.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen

McKinsey, som genomför en liknande undersökning varje år, anser att bankernas avkastning på eget kapital inte håller jämn takt med kostnadsökningarna. Företaget uppmanar därför bankerna att vidta åtgärder såsom att utveckla sin teknik, outsourca verksamheter och att skaffa sig tillräcklig storlek genom förvärv och fusioner, inför en potentiell kommande avmattning. Fintech-konkurrensen hotar ”Vi tror att vi ligger sent i den ekonomiska cykeln och bankerna behöver genomföra tuffa åtgärder nu, eftersom de inte är i särskilt god form.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Swedbank plockar in två nya aktier i fokusportföljen

Swedbank konstaterar i ett marknadsbrev att rädslan när rapportsäsongen drog igång var hög men av de svenska bolag som hittills rapporterat har de flesta belönats med kursuppgångar. Banken behåller övervikt i aktier då man inte ser någon närliggande recession samtidigt som räntorna kommer förbli låga. ”Detta skapar en relativt gynnsam miljö för aktier och då ser vi inga hinder med nuvarande värdering.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Sjunkande priser på massa och timmer

Priserna minskade sekventiellt med 5,5 procent för sågtimmer och med 4,7 procent för massaved under kvartalet, enligt Skogsstyrelsens statistik. ”Vi såg indikationen under föregående kvartal men nu ser vi en bredare och tydligare trend att priserna överlag är på väg ned och särskilt syns detta i södra delarna”, kommenterar Sebastian Constantino, statistiker på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande. Jämfört med det tredje kvartalet i fjol är sågtimmerpriserna ned 7,4 procent i genomsnitt, medan massavedspriserna steg 2,4 procent.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 320 från 300 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Sämre än väntat för Husqvarna

Husqvarnas försäljning påverkades negativt av en svagare efterfrågan i Nordamerika, speciellt för hjulburna produkter, medan den utvecklades positivt i Europa med en god tillväxt för robotgräsklippare och batteridrivna produkter. Det uppger Husqvarnas vd Kai Wärn i delårsrapporten. Det var inte minst olika omstruktureringsaktiviteter och effektivitetsförbättringar, samt prishöjningar som bidrog till det högre rörelseresultatet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.