Dagens PS > Ekonomi

Monday, 21 October, 13:09

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 09:05

Perssons investering ger positiv vinstvarningStorbanken drar upp vinstprognosen för 2019. Göran Persson kan skratta hela vägen till Åland. Ålandsbanken spår nu ett bättre rörelseresultat än eller i nivå med i fjol. Den förra bedömningen var ett resultat i nivå med fjolårets 29,0 miljoner euro. Baserat på preliminära uppgifter för årets första nio månader reviderar Ålandsbanken sina framtidsutsikter för helåret 2019.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Persson, Åland, Ålandsbanken, Göran Persson Det, Göran Persson, Swedbank, Dagens Industri, Alectas, Magnus Billing, Perssons, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Perssons, investeringger , positiv, vinstvarning
DI - 07 jul 15 kl. 08:49

Byggmax kommer med positiv vinstvarning

Byggmax lämnar en positiv vinstvarning inför andra kvartalet 2015 och uppger att nettoresultatet preliminärt ökat med 37 procent till 97 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 07 jul 15 kl. 10:37

Positiv vinstvarning från Byggmax

Byggmax lämnar en positiv vinstvarning inför andra kvartalet 2015 och uppger att nettoresultatet preliminärt ökat med 37 procent till 97 miljoner kronor (71)..

DI - 31 jan 17 kl. 22:44

Positiv vinstvarning från Raysearch

Dosplaneringsbolaget Raysearch lämnar en positiv vinstvarning, enligt vilken omsättningen under det fjärde kvartalet steg med 45 procent till 191 från 132 miljoner kronor, och rörelseresultatet steg med 126 procent till 100 från 44 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 01 feb 17 kl. 08:45

Raysearch lämnar positiv vinstvarning

Dosplaneringsbolaget Raysearch lämnar en positiv vinstvarning, enligt vilken omsättningen under det fjärde kvartalet steg med 45 procent till 191 från 132 miljoner kronor, och rörelseresultatet steg med 126 procent till 100 från 44 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 11 okt 19 kl. 08:33

Positiv vinstvarning från Betsson-avknoppningen

Spotlight-bolaget Angler Gaming gör en omvänd vinstvarning. Både vinsten och resultatet i det tredje kvartalet lyfte….

DI - 08 okt 19 kl. 08:18

Positiv vinstvarning från banken - goda nyheter för Perssons aktieportfölj

Ålandsbanken har fått revidera upp sin vinstprognos för helåret då resultatet nu spås bli bättre än föregående år. .

DI - 14 jul 16 kl. 09:27

Mediekoncernen rusar efter omvänd vinstvarning

Det finska medie- och utbildningsföretaget Sanoma stiger på Helsingforsbörsen efter en positiv vinstvarning på torsdagen i form av en höjd helårsprognos..

Affärsvärlden - 20 jul 16 kl. 12:30

Omvänd vinstvarning från Volkswagen

Volkswagen gör i ett pressmeddelande en omvänd, eller positiv, vinstvarning för det första halvåret..

Affärsvärlden - 11 jan 19 kl. 15:20

Omvänd vinstvarning från GM

Den amerikanska fordonstillverkaren GM rusade i förhandeln efter att fordonsjätten kommit med en positiv vinstvarning..

HBL - 10 jan 13 kl. 14:21

Nokia ger positiv resultatvarning

Nokias resultat ökade mer än väntat under årets sista kvartal.Nokia överraskade med en positiv vinstvarning på torsdagen. Aktiekursen sköt i höjden efter beskedet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Per Sigvarsson ska ta XXL framåt

Norska sportkedjan XXL har hämtat en ny chef för den svenska verksamheten hos Elgiganten. Han tar över rodret efter en hel del negativ press. Anders Lindblom kommer att ersätta Per Sigvardsson som lämnade kedjan i maj.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Försvaret säger nej till Vattenfalls vindkraft

Vattenfall och delägaren Wallenstam avbryter vidare utveckling av vindkraftverket Taggen som drivs i det gemensamma bolaget Taggen Vindpark. Detta efter att Försvarsmakten sagt nej till projektet. Vindkraftprojektet var havsbaserat och beläget omkring tolv kilometer utanför Sölvesborg.

Dagens PS - 1 timme sedan

Smink-koncern i konkurs – 1.300 anställda drabbas

Norska sminkjätten Cosmetic Group, som äger bland annat butikskedjorna Vita och Loco, har begärt sig själva i konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv. ”Detaljhandeln i Norge är i rask förändring och kosmetikakedjorna Vita och Loco har upplevt svagare tillväxt och fallande lönsamhet.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Allt fler it-brott mot företagare

Med ökad digitalisering eskalerar brottsligheten, visar rapport. Enligt en ny undersökning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har andelen företagare som utsatts för it-brott ökat från 19 till 29 procent sedan förra året. SvD, som refererar MSB-undersökningen, uppger att det handlar om virus, dataintrång, id-kapning, stulna lösenord och utpressningsprogram.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Jarnheimer-effekt lyfter Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Hela sektorn ser rött efter jättens rapport

Stekheta fastighetssektorn har gått bra på börsen i år, men efter dagens rapportmiss är det många bolag som ligger back på Stockholmsbörsen. Det rapporterar Dagens Industri. Branschjätten Fabege rapporterar ett förvaltningsresultat i kvartalet om 397 miljoner kronor jämfört med 323 Mkr i motsvarande kvartal i fjol.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Jarnheimer-effekt boostar Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nordisk satsning på vindkraft för 12 miljarder

OX2 bygger för tolv miljarder kronor över en gigawatt av vindkraft i Norden, enligt ett pressmeddelande. Satsningen är fördelad på 14 vindparker där utbyggnaden är som störst i Sverige på cirka 770 megawatt, MW. Siffran på 770 MW kan ställas i förhållande mot att det i Sverige driftsattes cirka 700 MW vindkraft under hela fjolåret.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Stor tillväxt att vänta inom förnybar energi

Den globala kapaciteten inom förnybar energi kommer att öka med 50 procent de kommande fem åren, mycket tack vare solcellsutbyggnaden. Det spår International Energy Agency, IEA. Organisationen spår i en rapport att energikapaciteten kommer att stiga med 1,2 terawatt fram till 2025, från 2,5 terawatt förra året, vilket skulle motsvara den totala installerade kapaciteten i USA just nu.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Småföretagare under hård pensionspress

Entreprenör avslöjar i Di att han satsat alla sina pengar på aktieduo för att klara sin pension. Det är två högriskaktier som entreprenören enligt artikeln gått all-in i för att få en dräglig tillvaro på ålderns höst. ”Jag har inga andra val än att satsa på hög risk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.