Supermiljöbloggen > Nyheter

Saturday, 19 October, 09:54

Supermiljöbloggen - 20 sep 19 kl. 15:34

”När de försvinner så försvinner allas våra rötter”Jimmy Nelson fotograferar ursprungsfolk runtom i världen. Sibirien, Peru, Etiopien, Vanuatu - och så vidare. Överallt har han skapat kontakter och velat visa världen personerna som oftast trängs undan eller glöms bort. Bland grupperna som Jimmy Nelson har fotograferat finns en stam i Västpapua, beläget ovanför Australien. – Bara i Västpapua finns över 1000 stammar.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Nelson, Jimmy Nelson, Västpapua, Australien, FN, Vanuatu, Etiopien, Sverige,  Jimmy Nelson, Nelsons, Chagnon, Davi Kopenawa,  yanomami, Survival International, Jimmy Nelsons, Homage, Humanity, Fotografiska, Stockholm, SMB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När de försvinner, , försvinner, allasvåra , rötter
Skånskan - 16 feb 19 kl. 12:00

När ljuset försvinner

Vad händer när elen försvinner?
– Värmen försvinner.
– Det blir svårt att laga och förvara mat.

YLE - 07 aug 14 kl. 05:29

Mjölkkvoterna försvinner nästa år

I mars nästa år slopas mjölkkvoterna i hela EU. Kvoterna var inget mjölkbönderna ville ha, men att vara utan är inte heller nån höjdare. Tors 7.

Dagensanalys.se - 24 maj 18 kl. 09:01

Här är de nya jobben – och här är de som försvinner

Kulturkurator, technovator och konceptdirigent. Det är nya yrkesroller som vi kommer att få se alltmer av på framtidens arbetsmarknad. Är du däremot digital analytiker eller CEO-specialist riskerar du att ditt jobb tas över av en robot.

BT - 24 apr 13 kl. 17:51

Tonvis syre försvinner ut i rymden

Varje dygn försvinner 20 ton syre rakt ut i rymden. Men det är inget att oroa sig för, enligt en ny avhandling från Institutet för rymdfysik i Kiruna. Syrejonerna lämnar atmosfären på grund av solvinden som flödar ner ovanför de båda polerna.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 13 kl. 01:35

83 000 par underbyxor försvinner

Sjukvårdstextilier för över tolv miljoner kronor försvinner varje år i Västra Götalandsregionen. Mjukisbrallor är ett plagg som gärna går upp i rök liksom filtar. Varje år försvinner också 83 000 underbyxor.

YLE - 18 feb 16 kl. 08:56

"Det är en katastrof för Åland om chipsen försvinner"

Nyheten att Orkla överväger att flytta bort chipsproduktionen från Haraldsby har slagit ner som en bomb på Åland. Enligt den åländske riksdagsmannen Mats Löfström skulle det vara en katastrof om chipsen försvinner. - För Ålands del skulle det här vara en jättestor katastrof.

SVT - 26 jan 17 kl. 18:00

19 tjänster försvinner från Dramaten

Efter en miljonförlust förra året försvinner 19 tjänster från Sveriges nationalscen. Sex anställda sägs upp, och ytterligare 13 tjänster försvinner genom pensionsavgångar och tillfälliga kontrakt som inte förnyas. ”Det är inte säkert att detta är tillräckligt”, säger Madelene Wagemyr, förhandlingschef på Teaterförbundet..

Expressen - 15 okt 19 kl. 15:14

170 jobb försvinner från Falkenberg

Storföretaget Nellys lager i Falkenberg försvinner, skriver Hallands Nyheter.Därmed försvinner runt 170 tjänster från staden.Företaget flyttar nu till Borås..

Hela Gotland - 09 jul 12 kl. 04:00

Kryssningskajen dröjer och stora summor försvinner

Samtidigt som bygget av en kryssningskaj i Visby dröjer försvinner stora summor av potentiella intäkter för både regionen och företagen på Gotland.- Det blir en jätteförlust, säger Frida Kristiansson på Ekman skeppsmäklare..

NSD - 19 sep 12 kl. 09:38

Flygutbildningen i Arvidsjaur försvinner

Flygutbildningen i Arvidsjaur försvinner. När den omvandlas till yrkeshögskola blev Västerås myndighetens val..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 17 timmar sedan

Voi vilseleder om elsparkcyklarnas klimatnytta

Elsparkscykelföretaget Voi påstod felaktigt att de bidragit till att spara 1,6 miljoner ton koldioxid. Varken räknesättet eller beräkningarna visade sig stämma. I själva verket kan elsparkcyklarna öka klimatutsläppen.

Supermiljöbloggen - Igår: 09:03

Världens banker sviker klimatet

Trots ett ökat tryck att satsa på hållbar finansiering fortsätter de internationella storbankerna att investera i fossila bränslen, enligt en rapport från WRI.  Trycket hårdnar på företag och banker att ställa om. Ett tecken på det var att Dagens industri i veckan lanserade sitt världsunika klimatindex.

Supermiljöbloggen - Igår: 17:10

Kemikalieskatten utvärderas

2017 infördes en kemikalieskatt för att minska användningen av miljö- och hälsofarliga flamskyddsmedel. Näringslivet har kritiserat skatten för att vara ineffektiv, och snart får vi facit. Effektiviteten ska nu utredas.

Supermiljöbloggen - Igår: 14:22

Biologisk mångfald ger större skördar

Åkrar med större biologisk mångfald ger också större skördar. Det visar en omfattande internationell studie med data från nästan 1500 jordbruksfält världen över. Jordbruket har alltmer riktat in sig påstora åkrar, på bekostnad av ängs- och betesmarker.

Supermiljöbloggen - Igår: 11:33

Torka hotar den globala matsäkerheten

Med högre temperaturer kommer förekomsten av extrem torka att öka. Detta förutspås slå hårt mot vetet, vilket är den enskilt viktigaste grödan för världens matförsörjning. Samtidigt som den globala uppvärmningen förutspås leda till allt mindre veteskördar beräknas efterfrågan på spannmål fortsätta öka.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 14:38

Klimatprotester förbjuds i London

I London förbjuds nu Extinction Rebellion från att protestera efter att rörelsen genomfört flera stora aktioner för att få den brittiska regeringen att agera på klimathotet. Sedan den sjunde oktober blockerar den sociala rörelsen Extinction Rebellion gator, torg och flygplatser i över sextio städer världen över. I flera länder har den globala offensiven resulterat i massarresteringar av klimataktivister.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:56

Di börjar publicera företags utsläppssiffror

Dagens industri börjar lyfta in klimatsiffror på börssidorna, vilket kan behövas för att sätta press på företagen. Idag väljer en tydlig majoritet att inte redovisa sina utsläpp. "Klimatkoll är i dag en självklarhet för alla aktörer inom näringslivet med bara en gnutta självbevarelsedrift", skriver Dagens industri om den nya satsningen.

Supermiljöbloggen - 15 okt 19 kl. 19:12

Preem omarbetar raffinaderiplanerna

Oljekoncernen Preem ser över sina planer på utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil inför miljöprövningen hos Mark- och Miljööverdomstolen och regeringen. Med hjälp av ifrågasatt koldioxidavskiljning hoppas bolaget att utsläppen bara ökar med 30 procent årligen istället för att dubbleras.  År 2016 skickade Preem in sin ansökan för att bygga ut oljeraffinaderiet i Lysekil.

Supermiljöbloggen - 15 okt 19 kl. 12:56

Trafikverket rekordhöjer pris på koldioxidutsläpp

Från och med 2020 kommer Trafikverket höja kostnaden för ett kilo utsläppt koldioxid med över 600 procent. Det nya priset kan påverka den samhällsekonomiska värderingen av höghastighetsjärnvägen, som hittills har klassats som olönsam. Hur ska man beräkna den samhällsekonomiska kostnaden för utsläpp av ett kilo koldioxid?

Supermiljöbloggen - 14 okt 19 kl. 14:02

IMF: Koldioxidskatt bästa sättet att minska uppvärmningen

En global koldioxidskatt på 75 dollar per ton kan hjälpa världen att uppfylla Parisavtalet. Det visar en rapport från Internationella Valutafonden (IMF).   För att begränsa uppvärmningen i linje med Parisavtalet måste utsläppen minska med en tredjedel fram till år 2030.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.