Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 October, 09:57

Skånskan - 18 sep 19 kl. 05:00

Ingen fri åkning för äldre i bynSkurup Det blir ingen gratis kollektivtrafik i Skurup för 75-åringar och äldre.
Medborgarförslaget har utretts men fått avslag i kommunstyrelsen.Kommunen har nyligen avskaffat medborgarförslag och ersatt med e-förslag som måste ha minst 50 underskrifter för att bli politiskt utredda. Ett av de sista medborgarförslagen som blev behandlade i kommunen är önskemålet om att alla som är 75 år och äldre ska få åka buss gratis inom kommunens gränser. Förslaget utreddes av förvaltningen som har uppskattat att det kostar 400 000 kronor om året, inledningsvis.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Skurup, Johan Bolinder, Bolinder, Skivarp, Abbekås, Svaneholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen fri, åkningför , äldrei , byn
YLE - 12 feb 15 kl. 14:00

Video: Fart, fläng och faror i friåkning

Det är inte bara att ta liften upp och åka ned för preparerade pister i friåkning. Långt ifrån. En tävling i friåkning är ett äventyr i sig.

YLE - 01 feb 15 kl. 10:50

Parens friåkning avslutar EM

EM i konståkning avslutas på söndagen med final i parens friåkning samt med den alltid lika estetiskt tilltalande och emotsedda galan. Marianne Nyman refererar på svenska. Ställningen inför friåkningen: 1.

Västerbottens Folkblad - 29 jan 16 kl. 10:29

Allt fler missbrukar möjligheten till friåkning

Tre av tio snöskoterförare kör oftare utanför markerade leder i dag jämfört med för några år sedan. Nära sju av tio anser att allt fler missbrukar möjligheten till friåkning och att det förstör för dem som sköter sig. Många är positiva till initiativ där sådan åkning styrs till avgränsade områden.

Västerbottens Folkblad - 22 feb 16 kl. 23:00

[PLUS] Friåkning i fjällen lockar allt fler

Intresset för skoteråkning i lössnö, friåkning, har ökat explosionsartat de senaste åren. Från att....

Nya Wermlands Tidningen - 08 aug 12 kl. 11:10

Fri åkning för svenskar

Värmlands närmaste nöjesfält ? norska Tusenfryd ? satsar den här sommaren hårt på svenska besökare Hela säsongen är det gratis inträde och fri åkning för svenskar med medmera-kort..

ÖstersundsPosten - 10 jun 15 kl. 09:40

Förbud mot friåkning på skoter slår hårt

2014 kom naturvårdsverket med ett förslag om att förbjuda friåkning med snöskotrar i de svenska fjällen för att kunna bevara vår storslagna fjällmiljö. Sverige kommer att drabbas väldigt hårt för att skoterturismen är väldigt stor. Sverige har en väldigt stor skoter bransch som också kommer att drabbas.

Affärsvärlden - 29 nov 16 kl. 22:00

Friåkning för nybörjare

Det finns många ställen som erbjuder guidade turer med fokus på friåkning. Här är två som proffsen talar om..

SVT - 06 apr 18 kl. 13:47

Världsmästaren i friåkning ger sina bästa tips för att minimera riskerna vid en lavin

Kristofer Turdell, världsmästare i friåkning, gästade Morgonstudion på fredagen. Han pratade om lavinfaran och vad för utrustning man ska ha för att minimera riskerna vid en lavin..

SVT - 20 mar 19 kl. 22:58

02.30: Följ parens friåkning

Det har blivit dags för partävling i friåkning i konståknings-VM i Japan..

SVT - 22 mar 19 kl. 08:45

09:10: Följ damernas friåkning

Det har blivit dags för damernas friåkning i konståknings-VM i Japan..

SVT - 23 mar 19 kl. 08:12

9.30: Följ herrarnas friåkning

Alexander Majorov gör karriärens sista VM-framträdande. Följ herrarnas friåkning från klockan 9.30 i SVT1 eller i SVT Play..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

60-talshus på 96 kvadratmeter sålt i Harlösa

Harlösa 943 000 kronor fick Stig Georg Christian Sjöström, 54, ge för huset på Nya Vägen 18 i Harlösa. Huset är byggt 1963 och har en boyta på 96 kvadratmeter. Köpet från säljaren Kenth Åke Säterhag blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

Brexitdramat avgörs i dag

Storbritannien I dag, lördag, röstar Storbritanniens parlament om brexit för fjärde gången. Nordirländska DUP har sagt att de inte tänker stödja avtalet. Det hänger därmed på Labourparlamentarikerna om premiärminister Boris Johnson ska lyckas få igenom sitt brexitavtal.

Skånskan - 1 timme sedan

Positiv och hästroulette

Webb-TV Vårt Skåne-gänget besöker det privata Johannamuseet vid Sandåkra i Skurup..

Skånskan - 4 timmar sedan

Familjevandring till offentlig konst

Kävlinge I samband med höstlovet fokuserar Bästa Bienalen på offentlig konst. I dag lördag klockan 13 kan familjen följa med och utforska kommunens offentliga konst. Fler vandringar hålls i veckan för vuxna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nytt konstmuseum åter i nämnden

Malmö Som brukligt efterlyser kulturförvaltningen lokaler till att etablera ett nytt konstmuseum så att Malmö Konstmuseum kan utveckla verksamheten.
Sedan 2018 utreds tre möjliga placeringar.
– Vi hoppas nu att kommunfullmäktige ger oss ett fördjupat uppdragunder våren, säger kulturdirektör Pernilla Conde Hellman.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Ren plakatpolitik från SD”

HÖRBY Socialdemokraterna och Centerpartiet tycker att kommunstyrelsens beslut att införa integrationsplikt för nyanlända är överflödigt.
– Det fungerar så redan i dag. Det här är bara plakatpolitik från SD som slår mot våra hårt belastade tjänstemän, säger S-ordföranden Renaldo Tirone.

Skånskan - 13 timmar sedan

IFK Malmö får kvala på Malmö IP

FOTBOLL Nu står det klart att IFK Malmös avgörande kvalmatch till division 2 mot Laholms FK kommer att spelas på Malmö IP den 26 oktober.
Malmö stadion blir inte färdig i tid.– Omläggningen av löparbanorna har blivit försenad och vi tycker trots allt att det är den bästa lösningen utifrån förutsättningarna, konstaterar tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tar in konsult för att driva på besparingar

Skurup Skurups kommun har anställt en konsult på 50 procent i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras till individ- och omsorgsförvaltningen. Det är före detta kommundirektören i Svedala kommun, Elisabeth Larsson, som går in.Anna Palmgren är biträdande förvaltningschef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup och tillförordnad förvaltningschef i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras.

Skånskan - 13 timmar sedan

Marknader ses över

SJÖBO Sjöbo marknad och Mikaeli marknad gick i år med ett överskott för första gången på flera år.
Kanske kommer vinsten att öka ytterligare. Avtal ska ses över samtidigt som Sjöbobor ska få komma med förslag på hur marknaderna kan bli ännu bättre.

Skånskan - 14 timmar sedan

Knivhuggen man hittad i källare

Strax efter klockan fem slår en person larm till polisen om att en skadad man hittats i en källare på Bennets väg i Malmö.Larmet kom in till polisen 17:10. Mannen som är i 20-årsåldern ska blivit huggen med ett knivliknande föremål.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.