Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 20:38

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 10:00

Gasellföretagen har skapat 296.000 jobbDet skriver Di apropå tidningens tillväxttävling, som i år firar 20 år. Under 20-årsepoken har Gasellföretagen tillsammans alltså skapat nästan 300.000 arbetstillfällen i landet, vilket enligt artikeln motsvarar 40 procent av de nya jobben i privat sektor. ”I svensk ekonomi är det främst små och medelstora företag som står för nettotillväxten av nya arbeten. Bland dessa är det den lilla grupp företag som Gasellföretagen utgör som tillsammans skapar flest arbetstillfällen”, säger Per Weidenman, senior analytiker på Bisnode, Gaselltävlingens dataleverantör, till Dagens Industri som berättar att färre företag än förra året klarar Gasellkraven; det handlar om 1.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Di, Gasellföretagen, Per Weidenman, Bisnode, Dagens Industri, Gasellkraven, Gasellföretag, Västmanland, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gasellföretagenhar , skapat, 296.000, jobb
DI - 06 okt 15 kl. 20:58

Gasellföretagare har skapat 15.000 jobb

De inhemska branscherna vinner mark när konjunkturen tvekar. Bygg- och vårdbolagen är tillväxtens draglok. Det visar årets Gasellundersökning.

Dagens PS - 20 aug 19 kl. 09:55

Gasellföretag skapade 29.000 nya jobb

Enormt positiv effekt av fjolårets Gasellföretag, berättar Dagens Industri. Tidningen berättar att man nu söker nya snabbväxande företag till den 20:e upplagan av Di Gasell. Av artikeln framgår att 1.

DI - 09 okt 18 kl. 05:57

Nya höjder för årets Gasellföretag

Antalet snabbväxande Gasellföretag ökar för tredje året i rad och presterar därmed tävlingens tredje bästa resultat sedan starten år 2000. Gasellerna ökar mest i Västernorrland och Gotland och bland branschvinnarna finns bygg, tillverkning och transport. Samtidigt har årets Gasellföretag skapat 29.

DI - 03 okt 17 kl. 21:08

Gasellskräll över hela landet

Antalet Gasellföretag ökar i år med 28 procent. Gasellerna ökar i alla län och den stora branschvinnaren är bygg och entreprenad. Samtidigt har årets Gasellföretag skapat över 23 000 nya jobb i sina företag..

DI - 05 okt 16 kl. 05:57

Här är Sveriges räddning

Antalet Gasellföretag ökar i år med 14 procent. Den nedåtgående trenden är därmed bruten. Bland vinnarna finns byggbranschen och storstadsregionerna.

YA - 31 okt 13 kl. 11:15

Ystadföretag utsedda till Gaseller

Foto: Bass Nilsson
Varje år utser Dagens industri de snabbast växande företagen i landet till Gaseller. I år lyckades två Ystadföretag med bedriften att uppfylla kriterierna, men någon länsvinst knep de inte.
När YA kontaktar Br.

BT - 06 dec 14 kl. 06:42

Näslund: Är du lånsam, lilla vän?

Min fru fick ett brev härom dagen. Företagets logotyp tryckt med mjuka bokstäver i ljusgrönt, lite som i reklam för intimprodukter. Företagets namn var SevenDay.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

Svensk blir vd för sportjätten Under Armour

En svensk presenteras nu som vd för ett av de största företagen inom sin bransch i USA. Patrik Frisk tar över efter grundaren Kevin Plank. CNBC och Dagens Industri skriver om Patrik Frisk som redan funnits hos sportutrustningstillverkaren Under Armour som operativ chef.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Stockholmarna drömmer om balkong och pool

Alla boenden är unika. Men balkong och pool – det är vad stockholmarna söker mest efter på Hemnet. Det är SvD Näringsliv som skriver om rankingen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Negativ utveckling för SKF

Siffrorna för SKF har haft en svag utveckling. Dagens kvartalsrapport gör att aktien backar.  SVD Näringsliv skriver om rapporten.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Spotifys grundare får pris av kungen

Spotifys grundare är två av de näringslivsprofiler som får Kungliga ingenjörsvetenskapsakademins guldmedalj. Daniel Ek väljer dock att inte närvara när kungen delar ut medaljerna. Akademin presenterade flera pristagare som hör hemma i näringslivet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Fortum skriver på långt vindkraftsavtal

Finska energijätten Fortum har tecknat ett tolvårigt avtal med Neste om att sälja elektricitet från vindparken Kalax. Det framgår av ett pressmeddelande. Kontraktet täcker 70 procent av vindparkens produktion.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kina tar över härskartronen bland rika

Det är numera fler rika i Kina än USA. Samtidigt verkar Brexit ha påverkat antalet rika i Storbritannien. The Guardian rapporterar om sammanställningen som gjorts av Credit Suisse.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Luftslott i Oscar Properties bokföring

Krisande lyxbyggaren Oscar Properties kan ha vilselett aktieägarna genom att notera över hundra miljoner på en förhoppning om bygglov. Det skriver Dagens Industri i ett avslöjande. Inför extrastämman har bolaget lämnat in en redogörelse över väsentliga rättigheter.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kommunal kritiserar LO:s lönekrav

Det blir ingen enad lönerörelse från LO:s sida. Kommunal bryter sig loss efter kritik mot mål om jämställdhet. SVD Näringsliv rapporterar om Kommunals avhopp.

Dagens PS - 9 timmar sedan

KPMG ska miljardspara – tar tillbaka mobiltelefoner

Revisionsjätte ska i Storbritannien spara 100 miljoner pund, motsvarande 1,2 miljarder kronor, i samband med att man ”ställer om kostnadsbasen” i företaget. Det framgår av uttalande, skriver CityAm. Bolaget planerar att bland annat att ta tillbaka hundratals företagsmobiler samt säga upp cirka en tredjedel av de personliga assistenterna.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Hongkong vill ge pengar till turister

Efter de senaste månadernas våldsamma protester i Hongkong har regionens ekonomi, och framförallt turistnäringen, fått stryka på foten. Nu överväger man att dela ut pengar till turister. Det rapporterar lokala källor, via Bloomberg News.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.