Världen Idag > Nyheter

Saturday, 19 October, 17:05

Världen Idag - 20 sep 19 kl. 14:03

Flera kommuner tveksamma till fler nyanländaEn vecka efter det att Sölvesborgs kommun bestämt sig för att trotsa bosättningslagen, får kommunen sällskap av Bengtsfors i Dalsland, rapporterar TV4 Nyheterna. En undersökning som tv-kanalen gjort visar att ytterligare fler kommuner för liknande diskussioner..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sölvesborgs, Bengtsfors, Dalsland, TV4 Nyheterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera kommuner, tveksammatill , fler, nyanlända
NSD - 11 nov 13 kl. 17:45

Kalix säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar

Kalix kommun säger nej till att ta emot fler nyanlända flyktingar.Haparanda, Överkalix och Övertorneå kommuner har sagt ja.– Bostadsbristen är ett stort problem i Kalix, säger Ellinor Söderlund (S), kommunalråd..

Barometern - 17 nov 15 kl. 14:18

Två miljoner för att kunna ta emot fler nyanlända

Landets kommuner behöver ta emot fler nyanlända. För att underlätta beviljar nu länsstyrelsen två miljon kronor till projekt i Kalmar län..

NSD - 18 jul 19 kl. 06:00

Kommunerna vill ta emot fler nyanlända

Flera kommuner i Norrbotten vill ta emot fler nyanlända – trots att det ofta tar dem många år att få jobb..

DI - 06 maj 14 kl. 13:28

Allt fler nyanlända får jobb eller studier

Allt fler nyanlända jobbar eller studerar 90 dagar efter avslutade etableringsinsatser, i mars i år hade denna andel ökat till 27 procent från 25 procent i september 2013. Det visar en uppföljning från Arbetsförmedlingen, enligt ett pressmeddelande..

Regeringen - 07 jul 17 kl. 15:57

Remiss SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2017:54 Fler nyanlända elever ska uppnå behörighet till gymnasiet..

NSD - 14 mar 18 kl. 15:28

Så ska fler nyanlända starta företag

Projektet Snabbspår norr som startade i Norrbotten och Västerbotten skulle få fler nyanlända att driva företag..

SR - 13 aug 18 kl. 12:47

Fler nyanlända väntas anvisas till utbildning än det finns kapacitet för

Arbetsförmedlingen räknar med att de kommer anvisa fler nyanlända till komvuxstudier än vad kommunerna kommer kunna ta emot. Det inom ramarna för den nya utbildningsplikten som infördes vid årsskiftet..

DI - 01 nov 18 kl. 08:11

Fler nyanlända i jobb eller utbildning efter AF:s etableringsuppdrag

Allt fler nyanlända som lämnar Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag får jobb eller studerar. Hittills i år har 44 procent fått jobb eller börjat studera 90 dagar efter avslutat etableringsuppdrag, en ökning från knappt 32 procent under samma period förra året. Det skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande på torsdagen..

SR - 01 nov 18 kl. 16:52

Allt fler nyanlända får jobb

Allt fler nyanlända får jobb, det visar en rapport från Arbetsförmedlingen. Mestadels handlar det om olika subventionerade anställningar, och så kallade extratjänster står för en stor del av ökningen..

SmålandsPosten - 27 jan 19 kl. 17:47

Fler nyanlända elever ska nå gymnasiet

Växjö kommuns mottagningscenter Landningsbanan förändrar sin verksamhet. Anledningen är en ny lag som ska få fler nyanlända ungdomar att bli behöriga till gymnasieskolan..

YA - 29 mar 19 kl. 06:00

Andra kommuner vill placera nyanlända i Abbekås

Sju lägenheter i gamla mataffären står inflyttningsklara den 1 april. Nu hoppas ägarna att Skurup ska hyra dem för sociala kontrakt. Om inte, har andra kommuner visat intresse för att bosätta nyanlända i Abbekås..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Experter: Största medicinska skandalen i modern tid

Det saknas bevis för att könskorrigering minskar självmordsrisken. Det framhöll medicinska experter vid ett riksdagsseminarium och gav exempel på uppenbar desinformation runt frågan om könsdysfori..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Strid om migrationspolitiken väntar KD

Inför Kristdemokraternas riksting i november har en rad personer och distrikt gemensamt föreslagit att partiet åter ska inta en mer generös hållning på migrationsområdet. Man vill att KD ska arbeta för att permanenta uppehållstillstånd ska vara regel, men partistyrelsen vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som norm..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Han ser likhet mellan Israelbojkott och nazisttiden

Tyska Förbundsdagen och USA:s kongress har våren 2019 fördömt bojkottrörelsen BDS. Lars Adaktusson (KD) vill att Sverige ska följa i samma fotspår. – Jag kommer att driva denna fråga i riksdagen, säger han till Världen idag..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Allt handlar om mötet med personen Jesus

Kristendomen handlar inte i första hand om en uppsättning värderingar. Kristendomen handlar inte i första hand om ett lärosystem. Kristendomen handlar inte i första hand om goda ideal och allmän skötsamhet.

Världen Idag - Igår: 08:50

John Lundvik förkastade bojkott

Dagen innan finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj 2019 beslutade tyska Förbundsdagen att stämpla BDS-rörelsen som en antisemitisk organisation. Men många yrkade på bojkott av tävlingen eftersom den hölls i Israel. – Jag tycker att de är lite trångsynta, sade Sveriges representant John Lundvik..

Världen Idag - Igår: 22:00

Kyrka vill skapa vänskap i ”världens ensammaste stad”

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - Igår: 12:00

Daniel Alm släpper bok inför helgens ledardagar

Tungotal, tänkande, tjänande är temat på årets Pingst ledare, med start i Umeå på lördag. Det är också titeln på pingstföreståndare Daniel Alms nya bok, som släpps under konferensen och delas ut till alla deltagare..

Världen Idag - Igår: 06:00

Många kände igen sig i artikel om ensamhet

Många personer har hört av sig till Gitten Öholm och berättat att de känner igen sig i den ensamhet som hon nyligen beskrev i en artikel i Världen idag. Nu efterfrågar Gitten krafttag mot ensamheten i våra kyrkor. – Vi måste bryta världens tankesätt, säger hon..

Världen Idag - Igår: 22:00

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - I förrgår: 15:45

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.