Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 03:43

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 08:13

Experter spår ny ”skamgräns” för kronanPrognosmakarna tror att dollarn snart kostar över 10 kronor och euron passerar 11-strecket. Det här uppger Di.se och förklarar att kronan på nytt föll tungt på måndagen. Inte sedan 2002 har nivåerna för den svenska valutan varit så svaga. Bedömare tror att kronraset fortsätter och snart når vad Di beskriver som ”skamgränsen”.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Di, Riksbanken, Michael Grahn, Danske, SEB, Carl Hammer, Experter, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, spårny , skamgränsför , kronan

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

VD:n på Apotekstjänst avgår efter leveranskritik

Uteblivna materielleveranser ledde till inställda operationer. Nu får VD:n för Apotekstjänst AB ta konsekvenserna och avgå. Den senaste tiden har flera landsting haft problem med leveransen av materiel från Apotekstjänst AB.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Trender och buzzwords – måsten inför en skakig höst?

Vad behöver ni utveckla för att stå starka inför en möjlig nedgång? Hur ska ni bli både produktivare och effektivare? Krönikör P.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Folk strömmar till Ullared – nytt rekord

Gekås Ullared slog ett försäljningsrekord i lördags när det handlades för 40,5 miljoner kronor. ”Det känns fantastiskt att kunna inleda säsongen med försäljningsrekord. När handeln i stort har det tufft blir jag extra glad och ödmjuk inför Gekås dragningskraft och vår affärsidé som fortsätter att locka kunder år efter år”, säger vd Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Atlas Copco-aktien uppåt efter miljardrapport

En stor miljardvinst ger positiv respons på börsen. Atlas Copco-aktien stiger nu med över sex procent. Koncernen redovisar en vinst på 5.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Per Sigvarsson ska ta XXL framåt

Norska sportkedjan XXL har hämtat en ny chef för den svenska verksamheten hos Elgiganten. Han tar över rodret efter en hel del negativ press. Anders Lindblom kommer att ersätta Per Sigvardsson som lämnade kedjan i maj.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Försvaret säger nej till Vattenfalls vindkraft

Vattenfall och delägaren Wallenstam avbryter vidare utveckling av vindkraftverket Taggen som drivs i det gemensamma bolaget Taggen Vindpark. Detta efter att Försvarsmakten sagt nej till projektet. Vindkraftprojektet var havsbaserat och beläget omkring tolv kilometer utanför Sölvesborg.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Smink-koncern i konkurs – 1.300 anställda drabbas

Norska sminkjätten Cosmetic Group, som äger bland annat butikskedjorna Vita och Loco, har begärt sig själva i konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv. ”Detaljhandeln i Norge är i rask förändring och kosmetikakedjorna Vita och Loco har upplevt svagare tillväxt och fallande lönsamhet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Allt fler it-brott mot företagare

Med ökad digitalisering eskalerar brottsligheten, visar rapport. Enligt en ny undersökning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har andelen företagare som utsatts för it-brott ökat från 19 till 29 procent sedan förra året. SvD, som refererar MSB-undersökningen, uppger att det handlar om virus, dataintrång, id-kapning, stulna lösenord och utpressningsprogram.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Jarnheimer-effekt lyfter Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Hela sektorn ser rött efter jättens rapport

Stekheta fastighetssektorn har gått bra på börsen i år, men efter dagens rapportmiss är det många bolag som ligger back på Stockholmsbörsen. Det rapporterar Dagens Industri. Branschjätten Fabege rapporterar ett förvaltningsresultat i kvartalet om 397 miljoner kronor jämfört med 323 Mkr i motsvarande kvartal i fjol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.