Realtid > Ekonomi

Monday, 21 October, 20:15

Realtid - 21 sep 19 kl. 07:25

Strukturerade produkter och aktiebolag höjer debattenTre artiklar om riskkapitalbolaget EQT har lockat många Realtidläsare i veckan. Det har även tre heta debattartiklar. Kolla själv in veckans tio-i-topp-lista!.
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
 eqt, Realtidläsare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strukturerade, produkteroch , aktiebolag, höjer, debatten
Skånskan - 22 jul 19 kl. 05:30

Återvinn rätt när du röjer

Några tips på hur Skånes fritidshusägare kan återvinna rätt när de röjer i sina hus i sommar. Sommartid är fixartid för många av Skånes cirka 41 000 fritidshusägare. Men det kan vara svårt att veta hur rester från renoveringar eller förrådsröjningar ska hanteras för att undvika farlig miljöpåverkan.

Cornucopia - 06 dec 14 kl. 16:01

Lördagsmys: Fler mellanhänder höjer BNP

Genom att öka antalet mellanhänder kan man effektivt bokföringsmässigt höja BNP, utan att vare sig vinster, välstånd eller faktiskt värde ökar. På många sätt motsvarar det t ex investmentsbolag andel av börsvärdet på våra börser.
Ett investmentbolag som äger börsnoterade aktier ökar börsvärdet för de samlade aktierna, trots att inget värdeskapande har skett.

Cornucopia - 11 jun 18 kl. 15:43

Icke-inflationen: Microsoft höjer priserna med 11-12% pga svaga kronan

Icke-inflationen fortsätter sina segrar. På grund av den av Riksbanken försvagade kronan höjer nu mjukvarujätten Microsoft sina svenska priser med 11 - 12%.
Jag hade inget foto på Microsoft.

Barometern - 29 jul 13 kl. 07:24

Ny bolagsordning dröjer

En revidering av ägardirektiv, bolagsordning och bolagspolicy för de kommunägda bolagen Högsby Bostads AB och Högsby Energi AB är på gång. Nyordningen dröjer och enligt förslaget ska den börja gälla först efter ingången av nästa mandatperiod, alltså år 2015. Kommunchef Joakim Malmdahl har fått uppdraget att se över bolagsordning och ägardirektiv för Högsby Energi AB och kunde då konstatera att även vissa justeringar behöver göras i Högsby Bostads AB:s ägardirektiv till följd av förändringar i kommunallagen.

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 06:40

USA höjer Kinatullar på varor för 550 miljarder

Trump angrep Kinas besked tidigare på fredagen om att de ska höja importtullarna på USA-varor för totalt cirka 75 miljarder dollar, och hävdade att beslutet var ”politiskt motiverat”. ”Med start den 1 oktober kommer de 250 miljarder dollar av varor och produkter från Kina, som nu beskattas med 25 procent, beskattas med 30 procent. Dessutom, de återstående 300 miljarder dollar av varor och produkter från Kina, som ska beskattas från den 1 september med 10 procent, kommer nu att beskattas med 15 procent”; skrev Trump, och tillade: ”tack för er uppmärksamhet för detta ärende”.

YLE - 01 sep 17 kl. 12:55

Harvey höjer bränslepriserna också hos oss

Den tropiska stormen Harvey som har dragit fram över Texas i USA höjer bränslepriserna också i Finland. Stormen har stängt raffinaderier i Texas och produktionskapaciteten har minskat med 4,4 miljarder fat olja, det vill säga med över en fjärdedel. Krisen har dels minskat efterfrågan på råolja och också lett till farhågor om bränslebrist i USA.

Realtid - 13 jun 14 kl. 11:03

NGM försvarar komplexa produkter

Fler komplexa produkter höjer kravet på information och utbildning av kunder, enligt NGM..

SR - 15 aug 18 kl. 16:49

Turkiet fördubblar importskatt på amerikanska produkter

Handelskonflikten mellan Turkiet och USA fortsätter att eskalera – Turkiet höjer nu importskatten på flera amerikanska produkter rejält..

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 14:33

Kinas hämnd: Höjer USA-tullar från 1 juni

Enligt landets finansdepartement handlar det om cirka 5.000 produkter varav cirka 2.500 kommer att få den högsta tullsatsen på 25 procent.

Opinionen.se - 11 feb 13 kl. 10:02

Södra höjer grantimmerpris

Skogskoncernen Södra höjer grantimmerpriset med 40 kronor kubikmetern. "Vi ser en viss ljusning på vissa exportmarknader för våra sågade produkter och planerar därför för ett fortsatt högt kapacitetsutnyttjande på samtliga nio sågverk. Det innebär att vi har ett stort råvarubehov framöver", skriver Håkan Svensson, skogdirektör på Södra i ett pressmeddelande..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 3 timmar sedan

 XXL värvar ny Sverigechef

Sportkedjan XXL har värvat Sverigechef från Elgiganten..

Realtid - 3 timmar sedan

Talmannen stoppar ny omröstning

Boris Johnson ville att parlamentet skulle säga ett definitivt ja eller nej till hans brexitavtal under måndagen, men efter beslut från talmanen John Bercow, kommer det inte att ske..

Realtid - 3 timmar sedan

Så mycket förvaltar Sveriges 20 största fonder

Realtid har listat Sveriges 20 största fonder som tillsammans förvaltar 1 300 miljarder kronor av den totala svenska fondförmögenheten om 4 500 miljarder kronor. Sveriges topp-tre största fonder förvaltar drygt 15 procent av Sveriges totala fondförmögenhet. .

Realtid - 3 timmar sedan

Deutsche Bank vill banta inom räntehandel

Deutsche Bank överväger att minska personalstyrkan med 10 procent inom räntehandel..

Realtid - 5 timmar sedan

Småsparare i uppror efter Nasdaqs avlistningshot

Nasdaqs besked om att Gaming Corps riskerar att kastas ut från First North får bolagets småägare att ilskna till. "En avnotering av skulle för oss innebära att ni legitimerar de olagliga och oetiska handlingar som förekommit mot oss oskyldiga aktieägare", skriver ägargruppen i ett brev till Nasdaq..

Realtid - 12 timmar sedan

Lars-Johan Jarnheimer ny ordförande för Telia

Morgonsvepet: Stora förändringar i ledningen för Telia, ljusare kring brexit och tufft för robotrådgivarna..

Realtid - 6 timmar sedan

Burenstam & Partners förstärker i Stockholm

Ola Arvidsson blir ny teamchef hos kapitalförvaltaren Burenstam & Partners med uppgift att få företaget att växa inom Financial Life Management,..

Realtid - 6 timmar sedan

Tyskland kan vara i lågkonjunktur

Bundesbank, den tyska centralbanken, flaggar för svagare konjunktur. Flera tecken talar för att lågkonjunkturen redan kan vara här..

Realtid - 7 timmar sedan

Efter 15 års dragkamp om flytträtten får det vara nog

När regeringens flytträttsförslag har fallit är det viktigt att finansutskottet väljer en väg som leder till en flytträtt för som blir effektiv – på riktigt.  Nordnets sparekonom Frida Bratt listar sina fem bästa tips inför torsdagens möte i i finansutskottet. .

Realtid - 8 timmar sedan

”Sverige ligger långt efter USA”

Dagens panel anser att vi befinner oss ungefär halvvägs in i en konsolidering av den svenska fondmarknaden. En påskyndande faktor är skandalerna kring Allra och Falcon Funds..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.