Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 October, 09:37

Expressen - 21 sep 19 kl. 23:14

M: Utred om staten ska ta över ansvar för vården”Vi vill nu se över hur svensk hälso- och sjukvård ska styras och fungera. Inför höstens partistämma föreslår vi bland annat att det utreds om staten ska ta över delar av ansvaret för hälso- och sjukvården för att få ökad jämlik vård”, skriver Moderaterna med partiledaren Ulf Kristersson i spetsen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Moderaterna, Ulf Kristersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M Utredom , statenska ta över , ansvarför , vården
DalaDemokraten - 07 jan 16 kl. 05:50

Debatt: Ge staten ansvar för specialistsjukvården

Den tidigare ordföranden för SBU (statens beredning för medicinsk utveckling) Måns Rosén fick våren 2014 regeringens uppdrag att se över hur den högspecialiserade vården kan utvecklas genom ökad koncentration..

UNT - 20 jan 18 kl. 00:00

Låt staten styra vården

För att sjukvården ska kunna ta sig an digitaliseringens utmaningar krävs ökad statlig styrning och samordning, skriver Anna-Karin Klomp och Emma Henriksson (båda KD)..

YLE - 30 mar 17 kl. 05:26

ÖT: Lagmansgården hotad igen

Verksamheten vid Lagmansgården i Pedersöre är hotad igen. Det skriver Österbottens Tidning. Förra våren beslöt staten att Lagmansgården ska stängas.

YLE - 30 mar 17 kl. 05:26

HSS Media: Lagmansgården hotad igen

Verksamheten vid Lagmansgården i Pedersöre är hotad igen. Det skriver HSS Media. Förra våren beslöt staten att Lagmansgården ska stängas.

YLE - 30 mar 17 kl. 05:26

Vbl: Lagmansgården hotad igen

Verksamheten vid Lagmansgården i Pedersöre är hotad igen. Det skriver HSS Medias tidningar Vasabladet och Österbottens tidning. Förra våren beslöt staten att Lagmansgården ska stängas.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 13:46

Staten och läkemedel under lupp


Riksrevisionen ska granska statens roll på läkemedelsområdet. Myndigheten misstänker nämligen att de statliga myndigheterna, som Läkemedelsverket och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, är dåliga på att utbyta oberoende information om läkemedel med varandra, något som i slutändan riskerar att leda till läkemedelsrelaterade vårdskador.Granskningen ingår i Riksrevisionens granskningsstrategi "Staten och vården"..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 14 kl. 13:47

Staten och läkemedel under lupp

Riksrevisionen ska granska statens roll på läkemedelsområdet. Myndigheten misstänker nämligen att de statliga myndigheterna, som Läkemedelsverket och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, är dåliga på att utbyta oberoende information om läkemedel med varandra, något som i slutändan riskerar att leda till läkemedelsrelaterade vårdskador. Granskningen ingår i Riksrevisionens granskningsstrategi "Staten och vården"..

BT - 26 feb 14 kl. 13:47

Staten och läkemedel under lupp

Riksrevisionen ska granska statens roll på läkemedelsområdet. Myndigheten misstänker nämligen att de statliga myndigheterna, som Läkemedelsverket och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, är dåliga på att utbyta oberoende information om läkemedel med varandra, något som i slutändan riskerar att leda till läkemedelsrelaterade vårdskador. Granskningen ingår i Riksrevisionens granskningsstrategi "Staten och vården"..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 10:47

Krönika: ”Utred förluster inom det offentliga”

Ilmar Reepalus utredning om vinster i välfärden skrotades, tack för det! Nu ska man göra ett omtag och en utredning som leds av en person som ”respekteras” i båda läger. Problemet är bara att utredningen har fel fokus.

YLE - 06 mar 15 kl. 04:18

"Staten borde ta över kommunernas vårdansvar"

Det råder ett stort missnöje över det fällda förslaget på en ny vårdreform inom social- och hälsovårdssektorn. Enligt SOSTE, Finlands social och hälsa rf, prioriterar grundlagsutskottet kommunernas autonomi framom rätten till jämlik vård. Vertti Kiukas, generalsekreterare för SOSTE tycker det här är ett stort misstag.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Vittnena tystades – när Johan blev misshandlad

Johan Falkenberg blev misshandlad av ett ungdomsgäng medan en stor folksamling tittade på – ändå hade polisen förtvivlat svårt att hitta vittnen till brottet.I SVT-programmet Uppdrag granskning utforskas hur tystnadskulturen bland vittnen hindrar fall från att lösas. – Man tänker att det är bäst att hålla käften, annars händer det mig nästa gång, säger polisen Tobias Becker i programmet.

Expressen - 45 minuter sedan

Flera larmade om skott i Eskilstuna – polisen utreder

En misstänkt skottlossning inträffade i Torshälla utanför Eskilstuna under onsdagsmorgonen..

Expressen - 45 minuter sedan

Sämre intäkter för XXL – men resultatet ökar

Sportkedjan XXL redovisar mindre i intäkter än i fjol – men ökar sitt resultat.Detta trots den senaste tidens turbulens..

Expressen - 45 minuter sedan

Bara skötsamma ska få villkorlig frigivning

Regeringen vill skärpa kraven för villkorlig frigivning så att bara de som deltar i vård och behandling, och sköter sig i fängelset, kan komma ut efter två tredje delar av tiden..

Expressen - 1 timme sedan

Vaknade av smäll – föremål briserade i lägenhet

Någon har kastat in ett föremål genom en ruta på Lidingö utanför Stockholm – varpå det briserade.Den boende i lägenheten vaknade av smällen.Nationella bombskyddet har varit på plats för kontroll..

Expressen - 1 timme sedan

SD allt större – men kan inte locka unga kvinnor

Sverigedemokraterna är nu nästan lika stora som Socialdemokraterna.Det visar en färsk mätning från SvD/Sifo. Men polariseringen ökar – och SD har särskilt svårt att locka unga kvinnor, där allt fler väljer Vänsterpartiet..

Expressen - 1 timme sedan

Lyxiga festen i Japan – här strålar Victoria

Kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustav var på bankett tillsammans med kungligheter från hela världen i Japan i natt.De firade kejsaren Naruhitos kröning med en storslagen galamiddag där kungar, drottningar och sultaner avnjöt japanska delikatesser och sake.Bland de 450 gästerna återfanns bland andra prins Charles av Storbritannien, kung Willem-Alexander och drottning Maxima av Nederländerna och det danska kronprinsparet Mary och Frederik..

Expressen - 2 timmar sedan

Tre bilar inblandade i olycka: ”Vägen stängs av helt”

En trafikolycka har inträffat på länsväg 113 utanför Eslöv under onsdagsmorgonen. Tre personbilar ska ha kolliderat. ”Vägen stängs av helt”, skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 2 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Skottlossning i natt – utreds som mordförsök • Vittnesmål skakar Trumps försvar • Greta Thunberg uppgavs vägra besök – slår tillbaka

En skottlossning inträffade i Skövde under natten. Händelsen utreds nu som försök till mord.■■■Ambassadören William Taylors vittnesmål om Trump och Ukraina var det värsta som drabbat presidenten i riksrättsprocessen.

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna rånad på elcykel – blev knuffad

Under natten mot tisdagen blev en kvinna rånad på sin elcykel i Kortedala i Göteborg.– Hon träffar flera ungdomar som säger att de vill köpa hennes cykel, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.Kvinnan sa nej och cyklade vidare men blev kort därefter knuffad av sin cykel av en kille som tog den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.