Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 16 October, 09:53

Affärsvärlden - 19 sep 19 kl. 07:33

Efter drönarattackerna mot SaudiarabienTrump beordrade på onsdagen en "betydande skärpning" av sanktionerna mot Iran..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Saudiarabien, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter drönarattackernamot , Saudiarabien
Expressen - 16 sep 19 kl. 03:35

Trumps hot efter drönarattackerna

Ordkriget mellan USA och Iran fortsätter efter drönarattackerna i Saudiarabien. ”Det finns anledning att tro att vi vet vem som är ansvarig, men vi är laddade och klara i avvaktan på verifiering”, skriver presidenten på Twitter..

Expressen - 15 sep 19 kl. 18:20

Attackerna mot Saudiarabien kan trappa upp farlig konflikt

Drönarattackerna i Saudiarabien kan ha slagit ut hälften av landets oljeproduktion och medan det är oklart vem som ligger bakom riskerar konflikten i området att trappas upp.– Det viktiga är att det ses som en eskalation av USA. Och om Iran nu skulle ligga bakom är frågan vad som är syftet med den här eskalationen, säger Rouzbeh Parsi, programchef för Mellanösternprogrammet vid UI..

PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 10:28

Olja: Stor prissänkning efter comeback i Saudiarabien

”Utbudssidan i ekvationen kommer att fortsätta pressa oljan, eftersom Saudiarabien återvänder till full produktion mycket snabbare än väntat”, sade Jeffrey Halley, senioranalytiker vid Oanda i Singapore, till Reuters. Svag makrostatistik under veckan, såväl från USA som från Europa, har ökat på oron över den framtida efterfrågan på olja. Makroutsikterna samspelar med de fortsatta farhågorna över en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina, som i värsta fall hotar att skapa en global recession.

BT - 16 apr 12 kl. 14:47

Regelvidrig export till Saudiarabien

Sverige står inte ensamt i skamvrån. Siffrorna angående EU:s vapenexport till Saudiarabien tar bort alla dimridåer om att EU och Sverige skulle respektera internationella regler för mänskliga rättigheter, skriver Jan-Erik Gustafsson. Det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien från 2005, som samtliga riksdagspartier utan offentlig debatt förlängde 2007, strider mot EU:s fördrag och regelverk.

Nerikes Allehanda - 18 jan 15 kl. 05:15

Rikta blickarna mot Saudiarabien!

Kampen mot terrorism är viktig. Men varför riktas inte blickarna mot Saudiarabien? Regimen i Saudiarabien fruktar terrorism.

YLE - 12 jun 15 kl. 16:58

Avtal ska underlätta vapenexport till Saudiarabien

Samtidigt som flera länder väljer att helt slopa sin vapenexport till enväldet Saudiarabien undertecknar Finlands försvarsministerium ett avtal som ska underlätta exporten. - Det sänder fel signal att underteckna ett sådant avtal med en stat som systematiskt kränker de mänskliga rättigheterna, säger Laura Lodenius på Fredsförbundet. – Flera länder funderar på att stoppa sin vapenexport till Saudiarabien.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 14:45

”Saudiarabien lockande placering trots journalistaffär”

Saudiarabien hotar hämnas om världssamfundet inför sanktioner mot landet om det visar sig att den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggi blivit mördad  och bortförd från landets konsulat i Turkiet. Oljeanalytiker spekulerar i om landet då kommer att begränsa utbudet av olja som hämnd, vilket skulle kunna medföra en mycket kraftig höjning av priset i aldrig tidigare skådad omfattning. I den saudiägda tv-kanalen Al Arabiya varnade vd:n Turki Aldakhil för ”den ekonomiska katastrof” som inträffar om sanktioner införs mot Saudiarabien.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:47

Finländare orsakade mediestorm i Saudiarabien

Egyptologen Patricia Berg blev inbjuden att föreläsa på en konferens i Saudiarabien. Det slutade med att hon höll sin föreläsning undangömd på en balkong, hamnade mitt i en nationell kris och fick stå till svars om kvinnors rättigheter i saudiarabisk press.
Fre 9.

YLE - 11 sep 17 kl. 05:38

Lärare från Saudiarabien fortbildas i Mattliden - i klassrummen ska niqaben bort

Esbo tar emot över 50 lärare och rektorer från Saudiarabien som ska fördjupa sig i den finländska pedagogiken. Biträdande rektorn vid Mattlidens gymnasium vill inte svara på frågan om samarbetet med diktaturen väckt diskussion i skolan. Lärarna och rektorerna från Saudiarabien kommer under projektet att följa med undervisningen i engelska och undervisningen vid den internationella IB-linjen vid Mattlidens gymnasium.

Skånskan - 05 dec 15 kl. 13:31

Isolera Saudiarabien

Opinion Irak, Libyen och Syrien var före den ”arabiska våren” och de inbördeskrig som sedan bröt ut, länder som hade en utveckling som gick mot allt mer av sekularisering och modernitet. Saddam Hussein, Khadaffi och Assad var diktatorer men stödde inte sin maktutövning på fundamentalistiskt islam. På det sättet skilde de sig från arabvärldens ekonomiskt starkaste land, det på stora oljeinkomster baserade kungariket Saudiarabien.

BT - 27 jun 11 kl. 13:29

Saudiarabien nästa?

I maj berättade den 32-åriga saudiarabiska kvinnan Manal al Sharif för CNN att hon inte kunde få tag i en taxi hem och trakasserades av förbipasserande bilar eftersom det var kväll och hon gick ensam. Hon ringde då sin bror utan framgång och började gråta eftersom ingen kunde skjutsa henne hem. Även om det inte är förbjudet för kvinnor att köra bil i Saudiarabien enligt lag, så är det olagligt för dem att resa utan att ha en manlig släkting eller närstående med sig.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 3 minuter sedan

Det svenska bolaget hjälper en ny generation latinamerikaner till egen bostad

Latinamerika är en kontinent under förvandling. Nya generationer växer upp och önskar leva ett helt annorlunda liv än sina föräldrar..

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Kursras i turkiska storbanker

Amerikanska myndigheter har initierat en utredning av den statliga turkiska banken Halkbanks affärer med entiteter i Iran, rapporterar flera medier..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sats övertecknad inför notering

Aktieerbjudandet i gymkedjan Sats planerade börsnotering har nu övertecknats inom det indikativa kursintervallet 23,5-28 norska kronor, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Öppning kring nollan väntas på börsen

Stockholmsbörsen stod på onsdagsmorgonen inför en öppning på eller strax under nollstrecket, sedan en rad uppmuntrande nyheter föregående dag lyft indexen i både Europa och USA. Handeln i Asien fortsatte i samma spår på onsdagen, med undantag av Kina, som backade något..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Lyft för nybilsregistreringar

Nybilsregistreringarna i EU ökade med 14,5 procent i september jämfört med samma månad förra året..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

NCC tar dansk miljardorder

NCC har fått en order värd 1,7 miljarder kronor i Danmark..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Venue Retail Group vänder till vinst

Mode- och skoföretaget rapporterar en vinst efter skatt för det fjärde kvartalet. Dock sjönk omsättningen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Så tror analytikerna om Assa Abloys rapport

Assa Abloys aktie har slagit Stockholmsbörsens utveckling under det gångna året. Men tuffa jämförelsetal och en inbromsning i den globala konjunkturen gör det svårt för Assa Abloy att fortsätta att överträffa index. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför Assa Abloys rapport för det tredje kvartalet som väntas på fredagen den 18 oktober..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Blandat på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklades lite blandat på onsdagen..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Konjunkturoro inför rapportsäsongen

Oron för den försvagade konjunkturen präglar marknaden. I veckan kommer nya signaler om vart det barkar i den stora floden av rapporter om tredje kvartalet från börsbolagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.