Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 17 October, 05:22

Dagens Medicin - 20 sep 19 kl. 11:43

Stöd för svensk diabetesenkätSvensk data stärker bilden av att en ny digital enkät fungerar väl och både fångar hur diabetespatienten mår och vilket stöd denne får i sin sjukdom..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödför svensk , diabetesenkät

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Positivt resultat av statiner till barn med FH

Personer som i unga år diagnostiserats med familjär hyperkolesterolemi, ärftligt förhöjt LDL-kolesterol, hade efter tjugo års behandling med statiner inga tecken på ökad ateroskleros jämfört med syskon utan rubbningen. .

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Region Uppsala inför beredskapslager

För att minska sårbarheten har Region Uppsala beslutat att låta bygga upp ett beredskapslager för förbrukningsmaterial..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Västmanland ställer in operationer

Region Västmanland ställer in alla planerade operationer vid sjukhusen i Västerås och Köping. Det gör de på obestämd tid. .

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Förskrivning av sömnmedel ska kartläggas

Förskrivningen av sömnmedel och lugnande medel ska kartläggas. Det beslutet tar regeringen i morgon torsdag..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

M vill ha lagändring kring samtycke

När avser socialministern att lägga fram konkreta lagförslag som underlättar för vården att enkelt kunna ta del av relevant patientinformation?.

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Apotekstjänst: Regionernas beställningar var för stora

Nu lägger Apotekstjänst skulden på regionerna för de senaste veckornas leveransproblem. – Beställningarna från dag ett var mycket större än de som angavs i avtalet, säger Eric Aronson, talesperson på Apotekstjänst..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

”Det behövs en ny strategi med fokus på de mest behövande”

Svårt sjuka som till exempel cancerpatienter har svårigheter att ekonomiskt klara av sin sjukdomsperiod, skriver två debattörer med koppling till cancervård..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Distansarbete var rätt medicin

Region Dalarna har lyckats öka antalet fast anställda läkare inom psykiatrin kraftigt i år. Lönelyft och distansarbete är två framgångsfaktorer..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Premiär för car T-cellsterapi som rutinbehandling

Karolinska universitetssjukhuset är först i Sverige med bli certifierat för att använda en av de kommersiellt tillgängliga car t-cellsläkemedlen. För en vecka sedan inleddes processen för att kunna behandla den första patienten, ett barn med leukemi..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Ännu fler operationer ställs in i Uppsala

All planerad slutenvård och alla planerade operationer ställs in vid Akademiska sjukhuset även under torsdag och fredag. Undantag kommer att göras för medicinskt angelägna operationer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.