Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 19:11

Dagens PS - 24 sep 19 kl. 10:43

Pangstart för EQT – börsrusar tvåsiffrigtRiskkapitalbolaget EQT började i dag den 24 september att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas på segmentet Largecap med kortnamnet EQT. Teckningskursen sattes till 67 kronor per aktie, vilket var i den övre delen av det aviserade intervallet på 62 till 68 kronor per aktie, och motsvarar ett marknadsvärde på 63,8 miljarder kronor, motsvarande 6,0 miljarder euro. Erbjudandet övertecknades mer än tio gånger och bolaget får fler än 40.000 aktieägare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
EQT, Stockholmsbörsen, Stockholms, Largecap, Investor, Pangstart, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pangstartför , EQT, börsrusar, tvåsiffrigt

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Svensk blir vd för sportjätten Under Armour

En svensk presenteras nu som vd för ett av de största företagen inom sin bransch i USA. Patrik Frisk tar över efter grundaren Kevin Plank. CNBC och Dagens Industri skriver om Patrik Frisk som redan funnits hos sportutrustningstillverkaren Under Armour som operativ chef.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Stockholmarna drömmer om balkong och pool

Alla boenden är unika. Men balkong och pool – det är vad stockholmarna söker mest efter på Hemnet. Det är SvD Näringsliv som skriver om rankingen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Negativ utveckling för SKF

Siffrorna för SKF har haft en svag utveckling. Dagens kvartalsrapport gör att aktien backar.  SVD Näringsliv skriver om rapporten.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Spotifys grundare får pris av kungen

Spotifys grundare är två av de näringslivsprofiler som får Kungliga ingenjörsvetenskapsakademins guldmedalj. Daniel Ek väljer dock att inte närvara när kungen delar ut medaljerna. Akademin presenterade flera pristagare som hör hemma i näringslivet.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Fortum skriver på långt vindkraftsavtal

Finska energijätten Fortum har tecknat ett tolvårigt avtal med Neste om att sälja elektricitet från vindparken Kalax. Det framgår av ett pressmeddelande. Kontraktet täcker 70 procent av vindparkens produktion.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Kina tar över härskartronen bland rika

Det är numera fler rika i Kina än USA. Samtidigt verkar Brexit ha påverkat antalet rika i Storbritannien. The Guardian rapporterar om sammanställningen som gjorts av Credit Suisse.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Luftslott i Oscar Properties bokföring

Krisande lyxbyggaren Oscar Properties kan ha vilselett aktieägarna genom att notera över hundra miljoner på en förhoppning om bygglov. Det skriver Dagens Industri i ett avslöjande. Inför extrastämman har bolaget lämnat in en redogörelse över väsentliga rättigheter.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Kommunal kritiserar LO:s lönekrav

Det blir ingen enad lönerörelse från LO:s sida. Kommunal bryter sig loss efter kritik mot mål om jämställdhet. SVD Näringsliv rapporterar om Kommunals avhopp.

Dagens PS - 7 timmar sedan

KPMG ska miljardspara – tar tillbaka mobiltelefoner

Revisionsjätte ska i Storbritannien spara 100 miljoner pund, motsvarande 1,2 miljarder kronor, i samband med att man ”ställer om kostnadsbasen” i företaget. Det framgår av uttalande, skriver CityAm. Bolaget planerar att bland annat att ta tillbaka hundratals företagsmobiler samt säga upp cirka en tredjedel av de personliga assistenterna.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Hongkong vill ge pengar till turister

Efter de senaste månadernas våldsamma protester i Hongkong har regionens ekonomi, och framförallt turistnäringen, fått stryka på foten. Nu överväger man att dela ut pengar till turister. Det rapporterar lokala källor, via Bloomberg News.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.