Sydsvenskan > Sport

Thursday, 24 October, 04:43

Sydsvenskan - 20 sep 19 kl. 11:00

Limhamns sjöstad ska bli dubbelt så stor som idagMånga år av byggkaos kvar – men de boende gillar sitt område..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Limhamns, sjöstadska bli , dubbelt, , storsom , idag
Sydsvenskan - 24 aug 17 kl. 16:44

Nytillskott i Limhamns sjöstad

MKB har fått bygglov för ett flerbostadshus i sex våningar i Limhamns sjöstad..

Sydsvenskan - 18 dec 17 kl. 14:00

Limhamns sjöstad får 300 hyreslägenheter

Länsförsäkringar ska bygga tre kvarter med hyreslägenheter i Limhamns sjöstad..

Skånskan - 19 dec 16 kl. 08:44

HSB bygger 99 lägenheter i Limhamns Sjöstad

Limhamn Två veckor efter att försäljningen startat är över 30 procent av lägenheterna sålda. ERWP.fif(0)Bostadsrättsföreningen Kaptenen kommer bestå av tre huskroppar, två mot Glasbrukskajen och den tredje mot områdets park.

Sydsvenskan - 30 aug 19 kl. 22:18

Livboj orsakade drunkningslarm vid Limhamns sjöstad

Privatperson trodde sig ha sett en person i vattnet..

Helsingborgs Dagblad - 10 mar 11 kl. 09:07

Rar mistel vid Limhamns kalkbrott

Vild mistel har påträffats på kanten av Limhamns kalkbrott. Det är första gången sedan 1700-talet som man har observerat mistel i Skåne som har spridits på naturlig väg, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande. Upptäckten gjordes av en uppmärksam fotograf.

Sydsvenskan - 15 mar 16 kl. 04:00

En helt briljant idé. Mike Nelsons verk har hittat sitt hem i Limhamns kalkbrott.

Limhamns kalkbrott är en av Malmös mest fascinerande platser. Tusentals malmöbor har känt av den magiska gravitationen från det kvadratkilometerstora hålet, och olovligen tagit sig över eller under stängslen för att komma ner i den postapokalyptiska miljön med sina mystiska vattendrag, rådjur och rostiga kalkvagnar. I det nordvästra hörnet ligger den gamla fabriksbyggnaden med rester av maskiner, verktyg och elinstallationer.

Skånskan - 17 apr 18 kl. 05:00

Vattnet i Limhamns kalkbrott ska regleras

MALMÖ Vattennivån i kalkbrottet i Klagshamn har länge oroat de boende. Nu ska gatukontoret investera i en ny utrusning som reglerar vattennivån.– Vi har tagit in offerter på automatiserad nivåreglering som ska avläsa pumpen som finns i kalkbrottet, säger tekniska nämndens ordförande Andreas Schönström (S) till Skånskan.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 14:00

Eon överklagar nya bostäder vid kajen

limhamn Bristande bullerredovisningar och motivering till beslut gör att Eon kräver att mark och miljödomstolen i Växjö upphäver bygglovet för delar av Limhamns sjöstad.
I botten finns en rädsla för att värmeverkets verksamhet inskränks när nya bostäder byggs.I sitt överklagande av stadsbyggnadsnämndens beslut pekar Eon bland annat på att miljöförvaltningen i Malmö tidigare har avstyrkt bygglov, eftersom man ansett att bostäderna hamnar för nära Limhamns fjärrvärmeverk och att placeringen därför är olämplig.

Skånskan - 06 okt 18 kl. 05:00

Arbetslösa får jobb på ett socialt bygge

MALMÖ Ett 15-tal arbetslösa och Yallatrappan kommer att engageras i byggandet när Skanska nu startar två projekt med äldreboende och en förskola i Limhamns sjöstad och i Västra hamnen.– Vi vill bidra till ett socialt hållbarare samhälle där arbetslösa i utanförskap får en chans att komma in på arbetsmarknaden, säger Gunnar Hagman, VD på Skanska.
På fastigheten Sjösättningen 1 i Västra hamnen ska det byggas ett vårdboende med 60 vårdplatser, förskola för 120 barn och affärslokaler.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 16:45

Politiker ska syna nattparkering

LIMHAMN Överens är de inte, politikerna i tekniska nämnden. Men de ska i alla fall ut och titta.
Det handlar om p-avgifter i Limhamns sjöstad.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tesla vänder till vinst

Tesla överraskar marknaden med en vinst för tredje kvartalet. Många hade väntat sig att den fortsatta expansionen för elbils- och energiföretaget skulle innebära en ny förlust. Med engångskostnader borträknade uppgår vinsten till 1,86 dollar per aktie,.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Svagt upp på Wall Street

USA-börserna höll sig runt nollstrecket på onsdagen men avslutade positivt. Två storbolag som missade målen var flygplanstillverkaren Boeing och maskinjätten Caterpillar. Boeings nettovinst sjönk 53 procent under tredje kvartalet och Caterpillar redovis.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Framspelaren Grahm bakom Brynäs vändning

SDHL-jumbon Leksand såg länge ut att gå mot segern borta mot topplaget Brynäs. Då förändrades allt. Kort efter hemmalagets timeout, med 3.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Höörs VM-spelare klev fram: ”Ville visa mer”

Emma Lindqvist vassast av alla efter sköna beskedet. ”Klart man blir chockad.”.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Skenande fartyg på väg tillbaka till Sverige

Lastfartyget Rix Emerald, som först inte lyckades sänka farten på Göta älv och sedan smet från svenska myndigheter, är på väg tillbaka till Sverige. När det cypriotiskflaggade fartyget anländer till Kalmar väntar kontroll, rapporterar tidningen På Kryss.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Guide: Det här betyder årgången för vinet

Här är expertens bästa råd om årgångsvin..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Wislander vårdas på sjukhus efter en stroke

Magnus Wislander, en av Sveriges främsta handbollspelare genom tiderna, återhämtar sig på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg från den stroke han drabbades av i måndags. – Jag var på jobbet, som tur var. Så jag var inte själv.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Lugis segersvit sprack i Skånederbyt

SM-guldfavoriten H65 Höör starkast i längden..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nytt försök med kritiserad terrorlag

Regeringens försök att försvåra för terroristorganisationer har stött på patrull två gånger. Nu har lagförslaget stöpts om på nytt och presenteras på torsdagen, rapporterar TV4 Nyheterna. Från början ville regeringen förbjuda deltagande i terroristorgan.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Första steget mot obligatorisk språkförskola

Barn till nyanlända eller i familjer där svenska inte pratas hemma ska få rätt att gå i språkförskola. En utredning tillsätts nu för att göra det obligatoriskt för kommunerna att erbjuda språkförskola. På regeringssammanträdet på torsdagen klubbas direk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.