Skånskan > Opinion

Thursday, 20 February, 13:17

Skånskan - 03 okt 19 kl. 16:44

800 lediga tjänster på jubilerande mässaLUND För 15:e gången arrangerades IT-mässan i Lund på torsdagen.
75 deltagande företag sökte personal till cirka 800 lediga tjänster och intresset var stort.– Men tyvärr vill många arbetsgivare helst anställa folk med erfarenhet. Det har inte vi som är nyutexaminerade men för att få det måste vi först få ett jobb, sade några färdiga högskoleingenjörer inom datateknik till tidningen. Att erfarenhet står högt i kurs hos många arbetsgivare intygar Jonas Rosenqvist, mjukvaruutvecklare vid MaxIV som var representerat på mässan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND För, IT, Lund, Jonas Rosenqvist, MaxIV, Lantz, Lovisa Walldén, Wibe, Javautvecklare, Arbetsförmedlingen, Ideon Science Park, Lunds, Mia Rolf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 800, lediga, tjänster, jubilerande, mässa
YLE - 16 jan 17 kl. 19:17

Stort behov av behöriga lärare - nästan 100 lediga tjänster i Helsingforsregionens svenska skolor

Den som är behörig lärare och vill jobba i huvudstadsregionen har många potentiella arbetsplatser att skicka sin ansökan till. Också i år är läget bäst i Grankulla medan många platser är lediga i Kyrkslätt och Helsingfors. I Kyrkslätt finns det också i år många lediga tjänster vid de svenska skolorna.

YLE - 18 feb 14 kl. 07:54

Karleby synar alla lediga tjänster

Karleby tillsätter en grupp som ska granska alla tjänster som blir lediga inom staden. Målet är att minska antalet anställda. Stadsstyrelsen i Karleby har i ett par år synat varje tjänst som blivit ledig.

Nyan - 20 jan 14 kl. 10:00

Rekordmånga lediga tjänster på museibyrån

Museibyrån utlyser just nu hela fem lediga tjänster. Men museibyrån har inte beslutat att dra i gång något jätteprojekt – ny personal behövs av andra skäl.
– Tjänsten som arkeolog lediganslogs redan i fjol, men då bedömde vi att ingen av de sökande var behörig.

Jmini.se - 05 okt 16 kl. 15:12

2000 lediga tjänster under Jobbmässan

Jönköpings kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet bjuder in till Jobbmässan på Elmia den 11 oktober. Fler än 120 svenska och internationella arbetsgivare finns på plats. De har sammanlagt 2000 lediga tjänster att tills.....

Nyan - 03 sep 18 kl. 13:00

15 lediga tjänster vid Trobergshemmet

Mariehamns stad lediganslår tjänster inom äldrevården. Totalt 18 närvårdare- och tre sjukskötartjänster ska tillsättas till mitten av september.
Totalt 18 stycken närvårdare och tre sjuksköterskor söker staden till både hemvården och Trobergshemmet.

Expressen - 05 dec 12 kl. 23:07

400 000 utan jobb - ändå finns mängder med lediga tjänster

Tiotusentals svenskar har varslats under hösten. Mer än 400 000 personer är arbetslösa. Samtidigt visar Expressens granskning att det finns gott om lediga jobb ?

SR - 31 aug 13 kl. 04:00

1 800 försvarstjänster kan slopas

Försvarsmakten tror att ungefär 1 800 tjänster måste slopas fram till 2019 om organisationen ska klara budgetramarna och regeringens rationaliseringskrav..

Dalarnas tidningar - 13 feb 17 kl. 17:11

Bristen på vårdpersonal ökar – flest lediga tjänster på 24 år

Antalet nya lediga jobb i länet hos Arbetsförmedlingen var under januari högre än på 24 år. Över hälften av dessa finns inom vård och omsorg. Något som både Vårdförbundet och Arbetsförmedlingen tror riskerar att ytterligare försvåra rekryteringen av sommarvikarier.

BT - 02 jun 16 kl. 10:12

Flera lediga tjänster hos Nuab

I dagarna går ansökningstiden ut för tre tjänster hos Ulricehamns kommunala näringslivsbolag Nuab. En av dem gäller ett vikariat som vd..

Nyteknik - 19 mar 19 kl. 21:54

Här finns massor av lediga tjänster

I decennier har Ny Teknik hjälpt svensk industri att rekrytera ny kompetens, och det tänker vi fortsätta med. Vi publicerar i princip dagligen nya, intressanta tjänster inom IT- och ingenjörsyrken..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fyra unga rånade av två

LUND Fyra 16-åriga pojkar rånades av två gärningsmän i 17-årsåldern.
Det hände på onsdagskvällen 22-22.30 på Karl XII gatan i Lund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Fann tjuvar i sin bostad

LUND När innehavaren kom hem vid 19-tiden på onsdagen var det tjuvar i lägenheten.
Dessa skrämdes iväg när ägaren kom och flydde ut genom ett sovrumsfönster och det är oklart om de fick med sig något stöldgods.
Inbrottet genomfördes på onsdagskvällen i en lägenhet på Möllevångsvägen i Lund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Tjuv tog fönstervägen

LUND När ägaren kom hem på onsdagen upptäcktes att det varit inbrott i bostaden på Trollebergsvägen i Lund.
Detta har skett någon gång mellan den 17 och 19 februari. Ett fönster var uppbrutet men det är inte klart än vad som stulits..

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 155 kvadratmeter från 1961 sålt i Tjörnarp

Tjörnarp 2 150 000 kronor fick Egon Wetke, 55 år, ge för huset på adressen Korsarödsvägen 12 i Tjörnarp. Det 155 kvadratmeter stora huset är byggt 1961. Köpet från säljaren Johan Mattias Lindén blev klart i februari 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sverigedemokraterna åter största parti

Sverigedemokraterna är Sveriges största parti enligt Novus/SVT februarimätning. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet växer i samma takt som Socialdemokraterna rasat i opinionen.Undersökningen visar att Sverigedemokraterna för andra gången i en SVT/Novus undersökning är det största partiet och Socialdemokraterna halkar ner på en andraplats.

Skånskan - 4 timmar sedan

Dumpade 40 däck med fälg

Rydsgård Någon gång mellan tisdag och onsdag har en ännu okänd person gjort sig skyldig till nedskräpning genom att slänga över 40 däck med fälg på en allmänparkering, en halvkilometer från Rydsgårds gods egendom..

Skånskan - 17 timmar sedan

Vill ha konstmuseum i city

MALMÖ Ett konstmuseum i centrala Malmö ger i dagsläget den mest kompletta helhetsupplevelsen.
Samtidigt minskar möjligheterna att påverka den fysiska miljön genom att marken är privatägd vid Triangeln.Det är några av slutsatserna i den fördjupade lokaliseringsutredning som
Wingårds arkitekter har genomfört på uppdrag av kulturnämnden i Malmö.

Skånskan - 17 timmar sedan

Sprängdeg hittat hos Satudarahmedlem

Malmö När polisen gjorde husrannsakan hemma hos en 22-årig man och dennes 19-åriga flickvän hittades sprängdeg i kylskåpet. I bostaden fanns också en väst som med emblem från mc-gruppen Satudarah.
Nu ställs både mannen och hans flickvän inför rätta, misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och för narkotikabrott.

Skånskan - 17 timmar sedan

En tur på hästryggen lockade trots hällregn

STAFFANSTORP Att få sitta på hästryggen en liten stund lockade barnen från Lilla Emilia så pass att de trotsade onsdagens hällregn och promenerade till Torget.
Där fick de klappa om ponnyerna Ludvig och Sixten och prova på att rida ett varv.Sportlovet är i full gång och även om vädret kunde varit bättre tar sig många lovlediga med gott humör till de skiftande aktiviteter som bjuds i kommunen.

Skånskan - 18 timmar sedan

Miljonrabatt på skolmoduler

eslöv Modulerna på Norrevångsskolan blev betydligt billigare att sätta på plats än beräknat.Kommunen hade räknat med att etableringen skulle gå lös på 5,1 miljoner kronor. Men när servicenämnden nu gjort en slutredovisning av projektet visar det sig att kostnaderna stannade vid drygt 2,4 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.