SVT > Inrikes

Wednesday, 16 October, 09:51

SVT - 20 sep 19 kl. 14:52

Livmoderhalscancer ökar igen – lika illa som för 50 år sedan i delar av landet Ökningen av livmoderhalscancerfall fortsätter, visar färska siffror för 2018. I delar av landet är livmoderhalscancer nu lika vanligt som innan screeningen infördes – för över 50 år sedan. – Vi ser inget tecken på minskning, säger Joakim Dillner, som är ordförande för Nationellt kvalitetsregister för cervixcancerprevention. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Joakim Dillner, Nationellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Livmoderhalscancer, ökar, igen, lika, illasom för 50 , år, sedan i delar av landet
SmålandsPosten - 21 feb 18 kl. 07:40

Fallen av livmoderhalscancer ökar

Antalet fall av livmoderhalscancer ökar för första gången på årtionden. Från 2014 till 2015 ökade sjukdomen med 20 procent, enligt ett pressmeddelande från Cancerfonden. "Vi vet i dagsläget inte vad ökningen beror på, det behövs fler studier för att ta reda på det.

NSD - 21 feb 18 kl. 07:40

Fallen av livmoderhalscancer ökar

Antalet fall av livmoderhalscancer ökar för första gången på årtionden..

Dagens Medicin - 21 feb 18 kl. 11:32

Fallen av livmoderhalscancer ökar

Antalet fall av livmoderhalscancer ökar för första gången på årtionden, enligt siffror från Cancerfonden..

Dagens PS - 01 okt 19 kl. 10:06

Antalet konkurser ökar igen – kan påverka ekonomin

Företagskonkurserna ökade med tio procent i september jämfört med samma period året innan. Det bryter därmed trenden med minskat antal konkurser de föregående fem månaderna. Detta enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC.

NT - 25 jun 12 kl. 21:13

Viltolyckorna ökar igen

Viltolyckorna ökar igen och i Östergötland är det främst rådjur och vildsvin som råkar illa ut. Sedan 2011 har vildsvinsolyckorna i länet ökat med 138 procent..

PrivataAffärer - 08 feb 16 kl. 10:32

Fler tror att bopriserna ökar igen

Nu tror fler att bostadspriserna ökar igen. Enligt Boprisindikatorn för februari tror 65 procent av hushållen att bopriserna ökar under resten av året....

GöteborgsPosten - 18 nov 12 kl. 08:52

SD ökar igen trots skandalen

Sverigedemokraterna ökar igen i GP/Sifo:s novembermätning. Veckans skandaler kring SD-politiker behöver inte märka partiet på sikt. Däremot för de inblandade SD-politikerna..

GöteborgsPosten - 08 okt 13 kl. 10:21

Gatuprostitutionen i Göteborg ökar igen

Gatuprostitutionen i Göteborg ökar igen. En anledning är polisens satsning mot gängrelaterade skjutningar..

Expressen - 28 okt 14 kl. 08:49

Villainbrott ökar igen – mest inbrott på hösten

Inbrott i villor ökar igen, efter en liten minskning förra året. De tre första kvartalen i år ökade inbrotten i villor och radhus med drygt 12 procent jämfört med motsvarande period 2013..

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 07:08

Alliansen störst, SD ökar igen

Alliansen går om de rödgröna partierna och tar ledningen för första gången sedan i juni i Novus nya mätning för TV4 Nyheterna.De fyra borgerliga partierna får tillsammans 38,6 procent mot 37,9 för S, V och MP.Sverigedemokraterna ökar igen efter förra månadernas tillbakagång och får stöd av 20,7 procent.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Partiledardebatt i riksdagen – första för hösten

Under debatten kommer ledarna för alla partier som är representerade i Riksdagen att ha möjlighet att argumentera för den politik de vill föra..

SVT - 11 timmar sedan

Försvarets misstag – främmande ubåten var SMHI:s boj

Den ”bekräftade ubåten” som jagades i Stockholms skärgård 2014 var inte främmande makt som kränkte svenskt vatten – det var en av SMHI:s mätbojar. Det skriver SvD..

SVT - 15 timmar sedan

SVT:s Mats Knutson: ”En viktig politisk signal”

Sverige stoppar all export av krigsmateriel till Turkiet. Det har myndigheten Inspektionen för strategiska produkter, ISP, beslutat. – Det spelar större roll att Frankrike och Tyskland stoppar sin export, men det är en viktig politisk signal Sverige skickar, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson..

SVT - 16 timmar sedan

Sjukvårdskaoset bakom kulisserna: Apotekstjänst lovade bättring – men det blev värre

Leveranserna av sjukvårdsmateriel krånglade redan från start. Bolaget Apotekstjänst gav löften som inte infriades. Och ansvariga politiker fick kunskap om fortsatta problem via medierna – i stället för från sina egna tjänstemän.

SVT - 16 timmar sedan

Krigsmaterielexport till Turkiet stoppas

Sverige drar tillbaka alla gällande utförseltillstånd för krigsmateriel till Turkiet. Beslutet har tagits av Inspektionen för strategiska produkter (ISP)..

SVT - 17 timmar sedan

Betaltjänsten Swish drabbat av driftstörning

Det är problem med betaltjänsten Swish. Sedan 15-tiden går det inte längre att föra över pengar. -Vi har lokaliserat problemet och arbetar just nu för att åtgärda det, säger Pär Ekroth, presskommunikatör på Swish..

SVT - 22 timmar sedan

Pensionssparare misstänks ha blivit lurade på 137 miljoner

De misstänks ha gjort medvetet dåliga affärer på pensionsspararnas bekostnad. I dag inleddes huvudförhandlingen i den första rättsprocessen mot fyra toppar i fondbolaget Allra..

SVT - 23 timmar sedan

Asylansökningarna i Sverige minskar – men flyktinglägren på Lesbos förblir fulla

Samtidigt som statsminister Stefan Löfven talar om en skärpt svensk flyktingpolitik hotar Turkiets president Erdogan med att ”öppna portarna” och skicka miljontals flyktingar till EU. Men redan nu vittnar volontärarbetare om hur flyktingläger vid porten till Europa svämmar över – medan asylansökningarna i både Sverige och EU minskar stadigt..

SVT - Igår: 09:37

Emma Frans: ”Det är så här det ser ut inom akademien”

Forskaren Emma Frans kommenterar det faktum att så få kvinnor fått Nobelpris. –Det är ju så här det ser ut på de höga tjänsterna inom akademien..

SVT - Igår: 06:37

”Det finns inte resurser för alla”

Se när två människor med vitt skilda åsikter möts. Agneta Lejdhamre vill se ett mer generöst flyktingmottagande – Siamak Alian vill att Sverige tar emot färre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.