SVT > Kultur

Monday, 21 October, 20:39

SVT - 20 sep 19 kl. 12:58

Sinolog om Hongkong-annons: ”Aldrig sett det här tidigare”Kinesiska myndigheters annons för Hongkong i Dagens nyheter möts av kritik från flera håll. Nu reagerar sinologen Lars Ellström på annonsens budskap. – De vill påverka mediabilden av det som sker i Hongkong, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hongkong, Dagens, Lars Ellström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sinologom , Hongkong-annons, Aldrig, settdet här tidigare
SVT - 06 aug 13 kl. 18:44

?Aldrig sett så mycket tyg?

Svenska kostymören Anna Kjellsdotter har blivit headhuntad till kostymchef på baletten i Hongkong..

BT - 23 dec 14 kl. 07:45

Mångåriga fängelsestraff i Hongkong

Fastighetsmagnaten Thomas Kwok och den förre toppolitikern Rafael Hui har dömts till fem respektive 7,5 års fängelse i ett stort och uppmärksammat korruptionsmål i Hongkong. Åtalspunkterna har omfattat överföringar i mångmiljonklassen och fallet har chockat invånarna i Hongkong som hittills sett sin stad som relativt befriad från korruption - till skillnad från andra delar av Kina.Den 63-årige Kwok, som befunnits skyldig till att mångmiljonbelopp överförts till Hui, kunde enligt domaren ha fått maxstraffet på sex år för sitt brott.

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 14 kl. 07:48

Mångåriga fängelsestraff i Hongkong

Fastighetsmagnaten Thomas Kwok och den förre toppolitikern Rafael Hui har dömts till fem respektive 7,5 års fängelse i ett stort och uppmärksammat korruptionsmål i Hongkong. Åtalspunkterna har omfattat överföringar i mångmiljonklassen och fallet har chockat invånarna i Hongkong som hittills sett sin stad som relativt befriad från korruption — till skillnad från andra delar av Kina..

BT - 05 okt 14 kl. 10:45

Hongkong har vaknat ? vad händer om väckarklockan slås sönder?

Hongkongborna har genomgått sitt dop i demokrati. "Demokrati är inte bara ett valsystem, det handlar också om folkets demokratiska kvalitét”, tweetade Benny Tai, en av intiativtagarna till Occupy Central i helgen. Om det stämmer så har aktivisterna redan vunnit.

Nerikes Allehanda - 11 nov 14 kl. 05:09

Gästkrönika: Hongkong kämpar för sin frihet!

Under denna höst har gator och torg i Hongkong ockuperats av tiotusentals demonstranter. Utrustade med paraplyer för att skydda sig mot det fallande regnet och kravallpolisens tårgas och pepparspray protesterade de mot att Kinas regering fattat beslut om att valet som utlysts till 2017, där Hongkongs näste ledare skulle komma att väljas, inte kommer att bli det fria val som tidigare utlovats.I stället har Kina tydligt och klart deklarerat att valet kommer att kunna hållas – men att man förbehåller sig rätten att besluta om vilka kandidater som får ställa upp!

DN - 10 jun 13 kl. 17:51

Folkrättsexpert: Hongkong ett förvånande val

Edward Snowden valde att bege sig till Hongkong när han efter sina avslöjanden om USA:s övervakningsmetoder skulle sätta sig i säkerhet. ?Feltänkt, åtminstone juridiskt sett.

Sydsvenskan - 17 jun 19 kl. 15:16

Svenske konsuln i Hongkong: Våldet överraskar

Ingen är chockerad över protesternas omfattning – men däremot över det brutala våld som demonstranterna mötts av. – Det är på en nivå vi inte tidigare sett i Hongkong, säger Joakim Ladeborn, konsul på Sveriges generalkonsulat i staden. Motståndet mot de.

GöteborgsPosten - 17 jun 19 kl. 15:17

Svenske konsuln i Hongkong: Våldet överraskar

Ingen är chockerad över protesternas omfattning – men däremot över det brutala våld som demonstranterna mötts av. Det är på en nivå vi inte tidigare sett i Hongkong, säger Joakim Ladeborn, konsul på Sveriges generalkonsulat i staden..

Eurosport - 29 jul 14 kl. 16:02

Suverän Zlatan gjorde hattrick i Hongkong

Zlatan Ibrahimovic målform verkar aldrig avta i PSG-tröjan. Två år i rad har han vunnit skytteligan och på Asien-turnén bjöd han publiken på ett hattrick direkt - när PSG krossade Hongkong-laget Kitchee med 6-1..

Blekinge Läns tidning - 11 jan 19 kl. 20:50

Kristian Odebjer: Livet i Hongkong står aldrig stilla

Efter tjugo år är Kristian Odebjer fortfarande kvar i Hongkong. Även om Karlskrona lockar ibland så blir det nog svårt att återvända. I alla fall som livet nu ser ut med eget företag och 14-åriga Selma i skolan: – Och så trivs vi så bra.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Första julen utan nya bidrag från Feldreich i Kalle Anka

Bengt Feldreich fortsatte som berättarröst i Kalle Anka livet ut. Han har varje år fortsatt ge sin röst till nya inslag i julprogrammet. – Det är en tradition som går i graven med honom, säger Lotta Ulfung projektledare för dubbning på SVT Interational..

SVT - 1 timme sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”..

SVT - 2 timmar sedan

Augustpriset 2019: Här är alla nominerade

Utrotningshotade djur, mörka barndomsskildringar och röster från landsbygden: Nomineringarna till årets Augustpris är här. Bland de som har chans att plocka hem pris märks författare som Nina Wähä, Patrik Svensson, Sara Stridsberg och Sara Lundberg..

SVT - 4 timmar sedan

Fyra åtalas för mord på Slovakisk journalist

Fyra personer åtalas för mordet på den slovakiske journalisten Jan Kuciak och hans flickvän Martina Kusnirova. En taleskvinna för åklagarmyndigheten säger att en av de sex åtalspunkterna är överlagt mord..

SVT - 4 timmar sedan

Recension av Vi som fick leva om våra liv

Mattias Andersson bygger föreställningen Vi som fick leva om våra liv på en fråga. Resultatet blir en scenkonstupplevelse som inte nödvändigtvis ger svar..

SVT - 5 timmar sedan

Peter Handke-debatten: Detta har hänt

Svenska Akademiens val av Nobelpristagare år 2019 har varit långt ifrån okontroversiellt. Debatten om huruvida Peter Handke§ borde tilldelats priset har pågått med full kraft sedan det tillkännagavs den 10 oktober. Kulturnyheterna sammanfattari ett urval..

SVT - 7 timmar sedan

Tre frågor om Telia och Tv4-affären

Telias styrelseordförande Marie Ehrling tvingas bort från posten i förtid. Någon officiell anledning har ännu inte presenterats, men avhoppet ska inte ha varit självmant. Kulturnyheterna ställde tre frågor till SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka om vad petningen egentligen handlar om..

SVT - 12 timmar sedan

Medier protesterar mot angrepp på pressfrihet

Flera australiska dagstidningar – en del som till vardags ligger i luven på varandra – visade på måndagen upp en enad front med hårt censurerade framsidor för att markera sitt missnöje med den senaste tidens angrepp mot pressfriheten i landet..

SVT - 13 timmar sedan

Här är årets Augustfavoriter

Steve Sem-Sandberg, Monika Fagerholm och Nina Wähä är förhandsfavoriter. Och kanske blir det essäer om ålar, en biografi om Selma Lagerlöf eller varför inte en bok om rumpor som lyfts fram? Här är kritikernas bästa Augusttips..

SVT - Igår: 06:00

Jonas Bonnier är tillbaka med roman om Knutbymordet

Efter succén med Helikopterrånet är Jonas Bonnier tillbaka med en ny roman. Knutby är en verklighetsnära roman om händelserna i en frikyrkoförsamling i det uppländska samhället Knutby..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.