SVT > Inrikes

Wednesday, 16 October, 09:51

SVT - 20 sep 19 kl. 14:52

Uppmaningen: Vaccinera alla kvinnor som tar cellprov mot HPV-virusVaccinera alla kvinnor som ska göra cellprov för första gången mot HPV-virus. Det är ett av kraven som företrädare för organisationer mot cancer ställer på Sveriges politiker. – Vi tror inte att regionerna klarar av det här. Staten måste ta ansvar, säger Barbro Sjölander, ordförande för Nätverket mot gynekologisk cancer. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
HPV, Sveriges, Barbro Sjölander, Nätverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppmaningen, Vaccineraalla , kvinnorsom , tar, cellprovmot , HPV-virus
YLE - 17 jun 13 kl. 11:54

Europeisk rapport: Kvinnor tar färre risker i trafiken än män

Kvinnor tar färre risker och har en mer positiv attityd till trafikregler och säkerhet än män, enligt en rapport från den Europeiska trafiksäkerhetsmyndigheten ETSC. Dödsfallen minska med 20 procent om alla betedde sig på samma sätt som kvinnorna i trafiken, fastslås i rapporten. Vid dödsolyckor är det klart oftare en man sitter bakom ratten, medan kvinnor löper klart större risk att dö som fotgängare eller medpassagerare.

Nyteknik - 16 feb 15 kl. 12:00

Allt fler kvinnor tar plats i toppen

Det är fortfarande sällsynt att kvinnor dominerar ledningsgrupperna i industriföretagen. Men trenden går mot att allt fler kvinnor tar plats. På Liko i Luleå, där man bland annat tillverkar personlyftar till vård och äldreboenden, är man redan där..

DN - 07 nov 18 kl. 08:07

Rekordmånga kvinnor tar plats i representanthuset

Det ser ut som om rekordmånga kvinnor tar plats i representanthuset. Med internationella mått mätt blir andelen dock fortfarande inte särskilt imponerande. Även i andra delar av USA:s mellanårsval gör kvinnor inbrytningar..

Nyhetskanalen - 06 apr 11 kl. 12:53

Färre kvinnor tar makens efternamn

Allt färre kvinnor tar sin makes efternamn, visar nya siffror.
Magnus Fontes var pionjär när han på 1980-talet tog hustrun Nadias efternamn.
- Det är jättebra att ha ett unikt namn..

SN - 08 jul 13 kl. 07:18

Fler kvinnor tar cellprover

Allt fler kvinnor tar cellprover efter att det blev gratis i Sörmland. Över 60 procent som blivit kallade har gått regelbundet ett halvår efter årsskiftet..

GöteborgsPosten - 22 dec 13 kl. 17:19

Våld mot kvinnor tar inte julledigt

Över 200 barn väntas i år fira jul och nyår på SKR:s kvinnojourer. För omkring 160 av dessa barn är det första gången de upplever en jul utan våld, hot och kränkningar. Mäns våld mot kvinnor tar inte julledigt..

Sydsvenskan - 23 dec 13 kl. 06:30

Våld mot kvinnor tar inte julledigt

Över tvåhundra barn väntas i år fira jul och nyår på SKR:s kvinnojourer. För omkring 160 av dessa barn är det första gången de upplever en jul utan våld, hot och kränkningar.
Mäns våld mot kvinnor tar inte julledigt..

ÖstersundsPosten - 24 apr 15 kl. 19:01

Fler kvinnor tar plats som chef i näringslivet

Fler kvinnor tar chefsjobb i mansdominerade branscher inom industri, transport och bygg. Men förändringen i maktfördelning möter motstånd..

Corren - 30 nov 99 kl. 00:00

Kvinnor tar mer ansvar för anhöriga

Kvinnor tar mer ansvar för att vårda sjuka anhöriga..

NT - 30 nov 99 kl. 00:00

Kvinnor tar mer ansvar för anhöriga

Kvinnor tar mer ansvar för att vårda sjuka anhöriga..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Partiledardebatt i riksdagen – första för hösten

Under debatten kommer ledarna för alla partier som är representerade i Riksdagen att ha möjlighet att argumentera för den politik de vill föra..

SVT - 11 timmar sedan

Försvarets misstag – främmande ubåten var SMHI:s boj

Den ”bekräftade ubåten” som jagades i Stockholms skärgård 2014 var inte främmande makt som kränkte svenskt vatten – det var en av SMHI:s mätbojar. Det skriver SvD..

SVT - 15 timmar sedan

SVT:s Mats Knutson: ”En viktig politisk signal”

Sverige stoppar all export av krigsmateriel till Turkiet. Det har myndigheten Inspektionen för strategiska produkter, ISP, beslutat. – Det spelar större roll att Frankrike och Tyskland stoppar sin export, men det är en viktig politisk signal Sverige skickar, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson..

SVT - 16 timmar sedan

Sjukvårdskaoset bakom kulisserna: Apotekstjänst lovade bättring – men det blev värre

Leveranserna av sjukvårdsmateriel krånglade redan från start. Bolaget Apotekstjänst gav löften som inte infriades. Och ansvariga politiker fick kunskap om fortsatta problem via medierna – i stället för från sina egna tjänstemän.

SVT - 16 timmar sedan

Krigsmaterielexport till Turkiet stoppas

Sverige drar tillbaka alla gällande utförseltillstånd för krigsmateriel till Turkiet. Beslutet har tagits av Inspektionen för strategiska produkter (ISP)..

SVT - 17 timmar sedan

Betaltjänsten Swish drabbat av driftstörning

Det är problem med betaltjänsten Swish. Sedan 15-tiden går det inte längre att föra över pengar. -Vi har lokaliserat problemet och arbetar just nu för att åtgärda det, säger Pär Ekroth, presskommunikatör på Swish..

SVT - 22 timmar sedan

Pensionssparare misstänks ha blivit lurade på 137 miljoner

De misstänks ha gjort medvetet dåliga affärer på pensionsspararnas bekostnad. I dag inleddes huvudförhandlingen i den första rättsprocessen mot fyra toppar i fondbolaget Allra..

SVT - 23 timmar sedan

Asylansökningarna i Sverige minskar – men flyktinglägren på Lesbos förblir fulla

Samtidigt som statsminister Stefan Löfven talar om en skärpt svensk flyktingpolitik hotar Turkiets president Erdogan med att ”öppna portarna” och skicka miljontals flyktingar till EU. Men redan nu vittnar volontärarbetare om hur flyktingläger vid porten till Europa svämmar över – medan asylansökningarna i både Sverige och EU minskar stadigt..

SVT - Igår: 09:37

Emma Frans: ”Det är så här det ser ut inom akademien”

Forskaren Emma Frans kommenterar det faktum att så få kvinnor fått Nobelpris. –Det är ju så här det ser ut på de höga tjänsterna inom akademien..

SVT - Igår: 06:37

”Det finns inte resurser för alla”

Se när två människor med vitt skilda åsikter möts. Agneta Lejdhamre vill se ett mer generöst flyktingmottagande – Siamak Alian vill att Sverige tar emot färre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.