YA > Nyheter

Saturday, 19 October, 08:58

YA - 20 sep 19 kl. 16:25

Nej till att flytta korttidsvård till BlentarpsgårdenAtt flytta korttidsvården från Björkbacken till Blentarp är inte någon bra idé. Det har vård- och omsorgschefen kommit fram till efter en utredning..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Blentarpsgården, Björkbacken, Blentarp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill att , flytta, korttidsvårdtill , Blentarpsgården
Skånskan - 16 maj 19 kl. 05:00

Utskottet vill stänga Blentarpsgården

Blentarp Politikerna i vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott föreslår att Blentarpsgården tillfälligt ska stängas i höst.Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott skulle på sitt senaste möte ta ställning till om man ska stänga Blentarpsgården eller en avdelning på Björkbacken.
En stängning av Blentarpsgården skulle spara kommunen en personalkostnad på cirka sju miljoner kronor per år medan en avdelning på Björkbacken motsvarar knappt tre miljoner kronor.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 05:00

Blentarpsgården avgör besparingar

Sjöbo Flera besparingar kan behövas inom vård- och omsorgsnämnden.
Men på mötet i torsdags kväll beslutade politikerna att avvakta tills att fullmäktige nästa vecka har tagit beslut om den kommunala budgeten. Då blir det klart om Blentarpsgården stängs eller inte.

Skånskan - 18 maj 18 kl. 19:00

Ingen nedläggning av Blentarpsgården

Blentarp/Sjöbo Blentarpsgården behöver inte läggas ner. Vård- och omsorgsnämnden lovas mer pengar av politikerna för 2019.Enligt delårsrapportens prognos beräknas vård- och omsorgsnämnden att få ett underskott i år på 2,9 miljoner kronor.

YA - 01 okt 19 kl. 18:00

Boende på Blentarpsgården flyttar troligen till Björkbacken

De nio personer som bor på Blentarpsgården kommer troligen att flytta till Björkbacken, där det i dag finns lediga platser..

Skånskan - 10 sep 19 kl. 05:00

Tre partier säger nej till sparförslag

SJÖBO Förslaget i styrets budgetförslag att stänga Blentarpsgården får tre nej och ett ja av oppositionen.Socialdemokraterna kommer att lämna in ett eget budgetförslag, men säger inte nej till styrets sparförslag att lägga Blentarpsgården i malpåse.
– Vi håller fast vid samma åsikt som vi haft hela tiden, säger Cecilia Olsson-Carlsson.

YA - 13 maj 19 kl. 22:00

Byalaget protesterar mot befarad nedläggning – oro för svåra följder för de äldre tvingas flytta

Blentarps byalag engagerar sig nu för det nedläggningshotade äldreboendet Blentarpsgården. – Det är ett modernt boende i en trivsam miljö, säger Marie Bchara, ordförande i byalaget..

Skånskan - 26 apr 19 kl. 17:45

Boende eller avdelning stängs

Sjöbo/Blentarp I höst stängs antingen Blentarpsgården eller en avdelning på Björkbacken.
Det har politikerna i vård- och omsorgsnämnden beslutat.Vård- och omsorgsnämnden gick back med nästan sju miljoner kronor i fjor och den senaste prognosen visar att man kommer att få ett underskott även i år på 1,6 miljoner kronor.

Skånskan - 13 maj 19 kl. 20:00

Blentarpsbor protesterar mot stängning av boende

Blentarp/Sjöbo Förslaget om att stänga Blentarpsgården i höst har väckt starka reaktioner i byn.
På måndagen lämnade byalaget in en protestskrivelse till politikerna för att stoppa planerna.Det blev känt redan för ett år sedan att vård- och omsorgsnämnden skulle behöva lägga ner ett äldreboende för att få ekonomin att gå ihop.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 05:00

Vårdpersonal manifesterar

Blentarp I dag kommer personal som arbetar på Blentarpsgården att hålla en manifestation utanför kommunhuset i samband med fullmäktigesammanträdet.
Budgeten som ska klubbas avgör om äldreboendet läggs i malpåse eller inte.
– De äldre inte ska behöva flytta och vi vill ha kvar vår arbetsplats, säger undersköterskan Sara Svensson.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 18:11

Mycket känslor efter beslut

Blentarp – Jag önskar att jag hade dött tidigare. Jag orkar inte detta.
Det säger en 94-årig kvinna som bor på Blentarpsgården efter att ha nåtts om att fullmäktige beslutat att lägga boendet i malpåse.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Robin från Tomelilla lämnar TFF – klar för Ängelholms FF

De som har drömt om att få se Tomelillagrabben Robin Nilsson återvända till den sydöstskånska fotbollen kan sluta göra det. Nu står det klart att 31-årige Robin lämnar Trelleborgs FF och fortsätter karriären i division 2-klubben Ängelholms FF. .

YA - 1 timme sedan

Svenska barnböcker viktiga för Sverigebilden

Vid sidan om svenska deckare är svenska barnböcker hett eftertraktade. Men de ger inte lika mycket pengar..

YA - 1 timme sedan

Körsbärsträden blommar för rugbyn

Japan har drabbats av rugby-feber. VM:s värdnation har skrällt sig till kvartsfinal, och de nya favoriterna läker såren efter tyfonen Hagibis. Att helgens motståndare heter Sydafrika och är storfavoriter bryr sig de nya supportrarna inte om..

YA - 1 timme sedan

Turkisk offensiv hotar landets turism

Turkiets militära insats får konsekvenser för landets turism. Flera svenska resebolag uppger för TT att striderna i Syrien lett till ett minskat intresse för resor, bland annat i samband med stundande höstlov..

YA - 1 timme sedan

Ecuadors president föreslår skattereform

Efter att massiva protester tvingat honom att backa om slopade bränslesubventioner presenterar Ecuadors president Lenín Moreno nu i stället en skattereform som ska minska landets budgetunderskott..

YA - 2 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Knivman gripen i Simrishamn och i Kristianstad fick polisen preja en bilist av vägen..

YA - 2 timmar sedan

Andersson till Sjöbo – får Österlenkugge vid sin sida

Jimmie Andersson lämnar Ystads IF och blir i stället tränare i Sjöbo IF. Vid sin sida får han André Lidholm, som blir assisterande spelande tränare, från division 2-klubben Österlen FF. ”Han är en duktig fotbollsspelare och en bra människa, säger Jimmie Andersson om kommande kollegan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.