Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 October, 08:43

Skånskan - 20 sep 19 kl. 15:46

Motstånd kostar påUnder fredagen strejkade världen för klimatet. I skrivande stund strömmade folk till demonstrationen i Australien.
I New York har skolbarnen fått ledigt för att strejka för klimatet med borgmästare Bill Blasios goda minne. I Malmö och Stockholm har de däremot fått nej till ledighet.
Det finns ingen anledning att ge barn ledigt för att klimatstrejka.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Australien, New York, Bill Blasios, Malmö, Stockholm, Zafar, Barn, Mullsjö, Biskopsgården, Angered, SVT, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Motstånd, kostar
Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 07:20

Motstånd till att utveckla Bromölla

Foto: Tom Wall
Moderater i Bromölla är för utveckling. Men tre partier är motståndare till utveckling och har som största fokus att säga nej till allt som går att säga nej till, skriver Lotta Hellström (M).
Vi moderater är för utveckling av Bromölla.

Cornucopia - 30 jan 17 kl. 13:13

Försvarsmakten: Återinfört minimalt värnpliktsförsvar kostar ytterligare 630 MSEK

Försvarsmakten har nu räknat på vad det kostar att återinföra ett minimalt värnpliktsförvar där några få procent av en årskull ska tvingas göra värnpliktsutbildning medan övriga 95-98% kan gå vidare med utbildning, yrkeskarriärer och pensionsgrundande inkomster. Svaret är att man behöver 630 MSEK i utökade försvarsanslag, alternativt måste försämra svensk beredskap.
Anställd personal med mycket hög tillgänglighet och beredskap.

YLE - 21 aug 15 kl. 06:15

Kyrkslättpolitiker vill veta vad asylenheten kostar

Snart kan det bli aktuellt med en stadigvarande flyktingförläggning i Kyrkslätt. Politikerna vill nu veta vad det skulle kosta och är kraftigt splittrade i frågan, också inom partierna. På måndag ska Kyrkslättpolitikerna få information om de 250 asylsökandena som Helsingfors flyktingförläggning tillfälligt har placerat i Evitskog i Kyrkslätt.

BT - 04 okt 14 kl. 14:47

Mats Palmquist: Kan inte motstå ett fynd

Som så ofta går jag runt och kikar i en loppisaffär denna lördagsförmiddag. Jag får syn på en riktigt snygg fåtölj i bästa 50-talsformgivning. Den är i gott, om än inte perfekt skick och kostar bara ett par hundringar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Inom rugbyn är man inga gnällspikar – här är slaget som kostar en öl

Rugby är som bekant en sport där det kan smälla till rejält. Frågan är om den här smällen är något man bara får svälja? När Leicester Tigers mötte Northampton Saints fick Tigers Tom Youngs ta emot en vänster knytnäve rakt i ansiktet av motståndarnas Salesi Ma'afu.

YLE - 10 jun 14 kl. 21:25

Inget stort motstånd mot byggplaner vid Pumpviken

Under det allmänna invånarmötet om förslaget om detaljplan för Västra Nylands yrkesskola på tisdagskvällen (10.6) fick invånarna ställa frågor. Det var ett mycket lugnt och sakligt diskuterande möte, där invånarna undrade olika saker, och någon protesterade.

Nyteknik - 14 dec 16 kl. 10:14

Slopad skattebefrielse kostar ESS kvarts miljard

”Motstånd från vissa länder” är ett skäl som forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) för fram för att skrota skattebefrielse för ESS-forskare. Nu kan anläggningens kostnader öka med en kvarts miljard per året..

Cornucopia - 20 dec 17 kl. 09:52

Försvarsberedningen: Totalförsvar ska återupptas - kostar 4 miljarder om året

Försvarsberedningens ordförande Björn von Sydow har nu presenterat försvarsberedningens delbetänkande Motståndskraft. Svenskt totalförsvar ska återupptas och kommer kosta 4.2 miljarder kronor varje år framåt slutet av försvarsperioden 2021 - 2025.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 07:20

Mitt i en absurd verklighet

Foto: Dimitri Messinis
Grekland har blivit det land som framstår som det tydligaste exemplet på Europas och EU:s kris. Hur har det påverkat författarna och kulturlivet i landet? Skribent och författare Felicia Stenroth besökte Aten och lyssnade till flera röster om krisens innehåll och kulturens möjligheter.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Positiv och hästroulette

Webb-TV Vårt Skåne-gänget besöker det privata Johannamuseet vid Sandåkra i Skurup..

Skånskan - 3 timmar sedan

Familjevandring till offentlig konst

Kävlinge I samband med höstlovet fokuserar Bästa Bienalen på offentlig konst. I dag lördag klockan 13 kan familjen följa med och utforska kommunens offentliga konst. Fler vandringar hålls i veckan för vuxna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nytt konstmuseum åter i nämnden

Malmö Som brukligt efterlyser kulturförvaltningen lokaler till att etablera ett nytt konstmuseum så att Malmö Konstmuseum kan utveckla verksamheten.
Sedan 2018 utreds tre möjliga placeringar.
– Vi hoppas nu att kommunfullmäktige ger oss ett fördjupat uppdragunder våren, säger kulturdirektör Pernilla Conde Hellman.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Ren plakatpolitik från SD”

HÖRBY Socialdemokraterna och Centerpartiet tycker att kommunstyrelsens beslut att införa integrationsplikt för nyanlända är överflödigt.
– Det fungerar så redan i dag. Det här är bara plakatpolitik från SD som slår mot våra hårt belastade tjänstemän, säger S-ordföranden Renaldo Tirone.

Skånskan - 12 timmar sedan

IFK Malmö får kvala på Malmö IP

FOTBOLL Nu står det klart att IFK Malmös avgörande kvalmatch till division 2 mot Laholms FK kommer att spelas på Malmö IP den 26 oktober.
Malmö stadion blir inte färdig i tid.– Omläggningen av löparbanorna har blivit försenad och vi tycker trots allt att det är den bästa lösningen utifrån förutsättningarna, konstaterar tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tar in konsult för att driva på besparingar

Skurup Skurups kommun har anställt en konsult på 50 procent i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras till individ- och omsorgsförvaltningen. Det är före detta kommundirektören i Svedala kommun, Elisabeth Larsson, som går in.Anna Palmgren är biträdande förvaltningschef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup och tillförordnad förvaltningschef i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras.

Skånskan - 12 timmar sedan

Marknader ses över

SJÖBO Sjöbo marknad och Mikaeli marknad gick i år med ett överskott för första gången på flera år.
Kanske kommer vinsten att öka ytterligare. Avtal ska ses över samtidigt som Sjöbobor ska få komma med förslag på hur marknaderna kan bli ännu bättre.

Skånskan - 13 timmar sedan

Knivhuggen man hittad i källare

Strax efter klockan fem slår en person larm till polisen om att en skadad man hittats i en källare på Bennets väg i Malmö.Larmet kom in till polisen 17:10. Mannen som är i 20-årsåldern ska blivit huggen med ett knivliknande föremål.

Skånskan - 13 timmar sedan

Eslöv med i största försvarsövningen

ESLÖV En stor försvarsövning kommer att äga rum i delar av Eslöv nästa år. Försvarsmakten har hört av sig och vill bland annat låna delar av flygfältet.Det handlar om den jättestora försvarsövningen Aurora 20 i vilken alla försvarsgrenar och det civila totalförsvaret deltar.

Skånskan - 14 timmar sedan

Rånare i skidmask tog stryptag

Skanör Två pojkar rånades av två okända gärningsmän på Östergatan i Skänör på fredagskvällen.Polisen fick larmet om rånet 18.15 på fredagen och rånet ska ha ägt rum en kvart tidigare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.