Världen Idag > Nyheter

Thursday, 17 October, 13:07

Världen Idag - 20 sep 19 kl. 19:00

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringenPresidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten. På sociala medier har det öppna brevet delats flera hundra gånger, men även mött kritik..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkoledaretill , politiker, Sätt, inget, takför , invandringen
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 06:30

Politiker: "Vi har inget dåligt rykte. Tvärtom"

Dagarna före valet fick den utländska journalistkåren i Danmark träffa partitopparna. En återkommand?
Dagarna före valet fick den utländska journalistkåren i Danmark träffa partitopparna.

Skånskan - 12 jan 19 kl. 05:00

M-politiker: Det är inget enhetligt område

Bokeslund/höör Christer Olsson (M) ser ingen anledning att tvinga någon att bygga med träpanel.– Där är hus som inte har träpanel. Där är hus som är teglade och putsade, säger Christer Olsson (M) som tycker att det därför vore konstigt att kräva träpanel.

ÖstersundsPosten - 10 jun 13 kl. 14:29

Bottenbetyg för Ragundas politiker

Ragundas politiker får inget toppbetyg i den medborgarenkät som nyligen genomförts. Var femte kommuninvånare som besvarat frågorna ger de förtroendevalda bottenbetyg. Brist på insyn och dåligt genomförda beslut vållar det största missnöjet..

LV - 04 apr 18 kl. 15:30

Moderat politiker fick hat-lapp i brevlÅdan

Att politiker hotas är inget nytt och det har hänt vid flertal tillfällen även lokalt senaste åren. Nu har det hänt igen..

Expressen - 09 jan 15 kl. 15:11

Politiker anmäldes – inget mutbrott begicks

Det blir ingen förundersökning om mutbrott mot politikerna Martin Wannholt och Theo Papaioannou. Nu kräver Papaioannou en ursäkt av kommunalrådet Johan Nyhus (S) – som uppmanade till en polisanmälan. – Det var oansvarigt.

Dagen - 02 maj 11 kl. 15:18

Valet av kyrkoledare i nya kyrkan skjuts upp ett år

Frågan om vem som blir kyrkoledare i den nya kyrka som snart ska bildas skjuts ett år framåt i tiden. Det står klart sedan GF-styrelsen meddelat att man inte kommer att föreslå ett namn.

Spänningen har varit stor sedan styrelsen för Gemensam framtid för ett år sedan fick i uppdrag att ta fram ett namn till bildarmötet den 4 juni i år.

Dagen - 21 apr 11 kl. 03:00

24 pastorer vill ha Hagerius som kyrkoledare

Välj Joakim Hagerius till kyrkoledare i Gemensam Framtid-kyrkan. Det föreslår 24 pastorer inom Svenska missionskyrkan i en insändare i tidningen Sändaren.

"Joakim är en mycket god förkunnare med tydliga ambitioner att forma såväl församlingsgemenskap som ledarskap, ...

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Jag förvånas över de otydliga svaren från våra kyrkoledare

Jag har tagit del av Dagens artikelserie "Min väg till Gud", där fem kyrkoledare berättar om sin väg. Det som förvånar mig och gör mig bestört är att frälsningen får så liten eller ingen plats, och att Guds Ord ifrågasätts. Anser inte kyrkornas ledare att Bibeln är sann?

Politologerna - 17 sep 16 kl. 08:30

Politiker underskattar hur många löften deras eget parti faktiskt ger

Det finns en okunskap bland politiker om hur mycket deras partier faktiskt lovar inför val. I artikeln Do they really know? On party representatives’ knowledge of the extent to which their parties make election pledges jämför jag hur många vallöften som partierna gav inför valet 2010 med hur många vallöften som politiker tror att partierna gav.

Kristianstadsbladet - 18 nov 11 kl. 12:01

Politiker fick fel ersättning

Arkivbild: Tommy Svensson
15 politiker i Kristianstads kommun har felaktigt fått reseersättningar, utan att de ansökt om det.
Det var i samband med en intern revision som personalkontoret av en händelse kom på systemfelet. Vad som hittills framkommit, vad gäller ersättningar under nuvarande mandatperiod, har sju politiker fått sammanlagt 22 348 kronor för mycket.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - 4 timmar sedan

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - 4 timmar sedan

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Dags för medierna att beskriva verkligheten

Media spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle. En av dess viktigaste uppgifter är att kritiskt granska makten och på så sätt minska korruption och maktmissbruk. De ska också beskriva verkligheten och belysa vad som sker och ge underlag för medborgarna att förstå vad som händer.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Det är dags för en ny generation andliga pappor och mammor att kliva in.

Studerandet av tidens tecken är alltid intressant. Och jag pratar då inte om den ström av suspekta, kvasikristna företeelser som aldrig verkar upphöra – blodmånar, sifferkoder i Bibeln, vilda teorier om vilddjurets märke och annat – utan om det som har sin grund i biblisk uppenbarelse och som leder till någon sorts konkret handling och åtgärd för Guds församling. Som Isaskars söner, som både ”förstod tidens tecken” och också ”insåg vad Israel behövde göra” (1 Krön 12:32).

Världen Idag - 13 timmar sedan

Messianska judendomen skjuter fart i modern tid

För första gången sedan antiken träder nu judar fram med en kristen bekännelse av Jesus, samtidigt som man håller fast vid Guds förbund med Israel på Sinai. Jude och kristen är inte längre varandras motpoler, skriver Göran Lennartsson..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Lovsång gör det omöjliga möjligt eftersom Gud får den plats han ska ha i våra liv.

Jer 31:3–6 Ibland är jag irriterad. Jag ser det som inte funkar, det som inte är rättvist, det som är frustrerande. Disk och tvätt, bilköer och försenade tåg, regn och kyla, räkningar och sjukdomar.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Integrationspolis anmäler 300 IS-resenärer

Integrationspolisen Ulf Boström har nyligen polisanmält 300 svenska IS-anhängare för medhjälp till mord. Nu förklarar han varför i en debattartikel i Aftonbladet: ”Offren ska inte möta sina förövare här hemma.”.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Många ungdomar inspirerades till mission

Rekordmånga deltog i missionskonferensen Engage i helgen. Där sporrades unga svenska kristna till konkreta steg för att möta folk som ännu inte har nåtts av det kristna budskapet..

Världen Idag - Igår: 12:10

Hon såg ett behov och skapade en bönesjal för kvinnor

När man lyssnar på israeliska nyheter för tillfället finns det få bevis för att Israel står utan en permanent regering; det är inte mycket som tyder på att regeringsbyggandet pågår. Kultur, religion, turism, näringslivet och vardagen fyller – ganska atypiskt – de olika medierna. På grund av alla högtider – i dagarna firas Lövhyddohögtiden – är det inte konstigt att religiösa teman upptar stor plats.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.