Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 19 October, 09:13

Kristianstadsbladet - 18 sep 19 kl. 05:00

Debatt: Och nu till en saklig debatt om hur demokratin kan utvecklasEn ny studie om Ibn Rushd visar att vi uppfyller studieförbundens demokratisyfte och att vi behövs eftersom vi når målgrupper som få andra når. Vi hoppas att resultatet ska bidra till en mer saklig debatt om hur den svenska demokratin kan utvecklas, skriver företrädare för studieförbundet..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ibn Rushd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattOch nu till en , saklig, debattom hur , demokratin kan utvecklas
Kristianstadsbladet - 19 jan 19 kl. 05:00

Debatt: Låt högskolan utvecklas på Näsby

Bo Silverbern (M) skriver den8/1: ”Det kan väl inte vara ett egenvärde att högskolan skall vara kvar på Näsby?” Nej, det kan det inte vara lika lite som det är att flytta den centrumnära. Kortfattat menar Silverbern att butiker och caféer behöver fler kunder, högskolans lokaler är inte ändamålsenliga och bussresan från stationen till högskolan tar lång tid – ett något snävt perspektiv..

DN - 09 maj 16 kl. 15:37

”Validering kan utvecklas till viktigt verktyg”

REPLIK. Andreas Diedrich pekar på brister i valideringen av nyanländas kompetens och menar att validering inte är en mirakelmedicin för att fler snabbare ska få jobb (DN Debatt 9/5). Vi håller med.

Kristianstadsbladet - 30 jun 19 kl. 20:30

Debatt: Nya lösningar kan rädda badet

Debatten förändras men frågan om stad och land är konstant. Som socialdemokrat är alltid målet att hela landet, inte bara ska leva, utan också växa och utvecklas. Politik är att prioritera, oftast rent ekonomiskt.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:38

Tala ur skägget, för en bredare debatt

På det stora hela är Heidi Avellans krönika (8/1) ett önskvärt slag för yttrandefrihet. Avellan definierar yttrandefrihet så här: ”Yttrandefrihet betyder att alla kan sprida sin uppfattning, men inte att den får stå oemotsagd […] Yttrandefrihet betyder inte att andra måste sprida din åsikt”. Sedan anger Avellan som exempel på främjande av yttrandefrihet Sydsvenskan.

SVT Debatt - 15 jun 13 kl. 06:16

Erdogan är den som gjort mest för att stärka demokratin i Turkiet

TURKIET Det finns likheter mellan utvecklingen i Turkiet och länder som Thailand och Egypten. Många har skäl att hata ledarna ? men ledarna har samtidigt majoriteten på sin sida.

Nyan - 13 jun 18 kl. 10:00

Premiär idag för Alandica Debatt

Idag är det premiär för Alandica Debatt, Ålands motsvarighet till Almedalsveckan på Gotland. – Det här kommer att bli bra och det kommer att utvecklas till något ännu bättre, säger kansliminister Nina Fellman (S).
Idag klockan 15 öppnar lantråd Katrin Sjögren (Lib) Alandica debatt, Ålands tänkta motsvarighet till Almedalsveckan på Gotland.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

YLE - 30 mar 16 kl. 20:35

"Är ni som stöder bostäder stolta över det?" - Malms flygplats väckte livlig debatt

Ett invånarinitiativ med 13 000 underteckningar om att bevara Malms flygplats fick inte majoritetens stöd i Helsingforsfullmäktige under onsdagskvällen. Flygplatsen väckte en livlig debatt som räckte flera timmar. Invånarinitiativet krävde att flygplatsen ska bevaras för flygtrafik också fastän staten avvecklar flygverksamheten i Malm.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

USA inför nya sanktioner mot Kuba

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

De ger svenska röster åt Netflix julsatsning

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Pristagare: ”Jag är stolt att vara från Kristianstad”

Ett minst sagt varierat utbud med lokal anknytning. Och glada pristagare. Där har ni året Kulturgala.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Svenska barnböcker viktiga för Sverigebilden

Vid sidan om svenska deckare är svenska barnböcker hett eftertraktade. Men de ger inte lika mycket pengar..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Körsbärsträden blommar för rugbyn

Japan har drabbats av rugby-feber. VM:s värdnation har skrällt sig till kvartsfinal, och de nya favoriterna läker såren efter tyfonen Hagibis. Att helgens motståndare heter Sydafrika och är storfavoriter bryr sig de nya supportrarna inte om..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Turkisk offensiv hotar landets turism

Turkiets militära insats får konsekvenser för landets turism. Flera svenska resebolag uppger för TT att striderna i Syrien lett till ett minskat intresse för resor, bland annat i samband med stundande höstlov..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ecuadors president föreslår skattereform

Efter att massiva protester tvingat honom att backa om slopade bränslesubventioner presenterar Ecuadors president Lenín Moreno nu i stället en skattereform som ska minska landets budgetunderskott..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fler namn klara till Aretha Franklin-film

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

En man död efter bråk i Göteborg

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

130 dagsböter för drograttfylla – tingsrätten inte enig

En man döms att betala dagsböter i 130 dagar för att ha kört bil påverkad av kokain och hasch. Men en nämndeman ville fria..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.