Dagens Media > Ekonomi

Thursday, 17 October, 13:07

Dagens Media - 20 sep 19 kl. 09:05

Chefredaktörernas svar: ”Därför mäter vi inte i TS”DN, Expressen, Dagens industri och Aftonbladet svarar på kritiken från Sveriges Annonsörer och flera byråer om den minskade transparensen. ”Jag kan inte se att markanden efterfrågar TS upplagemätning”, säger Di:s chefredaktör Peter Fellman..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
TS, Aftonbladet, Sveriges Annonsörer, Di, Peter Fellman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefredaktörernas, svarDärför , mätervi inte i TS
YLE - 01 mar 16 kl. 02:00

Chefredaktörer: Gränserna för god smak har överskridits för länge sedan

”Vi chefredaktörer som följer god journalistisk sed tänker inte stöda lögnmedier genom att vara tysta och tigande medlöpare”, skriver chefredaktörer för finländska medier i ett ställningstagande om vikten av tillförlitliga medier. I sitt ställningstagande lyfter chefredaktörerna upp det snabbt förändrade diskussionsklimatet och ger som exempel vardagen på sociala medier där det blivit vanligt att uttrycka sig kränkande, nedvärderande, svartmålande och att direkt ljuga. – Sådana som själva kallar sig för medier förgiftar samhällsdebatten och atmosfären i samhället genom att medvetet vilseleda allmänheten med falsk information.

YLE - 01 mar 16 kl. 04:14

Så säger chefredaktörerna ifrån

I ett gemensamt ställningstagande tar 21 finländska chefredaktörer avstånd från det de benämner lögnmedier och talar för faktabaserad journalistik. Här är deras ställningstagande: "Diskussionsklimatet i Finland har snabbt förändrats. Speciellt i sociala medier har det blivit vanligt att kränka, nedvärdera, svartmåla och direkt ljuga.

Skånskan - 23 feb 16 kl. 11:57

Svar direkt

Svar direkt Torbjörn Sassersson verkar helt ovan att få kritik i sin roll som publicist vilket förvånar mig. Däremot far han med direkt osanning när han påstår att jag vägrar svara på mejl. Jag har från hans första kontakt erbjudit honom omedelbar replik.

YLE - 27 maj 17 kl. 19:35

Böjer sig medierna för påtryckningsförsök? Åsikterna går isär bland chefer och anställda

Chefredaktörena har en starkare tro än sina anställda på att utomstående påverkningsförsök inte påverkar det journalistiska innehållet. Redaktioner till exempel med hot om att de mister annonsintäkter. Chefredaktörerna har enligt en färsk undersökning en rosigare bild än anställda om hur väl finländska medier klarar av att stå emot utomstående påverkningsförsök.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Kristianstadsbladet - 14 aug 14 kl. 09:00

Nilsson rasar mot kritikerna

Foto: Bosse Nilsson
Flera Sverigedemokrater med gruppledaren Niclas Nilsson i spetsen är upprörda efter lördagens artikel om upprorsstämningen i partiet.
SD i Kristianstad meddelar i ett mejl till Kristianstadsbladets chefredaktör att de inte vill låta sig intervjuas av reportern Matti Stenrosen som skrev lördagens artikel i tidningen.Mejlet är undertecknat av partiets gruppledare Niclas Nilsson, vice ordförande och tre ledamöter.

BT - 13 feb 14 kl. 12:13

Unikt i konsthistorien på Ålgården

I höstas skedde något unikt på Ålgården; och inte bara unikt där. Unikt i konsthistorien, hävdade Svenrobert Lundquist, som med sin oerhörda sakkunskap bör ha överblick. Bakgrunden är dramatisk, att konsthögskolorna inte längre vill eller ens kan ta ansvar för en hantverksmässig utbildning på områden som konstgrafik, metallgjutning och annat verkstadsbaserat konstskapande.

Politologerna - 11 dec 13 kl. 11:32

Att vara demokrat är att vara ödmjuk

I mars 2015 är det tänkt att jag ska disputera. Då kommer jag att ha läst om politik på universitet i över 10 år, och tagit 640 högskolepoäng. Jag kommer att ha en Fil.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 15 minuter sedan

Hemnetutmanaren Boneo har nu lanserat

Med billigare bostadsannonser och utlandsbostäder ska Boneo ge sig på storkonkurrenten Hemnet. ✓ Boneos strategi ✓ Så ser Hemnet på konkurrensen.

Dagens Media - 1 timme sedan

Aftonbladet startar sportmagasin

I helgen är det premiär för Aftonbladets nya sportmagasin – Sporthelg..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Här är Schibsteds nya varumärkesstrategi

Schibsted vill dela data inom koncernen i mycket högre utsträckning än tidigare – och då krävs användarnas fulla förtroende. Det är en av orsakerna bakom nya varumärkesstrategin som ska hjälpa Schibsted att: ✓ Positionera sig mot techjättarna ✓ Vinna användarnas förtroende ✓ Göra moderbolaget mer synligt ..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Netflix nästa svenska originalserie: Anxious people

FLX ska producera en dramakomedi baserad på Fredrik Backmans bok Folk med ångest..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Nent Group vinner tillbaka Hockey-VM

Efter några år av delad vårdnad återvänder hockeyn till Nent – som säkrar exklusiva nordiska VM- rättigheter från år 2024..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Radiosportens Petra Svensson till Discovery

Discovery knyter till sig sportjournalisten Petra Svensson när de bäddar inför det stora sportåret..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Vikten av kvinnor inom AI

Veckans avsnitt av AI-podden gästas av Maria Norberg och Gustaf Hagman, grundare och vd på Teknikkvinnor respektive Leovegas..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Experternas lärdomar från ”Svenskarna och internet”

Experter från tre av Sveriges största mediebyråer delar med sig av sina insikter från årets rapport av Svenskarna och Internet. ✓ Viktigaste lärdomarna ✓ Detta blir viktigt att hålla koll på framöver ✓ Så behöver annonsörer tänka.

Dagens Media - 5 timmar sedan

Oväntade många nya kunder till Netflix

Netflix visar stark tillväxt i antalet abonnenter men medger samtidigt att konkurrensen från Disney och Apple är skadlig..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Calle Schulman: ”Slående likheter mellan avokadobranschen och mediebyråerna”

Tittarsiffrorna sjunker men priserna stiger. Hur fan går det till? Det undrar Calle Schulman, som riktar hård kritik mot en bransch som han anser inte har hängt med i utvecklingen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.