Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 20 October, 04:56

Dagens PS - 20 sep 19 kl. 08:40

Kommer charterresorna dö ut?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Resejätten Thomas Cook, som äger svenska Ving, håller sista-minuten-samtal om att sälja av vissa tillgångar för att slippa gå under. LÄS MER: Resebjässen gör sista desperat försök [Dagens PS] >Thomas Cook behöver 200 miljoner pund för att täppa till hålet i balansräkningen. Det anrika charterbolaget gick nästan under 2011, och nu har stigande priser på bland annat hotell återigen gjort det svårt för Thomas Cook att sälja resepaket.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Thomas Cook, Ving, LÄS MER, PS, Cook, Kommer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommer charterresorna, ut
Västerbottens Folkblad - 12 jan 18 kl. 19:00

[PLUS] Charterresorna fortsätter att öka – hit kan du åka

Charterresorna som går direkt från Umeå eller Skellefteå har ökat kraftigt. Den utvecklingen....

DI - 29 jan 11 kl. 16:56

Charterresorna till Egypten fortsätter

Charterbolagen fortsätter att flyga turister till Egypten trots kaoset i de större städerna. Undantaget var 180 resenärer som skulle ha rest med Apollo till Kairo..

SvD - 03 jun 12 kl. 07:28

Så kan du göra klipp på charterresorna

Resebolagen avslöjar tipsen..

Aftonbladet - 26 sep 12 kl. 01:20

Nya EU-regler hotar charterresorna

Västerbottens Folkblad - 25 mar 13 kl. 09:06

Bästa charterresorna i sommar

Turisterna vallfärdar tillbaka till Grekland. Men förutom klassiska charterresmål hittar man också träningsresor, segling i Turkiet och små italienska småstäder. Här är årets bästa sommarnyheter..

Expressen - 16 aug 13 kl. 11:38

Charterresorna till Egypten ställs in

Reseföretagen Ving, Fritidsresor och Apollo kommer att ställa in alla resor till Egypten fram till mitten av oktober. Omkring 1 600 resenärer påverkas. ?

Expressen - 25 nov 15 kl. 11:34

Black Friday – nu reas även charterresorna ut

Black Friday – den USA-inspirerade rean har kommit till Sverige och på fredag kan du hitta en mängd charterresor till vrakpriser.
Det kan handla billiga resor med rabatter på 2 000 kronor..

Expressen - 29 nov 15 kl. 09:45

Charterresorna kommer att döda oss

Det är våra konsumtionsbegär som driver katastrofen framåt. När jag vill vara snäll tänker jag att det kanske är en urtidsreflex. Att vetskapen om att de goda tiderna snart är slut orsakar psykologisk kortslutning och en besatthet att se om sitt eget lilla hus så mycket som möjligt innan katastrofen inträffar..

NSD - 16 jun 17 kl. 09:23

Nu slår charterresorna rekord

Det ostadiga vårvädret har gjort Luleåborna mer ressugna än någonsin..

Blekinge Läns tidning - 17 jul 17 kl. 11:18

Charterresorna rekorddyra

Det ostadiga vädret fick svenskarna att längta söderut i början av sommaren. Priserna på charterresor och utrikesflyg sköt i höjden i juni. De dyrare resorna höll uppe inflationen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:15

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - Igår: 13:15

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - Igår: 12:24

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - Igår: 11:10

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Dagens PS - Igår: 10:28

Getinge rusar på börsen efter stark rapport

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Aktien rusar på börsen.

Dagens PS - Igår: 10:06

Grosshandlarvillan bräcker det mesta

Lyxmäklare utlovar oslagbart boende. För den som har råd förstås… Blott 9 kilometer från Lidingöbron ligger den välbevarade grosshandlarvillan, Gamla Bjälbo, byggd 1897 och en gång i tiden boende åt en förmögen Stockholmsfamilj, framgår det i beskrivningen från mäklaren Eklund Stockholm New York. Den välbevarade grosshandlarvillan från 1897 har givetvis sjötomt.

Dagens PS - Igår: 09:56

Facebooks varumärke rasar i värde

Facebooks varumärke fortsätter att tappa i värde för andra året i rad, enligt Best Global Brands Report. Det skriver CityAm. I senaste rapporten uppges varumärket vara värt 39,9 miljarder dollar, vilket är en minskning med nästan tolv procent från året innan.

Dagens PS - Igår: 09:45

Juul slutar sälja e-cigg med fruktsmak

Juul, som tillverkar e-cigaretter, stoppar nu försäljningen av produkter med fruktsmak inför en kommande reglering från myndigheter. Bolaget fortsätter dock att sälja e-cigaretter med smak av mint, mentol och tobak, rapporterar CNBC. Trumpadministrationen förbereder nu ett förbud mot försäljning av smaksatta e-cigaretter för att handskas med den växande användningen bland tonåringar.

Dagens PS - Igår: 09:34

Vatikanens nya radband mäter din böneaktivitet

Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.

Dagens PS - Igår: 09:01

Litar du på SCB efter tabben med jobbsiffrorna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom nyheten att Statistiska Centralbyrån, SCB, överskattat arbetslösheten i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.