SR > Nyheter

Monday, 21 October, 19:32

SR - 21 sep 19 kl. 17:13

Greta Thunberg i FN: ”Vi unga är ostoppbara”På lördagseftermiddagen svensk tid öppnade FN:s ungdomstoppmöte om klimatet. Det blir starten på en vecka full av toppmöten i samband med generalförsamlingens öppnade på måndag i New York. En av öppningstalarna var svenska Greta Thunberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Thunberg, FN, New York, Greta Thunberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greta, Thunbergi FN Vi , ungaär , ostoppbara
Expressen - 21 sep 19 kl. 17:37

NYHETSDAGEN: Regeringen presenterar nytt gängpaket – efter avhoppen • Kristersson och Busch Thors svar på kritiken • Greta Thunberg pratar i FN: ”Ostoppbara”

M, L och KD drar sig alla ur samtalen om gängvåld.– Jag kan konstatera att vi fortfarande står långt ifrån varandra, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell.Regeringen går nu fram med ett eget åtgärdsprogram för att stoppa våldet.

Expressen - 6 timmar sedan

Greta Thunberg träffade urbefolkningen i Kanada

Greta Thunberg har diskuterat oljeindustrins inverkan på klimatet med representanter för den kanadensiska urbefolkningen i nordöstra Alberta i helgen.”Jag är hedrad”, skrev den svenska klimataktivisten på Twitter efter deras möten.Greta intervjuade även representanterna för Mikisew Cree och Athabasca Chipewyan First Nations för en dokumentär hon spelar in för brittiska BBC, enligt kanadensiska medier..

Supermiljöbloggen - 03 okt 19 kl. 09:06

Greta Thunberg, Pella Thiel och Magnus Carlson utnämnda till Årets miljöhjältar

Nu är Årets Miljöhjältar utsedda av Världsnaturfonden WWF. I kategorin Biologisk mångfald får ekologen Pella Thiel priset, medan Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson får det i kategorin Klimat. Greta Thunberg utses till Årets Unga Miljöhjälte.

Expressen - 03 okt 19 kl. 06:21

Greta Thunberg är Årets unga miljöhjälte

Greta Thunberg prisas som Årets unga miljöhjälte av Världsnaturfonden WWF. Den 16-åriga klimataktivisten lovprisas av juryn för det nyinstiftade priset. ”Greta Thunberg är unik.

Dagens PS - 17 apr 19 kl. 07:37

I dag träffar Greta Thunberg påven

Så här svarar den unga klimataktivisten på frågan vad hon ska säga till påven. ”Jag vet inte än, men troligen något om klimatet”, säger svenska Greta Thunberg under en presskonferens, rapporterar TT. Det här var i går, tisdag, och 16-åringen befann sig då i Strasbourg efter att ha uppmanat ledamöterna i EU-parlamentet under en debatt att ”göra det nästan omöjliga” för att rädda klimatet.

Expressen - 13 mar 19 kl. 13:53

EU-parlamentarikern: ”De vägrar låta Greta Thunberg tala – sanslöst dåligt”

På fredag kommer flera unga världen över göra en skolstrejk för klimatet.Greta Thunberg som är drivande i frågan bjöds tillsammans in med unga klimatstrejkare till EU-parlamentets klimatdebatt.EU-parlamentarikern Linnéa Engström (MP) tycker att debatten var tandlös.

SVT - 22 apr 19 kl. 23:59

Obama hyllar Greta Thunberg: ”Blev startskottet på en rörelse”

I samband med Earth Day valde USA:s före detta president Barack Obama att hylla den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg på Twitter. “Jag vill fira de modiga unga ledarna som kliver fram för att rädda vår planet”, skriver Obama. Samtidigt pågår stora klimatprotester i London, där Thunberg befinner sig för att hålla tal och träffa politiker..

Expressen - 23 jul 19 kl. 11:38

Greta Thunberg i Paris: ”Verkar som om de är rädda för mig”

PARIS. Greta Thunberg är tillbaka i de Gula Västarnas land, Frankrike. Hon är inbjuden av ett drygt hundratal folkvalda och säger att hon ska tala mycket om utsläpp.

Expressen - 27 sep 19 kl. 16:56

Greta Thunberg lockar rekordmånga till protest

MONTREAL. Omkring 300 000 väntas delta när Greta Thunberg i dag strejkar för klimatet i Montreal. Stadens borgmästare har bjudit in klimataktivisten till ett möte efteråt.

SR - 03 okt 19 kl. 06:37

Greta Thunberg utsedd till Årets unga miljöhjälte

Världsnaturfonden utser Greta Thunberg till Årets Unga Miljöhjälte 2019.Juryn skriver i motiveringen bland annat att hon satt klimathotet på agendan för en hel värld..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul"..

SR - 1 timme sedan

Uddén: ”Folket kräver att regimen avgår”

Människor i Libanon har i flera dagar protesterat mot korruption och vanskötsel. Protesterna fortsatte idag..

SR - 2 timmar sedan

Juridiklektor: Rättssäkerheten helt lagd åt sidan

Den enskildes intressen måste stärkas i rättsprocessen där Säpo ansöker om att utvisa misstänkta säkerhetshot. Det menar Dennis Martinsson, lektor i rättsvetenskap vid Stockholms universitet..

SR - 2 timmar sedan

Apotekstjänst två veckor innan krisen: Vi har koll på läget

Redan långt innan Apotekstjänst tog över leveranserna av sjukvårdsmaterial fanns en oro hos sjukvårdsregionerna för att något kunde gå snett. Men företaget försäkrade att de hade läget under kontroll. Det här avslöjar källor för Ekot..

SR - 2 timmar sedan

Miljardkostnad att börja fånga in koldioxid

För att minska mängden koldioxid i atmosfären och klara Sveriges klimatmål är det viktigt att börja fånga in koldioxiden vid anläggningar som använder biobränslen från skogen. Det anser bland andra Naturvårdsverket.Men intresset är litet och det finns i dag ingen ekonomi i det..

SR - 3 timmar sedan

Dagens brexit i talmannens händer

Nu ska den brittiska regeringen återigen lägga fram ett uträdesavtal i parlamentet. Det är samma avtal som röstades ned igår, men det är oklart om talmannen godkänner det..

SR - 2 timmar sedan

Skatten höjs på plastpåsar – så mycket kommer de kosta

Priserna höjs i samband med skattehöjningen 1 maj nästa år..

SR - 3 timmar sedan

Hallengren om materielkrisen: ”Väldigt allvarligt”

Upphandlingen av Apotekstjänst som leverantör av sjukhusmateriel har skapat stora störningar i vården i fem regioner – och i dag fick de uteblivna leveranserna Apotekstjänst vd att avgå. Socialminister Lena Hallengren ser allvarligt på den materielkris som har uppstått..

SR - 4 timmar sedan

Operationsstoppet hävs: ”Försöka köra som normalt”

Akademiska sjukhuset i Uppsala kommer att börja utföra operationer som vanligt igen från och med i morgon bitti. – Vi kommer försöka köra som normalt igen, säger chefsläkare Mikael Köhler till P4 Uppland..

SR - 5 timmar sedan

Apotekstjänst vd Tomas Hilmo lämnar

Det skriver Eric Aronson, talesperson för Apotekstjänst AB, i ett sms till Expressen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.