SR > Nyheter

Thursday, 17 October, 12:08

SR - 21 sep 19 kl. 14:38

FÖRDJUPNING: Hur ser relationen mellan politiken och public service ut?
Läs mer på SR
Läs mer om:
FÖrdjupning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FÖRDJUPNINGHur , ser, relationenmellan , politikenoch , public, serviceut
Sydsvenskan - 13 mar 17 kl. 16:40

Ryssland ser bortom politiken – ställer upp i ESC

Ryssland kommer att delta i årets Eurovision Song Contest, trots tidigare spekulationer om en bojkott – på grund av det politiska läget mellan Ryssland och Ukraina som håller i arrangemanget. Dagen innan anmälningstiden löper ut skickade Ryssland in bid.

SR - 23 mar 19 kl. 14:19

FÖRDJUPNING: Vilken väg ska socialdemokratin ta för att lyfta?

Vad som är den socialdemokratiska vägen framåt?  Elin Norén (S), regionråd i Dalarna, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)kommunalråd Malmö berättar om vilka utmaningar de ser, med avstamp i valanalysen. Sen samtal i studion med Nina Wadensjö, chefredaktör för den socialdemokratiska tidningen Aktuellt i Politiken och Karina Cubillo, reformisterna.

YLE - 11 jun 15 kl. 21:30

Alf Rehn: Affärsmän för in action i den finska politiken

Planerna på Porkala stad väcker frågor om affärsmän nu försöker aktivera sig mer i samhället. På senare tid har många personer från affärslivet gett sig in i politiken, till exempel Anne Berner och Hjallis Harkimo. Alf Rehn, professor i affärsekonomi, ser det som positivt att affärsmän börjar engagegera sig mer och mer i samhället.

YLE - 11 jun 15 kl. 21:30

Alf Rehn: Affärsmän för in action i politiken

Planerna på Porkala stad väcker frågor om affärsmän nu försöker aktivera sig mer i samhället. På senare tid har många personer från affärslivet gett sig in i politiken. Alf Rehn, professor i affärsekonomi, ser det som positivt att affärsmän börjar engagera sig mer i samhälleliga frågor.

YLE - 21 maj 17 kl. 09:02

Forskare: Omodernt då många män styr politiken i Västnyland

Västnyland ser ut att få en enda kvinnlig politiker på en toppost: Merja Laaksonen (SFP) som leder kommunstyrelsen i Sjundeå. Akademilektor Sari Pikkala vid Åbo Akademi säger att det inte ger en särskilt modern bild av regionen. Efter kommunalvalet 2012 valdes kvinnor till fullmäktige- och styrelseordförandeposter i Ingå, Sjundeå och Lojo.

YLE - 30 nov 16 kl. 22:15

Atte Jääskeläinen: Relationen mellan Yle och statministern har varit spänd från början

Chefredaktören för Yles finskspråkiga nyhets- och aktualitetsredaktion Atte Jääskeläinen uttalade sig om den ordväxling som uppstått mellan statsminister Juha Sipilä och Yle sedan en nyhet om statsministerns kopplingar till Terrafame publicerades i fredags. Här följer en förkortad version av intervjun. Läs hela på finska här.

YLE - 30 nov 16 kl. 22:15

Atte Jääskeläinen: Relationen mellan Yle och statsministern har varit spänd från början

Chefredaktören för Yles finskspråkiga nyhets- och aktualitetsredaktion Atte Jääskeläinen uttalade sig om den ordväxling som uppstått mellan statsminister Juha Sipilä och Yle sedan en nyhet om statsministerns kopplingar till Terrafame publicerades i fredags. Här följer en förkortad version av intervjun. Läs hela på finska här.

Politologerna - 18 dec 14 kl. 07:30

Varför ser sig kvinnliga EU-kandidater som mindre kompetenta? Om könsroller och stereotyper i politiken

Moderaterna har genom åren haft lättare att attrahera manliga än kvinnliga väljare. Kommer en kvinnlig partiledare att kunna ändra på det? På senare tid har forskningen visat att kvinnor inte i större utsträckning röstar på kvinnliga politiker, eller att kvinnliga politiker får fler kvinnor att engagera sig politiskt.

BT - 05 feb 12 kl. 10:50

Hermansson: "Dags att ta politiken på allvar igen"

Nya strider, mer maktkamp och fler interna affärer? Nej, det är dags att börja tala om politiken på ett annat sätt, om det som är grundläggande ? människan.

YLE - 10 dec 14 kl. 04:55

Framtiden viktigare i politiken

Åk slalom mellan problemen. Dysterkvist är inget framtidskoncept. Det kunde vara några recept för Finland att klara vägen till framtiden.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Parterna överens – nytt brexitavtal klart

Brexitavtal har träffats uppger Reuters och irländska public service bolaget RTE..

SR - 1 timme sedan

Socialstyrelsen: Allt fler hämtar ut läkemedel för barn

Uttagen har ökat för både pojkar och flickor i alla ålders- och inkomstgrupper..

SR - 1 timme sedan

Migrationsverket stoppar alla asylbeslut om nordöstra Syrien

Migrationsverket stoppar nu alla asylbeslut som gäller personer från nordöstra delen av Syrien. Det beslutade myndigheten i dag på förmiddagen, kan Ekot nu berätta..

SR - 1 timme sedan

Bakom Ericssons förlust: Risk för miljardböter

Ericsson gjorde en storförlust på över fyra miljarder kronor, vilket hänger ihop med att företaget avsatt närmare tolv miljarder för att kunna betala korruptionsböter till de amerikanska myndigheterna, något som Ericsson berättade om för några veckor sen..

SR - 2 timmar sedan

De fick inte vård för förlossningsskador

För kvinnor som fått en förlossningsskada kan det dröja många år innan de får rätt vård. Om de alls får det. Vilken hjälp förlossningsskadade kvinnor får skiljer sig åt beroende på var i landet man bor..

SR - 2 timmar sedan

Johnsons stödparti nobbar avtalet

Det verkar vara nära ett avtal om det brittiska utträdet ur EU när EU-toppmötet börjar i Bryssel idag. Men nu på morgonen kommer uppgifter om att den brittiska regeringens stödparti DUP, på Nordirland, inte stödjer det förslag som nu diskuteras..

SR - 2 timmar sedan

Kristersson: ”Ett nytt politiskt läge – det ska prövas”

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson anser att det finns majoritet för en annan politik än den som regeringen för – något han anser bör prövas..

SR - 3 timmar sedan

Kristian Åström: Ericssons förlust är missvisande

Ericssons verksamhet går mycket bättre än siffrorna visar, säger Ekots ekonomikommentator Kristian Åström..

SR - 3 timmar sedan

Susanne Palme: Nya brexitavtalet i princip klart

EU och Storbritannien är nu mycket nära ett avtal om brexit och en överenskommelse kan bli klar på EU:s toppmöte som inleds i eftermiddag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.