Barometern > Nyheter

Tuesday, 22 October, 19:30

Barometern - 03 okt 19 kl. 15:43

Svartbygge fick rabatterad straffavgift av politikerSedan det uppdagats för kommunen att ett garage söder om Kalmar är ett svartbygge, har frågan om sanktionsavgift behandlats av samhällsbyggnadsnämndens politiker. Avgiften blir 47 430 kronor enligt Boverkets beräkningsmodell. Men en oenig nämnd sänkte avgiften med hälften. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Boverkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svartbyggefick , rabatterad, straffavgiftav , politiker
Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 07:00

Attefallsregler ger grönt ljus till svartbygge

Foto: Claudio Bresciani / TT
En friggebod som byggdes svart, före reglerna om Attefallshus. Kan det bli ett godkänt Attefallshus i efterhand? Ja, säger stadsbyggnadskontoret.

YA - 12 maj 19 kl. 00:01

Nya ägaren överklagar straffavgift för Jan-Emanuels svartbygge

Stora Herrestad bed & breakfasts ägare Guy Nordin överklagar myndighetsnämndens beslut om straffavgift för ett svartbygge som den tidigare ägaren gjorde. – Jag har inte ändrat någon planlösning, skriver han i överklagandet..

YA - 21 nov 15 kl. 03:00

Politiker får betala böter för svartbygge

Politikern och sverigedemokraten Lars Dekan satte upp bodar utan att först söka bygglov. Han får nu betala en sanktionsavgift på 10 902 kronor. Ett företag som byggde en parkering utan lov överklagar sin straffavgift på 40 000 kronor..

YA - 21 nov 15 kl. 03:00

Politiker får betala böter för svartbygge

Politikern och sverigedemokraten Lars Dekan satte upp bodar utan att först söka bygglov. Han får nu betala en sanktionsavgift på 10 902 kronor. Ett företag som byggde en parkering utan lov överklagar sin straffavgift på 40 000 kronor..

UNT - 14 sep 11 kl. 20:55

Lund riskerar avgift för svartbygge

Lunds kommun kan tvingas betala 2,1 miljoner i straffavgift för ett svartbygge kommunen själv ansvarar för. Det gäller lokaler som skulle ersätta fuktskadade Munspelets förskola på Mårtens fälad. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 11 kl. 07:16

Lund riskerar straff för svartbygge

Lunds kommun kan tvingas betala 2,1 miljoner i straffavgift för ett svartbygge som kommunen själv ansvarar för. Tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret har kommit på att kommunens serviceförvaltning placerat ut skolpaviljonger på en gammal fotbollsplan utan tillstånd och innan bygglov beviljats. Det gäller lokaler som ersätter fuktskadade Munspelets förskola på Mårtens fälad..

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 15 kl. 13:43

Svartbygge på ridskola

Ägaren till en ridskola i Gångvad, på gränsen till Klippans kommun, får betala straffavgift till Ängelholms kommun för ett svartbygge..

SmålandsPosten - 09 maj 16 kl. 18:38

Miljösmarta busskuren ett svartbygge

Blågröna Växjö visade stolt upp en nyanlagd busskur med kompletterande cykelparkering under Miljömålsdagarna i slutet av april. Nu har anläggningen visat sig vara ett svartbygge. För kommunen väntar därför en straffavgift eller i yttersta fall rivning..

YA - 27 apr 19 kl. 06:00

Nya ägaren straffas för Jan-Emanuels svartbygge

Nya ägaren till gästisfastigheten i Stora Herrestad tvingas betala straffavgift för ett svartbygge som tidigare ägaren Jan-Emanuel Johansson gjorde. – Vi är tvingade att ta ut avgift, säger Stefan Engdahl (M), ordförande i myndighetsnämnden i Ystad..

Vimmerby Tidning - 16 feb 11 kl. 08:22

Straffavgift för svartbygge

Svartbygget kommer att kosta villaägaren
30 888 kronor i straffavgift. Och ändå kan denne tvingas riva sitt utbygge..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Fyra nya borgmästare petade av Turkiet

Barometern - 45 minuter sedan

Salah tillbaka i Liverpools trupp

Barometern - 30 minuter sedan

Kanal 5 skrotar "Hyséns"

Barometern - 1 timme sedan

Länet: Kamp för billigare bränsle i tankarna

Den lokale moderaten Carl-Wiktor Svensson fick igenom tre motioner under riksstämman i helgen. En av dem handlade om att sänka drivmedelsskatten för landsbygdens skull..

Barometern - 1 timme sedan

Kvinna hade pepparsprej - döms nu för vapenbrott

En kvinna i Oskarshamn har blivit dömd för vapenbrott efter att hon burit på ett pepparsprej..

Barometern - 1 timme sedan

Man gripen – för 24 år gammalt mord

Vintern 1995 mördades en 32-årig man i sitt hem i Upplands Väsby. Nu, 24 år senare, har en mordmisstänkt 55-årig man gripits av polisen – med hjälp av "ny teknik"..

Barometern - 2 timmar sedan

Åtalade prästen: ”Jag blev själv utsatt för övergrepp som barn”

Den före detta prästen hade en stor mängd barnpornografi på sin läsplatta. I tingsrätten sade han att han själv blev utsatt för övergrepp som barn. – Jag ville förstå hur man kan göra så mot barn, säger han..

Barometern - 2 timmar sedan

Så prioriterar kommunen Kalmars olika nybyggen

Parkeringshus vid Stagneliusskolan, nytt bostadsområde i Smedby och bostäder och förskola i Oxhagen är de tre viktigaste detaljplanerna att få klara enligt kommunens planutskott. .

Barometern - 1 timme sedan

Ali Esbati i Kalmar: ”Granska situationen på Samhall”

Undersök arbetssituationen på Samhall mer noggrant. Det säger Ali Esmati (V) som besökte Kalmar på tisdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.