PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 02:58

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 09:16

10 procent färre säljstarter i StockholmDet visar en sammanställning av säljstartade bostäder från Svensk Nyproduktion som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. – Kvartal tre, som historiskt har haft betydligt fler säljstarter än vad som är fallet i år, påverkas av att september månad hade ett halverat antal säljstarter mot vad vi sett under motsvarande månad tidigare år, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion. Under det tredje kvartalet i år har det säljstartats 785 bostäder i Stockholms län, vilket kan jämföras med 869 bostäder under samma period i fjol. Antalet säljstartade bostäder har därmed minskat med 10 procent. Enligt Jesper Höök är det svårt att sia om antalet säljstarter kommer att ligga kvar på nuvarande låga nivåer.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Svensk Nyproduktion, Nyhetsbyrån Direkt, Jesper Höök, Stockholms, Nyproduktion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 10 procent färre, säljstarteri , Stockholm
Affärsvärlden - 30 jun 16 kl. 10:05

Bostadskrisen värre – ett nytt Stockholm behöver byggas

Bostadskrisen i Sverige blir allt värre. Boverkets nya rapport visar att bostadsbehovet har underskattats. Runt 100.

Barometern - 31 maj 19 kl. 17:34

Färre flyger till Stockholm: ”Vet inte säkert vad det beror på”

Allt färre tar flyget mellan Kalmar och Stockholm. Den allt mer högljudda miljödebatten tros vara en av orsakerna. – Det pratas mer och det får effekt, säger Karin Lagerlöf på Kalmar Öland Airport..

Expressen - 25 mar 18 kl. 16:24

Allt större klyfta mellan Stockholm och övriga landet

Stockholm utvecklas på bekostnad av övriga landet.  Det är en av slutsatserna i en ny studie från Stockholms handelskammare – där runt 2 000 personer som inte bor i huvudstaden har tyckt till, rapporterar Sveriges Radio.  Ju längre bort från Stockholm man bor, desto sämre tycker man om staden.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Allt större bostadsbrist i Stockholm

Bostadsbristen i Stockholms län blir allt mer akut. Samtidigt minskar bostadsbyggandet, visar en rapport från länsstyrelsen. Förra året påbörjades 8 000 nya bostäder, 500 färre än året innan.

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 14:16

Allt större bostadsbrist i Stockholm

Bostadsbristen i Stockholms län blir allt mer akut. Samtidigt minskar bostadsbyggandet, visar en rapport från länsstyrelsen. Förra året påbörjades 8 000 nya bostäder, 500 färre än året innan.

DI - 10 jun 13 kl. 14:52

Kackerlackor allt större problem i Stockholm

Kackerlackor är ett ökande problem i Stockholm. Anmälningarna till saneringsföretaget Anticimex har fördubblats i staden på sex år. Från 1 265 anmälningar år 2006 till över 2 800 förra året..

DI - 02 jul 18 kl. 17:08

Statistiken: 43 procent färre säljstarter i Stockholm

Antalet säljstartade bostäder i Stockholms län har minskat med 43 procent under det andra kvartalet i år jämfört med det andra kvartalet 2017. .

DI - 28 mar 18 kl. 15:50

65 procent färre säljstarter på nyproduktion

Antalet säljstartade bostäder i Stockholms län har minskat med 65 procent under det första kvartalet i år jämfört med det första kvartalet 2017. Det visar en sammanställning av säljstartade projekt från Svensk Nyproduktion..

Cornucopia - 19 feb 18 kl. 12:03

Fortsatt rekordbyggande i Stor-Stockholm - allt fler lägenheter kommer ut 2018

SCB rapporterar om fortsatt rekordbyggande i Sverige och Stockholm. Att marknaden under hösten har översvämmats av nya lägenheter är bara början och de kommande två åren kommer betydligt större mängder att färdigställas än i höstas.Fyra kvartals glidande medelvärde för nybyggnation i Stor-Stockholm.

Alliansfritt Sverige - 14 jun 13 kl. 08:34

Färre högskoleplatser i Stockholm

Enligt en utredning från Riksdagens utredningstjänst (RUT) så kommer det att bli färre högskoleplatser i Sveriges huvudstad framöver (Metro Stovkholm 2013-06-14). RUT-utredningen som är beställd av Socialdemokraterna visar att det fram till 2017 kommer bli 4 378 färre platser i Stockholm. Nära 2 000 färre på Stockholms universitet och 1 300 på Kungliga Tekniska Högskolan.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Atlas Copco klart över förväntan

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.880 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020

”Under 2020 tror vi att den huvudsakliga drivkraften för aktien kommer att vara avknoppningen av affärsområdet SMT samt intjäningstillväxt från stabiliserande efterfrågan som möter accelererande besparingar”, heter det i den analys där SEB höjer sin rekommendation för Sandvik från behåll till köp. SEB justerar samtidigt upp riktkursen från 165 till 190 kr. Sandviks värderingsmultiplar har sjunkit sedan början av 2018 och aktien handlas nu till en 13-procentig rabatt jämfört med det femåriga genomsnittet, enligt analysen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Kepler: Holmen ”rakt igenom bra”

”Holmens rapport för det tredje kvartalet var rakt igenom bra, men det var särskilt positivt att se god produktion och lönsamhet för kartongverksamheten – vilket pekar på att bolaget lyckats få tillbaka detta viktiga affärsområde på banan”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker. Mäklarfirman konstaterar också att bolagets uppskrivning av värdet på skogsinnehavet visserligen är en rent bokföringsmässig åtgärd, men att den nya värderingen tydligt visar hur viktigt innehavet är. Kepler Cheuvreux räknar med att Holmen fullt ut kommer att utnyttja sitt aktieåterköpsprogram fram till nästa årsstämma och att det finns goda förutsättningar för nya återköp efter det.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen sänks till 410 från 420 norska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Så går det för id-verifieringsbolaget i premiären

Zignsec erbjuder ett paraply av digitala ID-verifieringslösningar för många olika länder till företag som vänder sig till konsumenter (B2C). Tanken är att kunden slipper integrera mot enskilda ID-verifieringsleverantörer på varje marknad. Zignsec omsatte 2 miljoner kronor under 2018 och 3 miljoner under första halvåret i år.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Klart bättre för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.813 miljoner kr (1.713).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Två heta köptips från Börsveckan

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland som nu går in i Tyskland. Det känns helt rätt och aktien är billig, enligt Börsveckan som sätter köpråd. Probiotikabolaget Biogaia har god historik och har kommit ned efter vinstvarningen härom veckan.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Telia: Lars-Johan Jarnheimer tar över som ordförande

Det framgår av Telias valberednings förslag i samband med att svenska staten, som största ägare i Telia, begärt en extra bolagsstämma för att välja ny styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande som gick ut på söndagen. Lars-Johan Jarnheimer var bland annat vd för Telias konkurrent Tele2 under perioden 1999-2008. Innan dess har han varit vice vd i Comviq och haft anställning vid H&M.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

DI: Köp Hoist

Hoist, som köper förfallna lån av bankerna och sedan driver in skulderna i egen regi, drabbades hårt av ny regeltolkning av Finansinspektion i slutet av förra året. Aktien gick från 60 till 44 kronor och den har bara tagit igen delar att det fallet under 2018. Bolaget är nu ”på god väg” i anpassningen till de nya förutsättningarna, enligt bolagets vd Klaus-Anders Nysteen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.