Världen Idag > Nyheter

Monday, 21 October, 19:41

Världen Idag - 21 sep 19 kl. 09:00

Ministern: Vi gör mycket för att bekämpa antisemitismen81 procent av unga judar i Europa upplever antisemitismen som ett problem i sina länder. Inrikesminister Mikael Damberg sitter i en bil på väg till ett nordiskt möte i Åbo för att diskutera säkerhetsläget, men prioriterar ändå Världen idags frågor om situationen för judarna i Sverige..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Europa, Mikael Damberg, Åbo, Världen, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MinisternVi , görmycket för att , bekämpa, antisemitismen
Skånskan - 28 aug 19 kl. 11:38

Ministern presenterade åtgärder – och manade till lugn

Malmö Fler poliser, skärpt lagstiftning och ökad samverkan. Inrikesminister Mikael Damberg (S) presenterade på onsdagen ett omfattande batteri för att bekämpa det grova våldet. Samtidigt menar han att folk i allmänhet ska känna sig trygga.

Expressen - 05 jun 15 kl. 02:06

Ministern vill nu se resultat inom ett år

Rumänien måste använda de EU-pengar man fått för att hjälpa sina fattiga och landet måste följa den utstakade planen för att bekämpa fattigdom. Och ministern vill se resultat inom ett år. Det är regeringens ingång inför avtalet med Sverige som skrivs på under fredagen om fattiga EU-medborgare.

Världen Idag - 30 okt 15 kl. 00:00

Elise Lindqvist mötte ministern igen

På torsdagseftermiddagen möttes återigen Elise Lindqvist och justitieministern Morgan Johansson (S) för att tala dels om en skärpning av sexköpslagen men också långsiktiga planer för att bekämpa prostitution.Elise Lindqvist jobbar själv dagligen med det akuta arbetet, på plats på Stockholms prostitutionsstråk bara fem minuter från regeringskansliet. Hon var glad efter uppföljningsmötet.

SvD - 20 feb 16 kl. 22:30

”Ministern är otydlig om barnäktenskapen”

Om barnministern menar allvar med sin ambition att bekämpa barnäktenskap där de tillämpas kan hon ­börja i Örebro, Eskilstuna och Göteborg. Sverige måste agera tydligt i denna fråga, skriver flera debattörer gemensamt..

Expressen - 12 aug 18 kl. 09:39

Ministern: ”Tro inte att staten ska rädda er”

VARBERG. Beskedet är klart och tydligt.Miljöminister Karolina Skog lutar sig fram över kafébordet.

DN - 13 feb 19 kl. 10:02

Efter Vattenfall-läckan: Ministern vill stärka Konkurrensverket

Efter Vattenfall-läckan vill civilminister Ardalan Shekarabi stärka Konkurrensverkets möjligheter att bekämpa korruption. – Det finns behov av att stärka tillsynen av upphandlingar, säger Ardalan Shekarabi till DN..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 17:20

Justitieministern pratade om frivillig sex och fler poliser

TRELLEBORG Det handlade om medgivande till sex och om behovet av fler poliser när Söderslättsgymnasiets elever tog på måndagen emot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) för att prata trygghetsfrågor.Med en inbjudan av Trelleborgs kommunalråd och tillika partikamraten Torbjörn Karlsson mötte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på måndagen barn och fritidsprogrammets elever och personal. Ministern inledde med att berätta om sitt politiska ansvar för hela rättsväsendet liksom att han varit på Söderslättsgymnasiet tidigare, för 25-30 år sedan under sin ungdoms SSU-tid.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 09:45

Moderaterna har fått biståndspolitiken att rasa

BISTÅND Sverige ska föra en utvecklingspolitik som bidrar till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar demokratisk utveckling. Men för moderaterna har den internationella solidariteten en gräns, och biståndsminister Gunilla Carlsson har förändrat och försämrat det svenska utvecklingssamarbetet, skriver Kenneth G Forslund, Biståndspolitisk talesperson (S). Vi socialdemokrater har under våren drivit ett öppet arbete för att utveckla vår politik för global utveckling med fokus på det svenska bilaterala utvecklingssamarbetet.

Expressen - 20 aug 13 kl. 17:11

Därför tar Beatrice Ask inte på sig någon slöja

I dag mötte justitieminister Beatrice Ask, M, initiativtagarna till hijabupproret. Beskedet från ministern var att inga mer resurser behövs för att bekämpa hatbrott. Och Ask kommer inte göra Veronica Palm, Gudrun Schyman och Åsa Romson sällskap i slöjupproret.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 14:00

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel.
Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 12 timmar sedan

Svårtolkade fläckar från Andrées polarexpedition

Mysteriet kring Andrées ödesdigra polarexpedition lever vidare. De senaste provsvaren från Bea Uusmas forskning gav inga entydiga svar – i alla fall inte ännu. ”Det funkade inte, det visade inte på något spår av blod”, skriver hon på Instagram..

Världen Idag - Igår: 09:00

Gudstron är grunden för Nobelpristagaren

En av årets tre Nobelpristagare i kemi, John B Goodenough, är med sina 97 år den äldsta Nobelpristagaren någonsin. Men han är också kristen och Gudsrelationen är grunden för hans arbete och strävan efter ett superbatteri..

Världen Idag - Igår: 08:00

Tystnad kring att IS bortför kristna kvinnor

Vad hände egentligen med de kristna kvinnor som kidnappades av IS? Nu anklagas irakiska kyrkoledare för att lägga locket på, men vissa av dem hänvisar till offren själva som förklaring nog: – Efter att ha varit gisslan hos IS litar de inte på någon, och allra minst på medierna, säger en präst..

Världen Idag - I förrgår: 18:59

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA för 50:e gången..

Världen Idag - I förrgår: 14:50

Experter: Största medicinska skandalen i modern tid

Det saknas bevis för att könskorrigering minskar självmordsrisken. Det framhöll medicinska experter vid ett riksdagsseminarium och gav exempel på uppenbar desinformation runt frågan om könsdysfori..

Världen Idag - I förrgår: 09:30

Strid om migrationspolitiken väntar KD

Inför Kristdemokraternas riksting i november har en rad personer och distrikt gemensamt föreslagit att partiet åter ska inta en mer generös hållning på migrationsområdet. Man vill att KD ska arbeta för att permanenta uppehållstillstånd ska vara regel, men partistyrelsen vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som norm..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Han ser likhet mellan Israelbojkott och nazisttiden

Tyska Förbundsdagen och USA:s kongress har våren 2019 fördömt bojkottrörelsen BDS. Lars Adaktusson (KD) vill att Sverige ska följa i samma fotspår. – Jag kommer att driva denna fråga i riksdagen, säger han till Världen idag..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Allt handlar om mötet med personen Jesus

Kristendomen handlar inte i första hand om en uppsättning värderingar. Kristendomen handlar inte i första hand om ett lärosystem. Kristendomen handlar inte i första hand om goda ideal och allmän skötsamhet.

Världen Idag - 18 okt 19 kl. 08:50

John Lundvik förkastade bojkott

Dagen innan finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj 2019 beslutade tyska Förbundsdagen att stämpla BDS-rörelsen som en antisemitisk organisation. Men många yrkade på bojkott av tävlingen eftersom den hölls i Israel. – Jag tycker att de är lite trångsynta, sade Sveriges representant John Lundvik..

Världen Idag - 17 okt 19 kl. 22:00

Kyrka vill skapa vänskap i ”världens ensammaste stad”

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.