Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 October, 09:19

Skånskan - 25 sep 19 kl. 08:30

Brinner för att hjälpa andraHÖRBY I somras tog Bo Hansson över rodret i Lions Club i Hörby. Den nye presidenten, med en bakgrund i belysningsbranschen, brinner för miljöfrågorna och hjälparbetet som Lions bedriver.
– Vi är ett väldigt bra team i klubben, som jobbar bra tillsammans, säger han.Bo Hansson gick med i Lions Club 2011 och tillhör en av de nyare medlemmarna i klubben. Han har sina rötter i Malmö, men har bott i Hörby i över 40 år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrby, Bo Hansson, Lions Club, Hörby, Lions, Hansson, Malmö, Britt-Mari, Bo, Ateljé Lyktan, Åhus, Gert Nilsson, Älvdalen, Tanzania

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brinnerför att , hjälpaandra
Skånskan - 29 apr 19 kl. 05:00

Kunde inte läsa – nu brinner han för att hjälpa andra

HÖRBY Lars Reis är bokhandlaren som fick afasi i samband med en hjärntumör, och vaknade upp en dag och varken kunde skriva, prata eller läsa.
Han kämpade sig tillbaka, och driver nu ett bokantikvariat samtidigt som han brinner för att hjälpa andra med afasi.Lars Reis, 75 år, är en välkänd profil i Hörby.

Magazin24 - 05 sep 12 kl. 10:29

Helena brinner för att hjälpa andra

Helena Gustafsson har i många år haft en önskan att hjälpa andra. Därför började hon för snart 20 år sedan att hålla föreläsningar om ätstörningar och i dag driver hon företaget Livsföreläsningar på heltid. I ett mysigt litet hus i Kungs Barkarö driver Helena Gustafsson sitt företag Livsföreläsningar.

Dagens PS - 09 jan 18 kl. 11:00

De brinner för att hjälpa sina kunder

”Vi grundade ett nätverk för influencers – av influencers.” I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Nya Wermlands Tidningen - 05 maj 13 kl. 14:52

Christer brinner för att hjälpa andra

? Varje dag föds en ny idé hos mig. Jag ser livet som en utmaning, hinder är till för att ta sig över.

Vimmerby Tidning - 13 nov 14 kl. 08:32

”Brinner för att hjälpa människor”

Mer än 50 miljoner människor är på flykt i världen. Snart kommer en bråkdel av dem att hamna i Södra Vi. Mdbc Fastigheter AB räknar med att öppna upp asylboendet i det som tidigare var Sjörövarehotellets lokaler efter årsskiftet.

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 15 kl. 04:00

Det brinner, det brinner!

Åååh, vad vackert! Till och med 8-åriga barnbarnet är hänfört. Hösten med sina påträngande färger i allt från gyllengult till mörkt, mörkt rött är så påträngande att det nästan gör ont.

SmålandsPosten - 10 sep 14 kl. 08:20

Han brinner utan att bli utbränd

Att sportchefer säger upp sig, tar time-out eller springer rakt in i väggen har blivit en alarmerande trend.
Men det finns undantag.
– Nej, nej.

Expressen - 02 aug 15 kl. 05:57

Sara åker till Syrien – vill hjälpa IS-drabbade

Framför tv:n såg barnmorskan Sara Doski hur barnen i krigets Syrien led. Hur de förlorade sina föräldrar och förpassades till flyktingläger i misär. Men det är svårt att hjälpa till från tv-soffan – så hon åkte ner.

Kristianstadsbladet - 18 jul 14 kl. 08:28

De brinner för att sprida sporten

Foto: Lasse Ottosson
Till årets upplaga av O-ringen Academy är det 32 orienterare från 14 olika länder på plats. Alla med olika erfarenheter av orientering men med en sak gemensamt; intresset och viljan att få sporten att utvecklas.
O–ringen Academy är en unik organisation med huvudmål att utbilda orienteringsfrälsta i både orientering och i hur man kan sprida och utveckla sporten.

Skånskan - 11 apr 17 kl. 14:00

Hon brinner för träning och hälsa

STAFFANSTORP Det började för 17 år sedan i en trång, mörk lokal i Åkarp.
Nu finns Studio S i både Hjärup och Staffanstorp och har startat även i Bara. Pethra Perchun har förverkligat sin dröm.

Skånskan - 23 maj 17 kl. 15:08

Brinner för folkbildning, vikingar och broderi

INTRESSEN. Folkbildning, vikingatiden och broderi – det är saker som Annette Fredin brinner för.Namn: Annette Fredin
Ålder: 51 år
Yrke: Arbetar med administration på ABF i Trelleborg.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Seriekrock på väg 103 vid Lomma

Lomma En trafikolycka där flera fordon är inblandade har inträffat på onsdagsmorgonen.Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen för kontroll. Det är inledningsvis okänt om någon är skadad i samband med kollisionen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lunchen dyrare för pensionärer

lund Lunchen kan blir dyrare för pensionärerna på vård- och omsorgsförvaltningens restauranger.
Förvaltningen räknar med att tjäna 780 000 kronor om året på höjningen.Anledningen till att förvaltningen föreslår vård- och omsorgsnämnden att höja lunchpriserna är att deras budget minskas med 78 miljoner kronor från 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Rivning kan ge plats åt ny gymnasieskola

MALMÖ Universitetsholmens nuvarande skollokaler kan komma att rivas och i stället ge plats åt en nybyggd gymnasieskola i Malmö. Den nya skolan ska ha plats för 1 200 elever, enligt ett förslag som ska diskuteras i berörd nämnd på fredag.Om allt går enligt planerna kan den nya skolan stå klar till höstterminen 2023.

Skånskan - 4 timmar sedan

Påsarna påverkar planeten

HÄSSLEHOLM Regeringen har lagt fram ett förslag om ökad beskattning på platspåsar.
För handlare i Hässleholm finns redan flera miljövänliga alternativ till engångskassarna i plast.Den ökade skatten på plastpåsar ska enligt regeringen bidra till att Sverige uppnår EU:s mål om 40 plastpåsar per person år 2025.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Jäkligt kul att bo på landsbygden”

Vill man ha action är det på landsbygden man ska leta. Det tycker i alla fall dokumentärfilmaren Rebecka Rasmusson.
– Det är där man hittar mest fantastiska karaktärer att skildra, säger hon.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ny ägare tar över hus i Röstånga

Röstånga Björn Ingemar Johansson, 49 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Hagagatan 21 i Röstånga. Tidigare ägare var Sven-Erik Johansson. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019.

Skånskan - 17 timmar sedan

Försökte köra från polisen

STAFFANSTORP I hög fart körde den narkotikapåverkade föraren om en polisbil på motorvägen.
När poliserna slog på blåljus och signalerade åt honom att stanna fick han panik och tryckte gasen i botten.Nu döms den 21-årige föraren för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Skånskan - 17 timmar sedan

79 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Killhult 6145 i Hörby av Stig Göran och Marta Christin Nilsson. Nya ägare är Anna Margaretha Linnéa Nilsson, 42, och Daniel Petrus Mattias Johansson, 43. Priset blev 675 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 17 timmar sedan

Störningskänsligt

Myndigheten för samhällsberedskap, MSB, och Socialstyrelsen varnar för att Sveriges kris- och katastrofberedskap inte är tillräckligt god. Materielbristen i Mellansverige visar på ett alltför störningskänsligt system.
Det är illa nog att patienter som väntat länge fått sina operationer inställda.

Skånskan - 17 timmar sedan

Ingen kompensation

Klimatkompensation genom att plantera träd är omdiskuterat ur både positivt och negativt perspektiv. Att återplantera träd är en bra koldioxidsänka: men hur väl fungerar de existerande trädbaserade projekten som klimatkompensation?
Enligt en undersökning av Dagens Nyheter skövlas skog som ska ingå i klimatkompensationsprogram för tidigt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.