Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 October, 09:56

Skånskan - 18 sep 19 kl. 05:00

Koppeltvång för hund kan införasSjöbo Efter att flera incidenter har skett med lösa hundar och ett upprop med 189 namnunderskrifter kan det nu införas koppeltvång för hundar på ett antal offentliga platser i Sjöbo kommun.
På torsdag ska politikerna i tekniska nämnden ta beslut i frågan.2009 beslutade fullmäktige om koppeltvång på offentlig plats och på de platser som jämställs med offentlig plats inom detaljplanelagt område i Sjöbo, Blentarp, Bjärsjölagård Klasaröd, Lövestad, Sövde, Vollsjö och Äsperöd.
Men länsstyrelsen upphävde beslutet med motiveringen att föreskrifterna inte får lägga onödigt tvång på allmänheten eller annars göra obefogade inskränkningar i den enskildes frihet.
”Kommunerna får endast meddela sådana lokala föreskrifter som verkligen behöv
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Efter, Sjöbo, Klasaröd, Äsperöd, SD, Mariana Ramelius, Totte, Annika Jönssons Jack, Billy, Annika Jönsson, Skånskan, Oran, Lena Ytterberg, Friluftsfrämjandet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koppeltvångför , hundkan , införas
Barometern - 11 jul 14 kl. 06:46

Så utlandssemestrar du med din hund

Sommaren är här och många väljer att ta med hunden på semester­resan. Om du planerar att åka utomlands finns det ett par saker du bör tänka på. Alla hundar måste vara märkta med ett mikrochip för att få ett så kallat hundpass till utlandsresan.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 14:00

Koppeltvång och tuffare regler för fyrverkerier

STAFFANSTORP Okopplade hundar och att fyrverkerier används i tid och otid är de vanligaste klagomålen.
Nu tar politikerna ett samlat grepp och vill skärpa ordningsföreskrifterna i kommunen.På förslag från kommunstyrelseordförande Christian Sonesson (M) skärps ordningsreglerna lokalt med bland annat just koppeltvång på offentlig plats.

Skånskan - 11 nov 16 kl. 14:00

Skärpta regler blir inte klara till nyår

STAFFANSTORP Staffanstorp hinner inte få nya, skarpare ordningsföreskrifter godkända innan årsskiftet.
Efter att förslaget stoppades i länsstyrelsen i våras har kommunen inte prioriterat ärendet. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 01 dec 12 kl. 14:56

Lösa hundar skapar problem

Det är problem med lösspringande hundar på många håll runt om i länet. Trots att det råder koppeltvång i Karlskoga är det många hundägare som struntar i det. Karlskogabon Britt Hagberg är en av dem som besväras av hundar som springer lösa och har själv blivit attackerad..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

60-talshus på 96 kvadratmeter sålt i Harlösa

Harlösa 943 000 kronor fick Stig Georg Christian Sjöström, 54, ge för huset på Nya Vägen 18 i Harlösa. Huset är byggt 1963 och har en boyta på 96 kvadratmeter. Köpet från säljaren Kenth Åke Säterhag blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

Brexitdramat avgörs i dag

Storbritannien I dag, lördag, röstar Storbritanniens parlament om brexit för fjärde gången. Nordirländska DUP har sagt att de inte tänker stödja avtalet. Det hänger därmed på Labourparlamentarikerna om premiärminister Boris Johnson ska lyckas få igenom sitt brexitavtal.

Skånskan - 1 timme sedan

Positiv och hästroulette

Webb-TV Vårt Skåne-gänget besöker det privata Johannamuseet vid Sandåkra i Skurup..

Skånskan - 4 timmar sedan

Familjevandring till offentlig konst

Kävlinge I samband med höstlovet fokuserar Bästa Bienalen på offentlig konst. I dag lördag klockan 13 kan familjen följa med och utforska kommunens offentliga konst. Fler vandringar hålls i veckan för vuxna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nytt konstmuseum åter i nämnden

Malmö Som brukligt efterlyser kulturförvaltningen lokaler till att etablera ett nytt konstmuseum så att Malmö Konstmuseum kan utveckla verksamheten.
Sedan 2018 utreds tre möjliga placeringar.
– Vi hoppas nu att kommunfullmäktige ger oss ett fördjupat uppdragunder våren, säger kulturdirektör Pernilla Conde Hellman.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Ren plakatpolitik från SD”

HÖRBY Socialdemokraterna och Centerpartiet tycker att kommunstyrelsens beslut att införa integrationsplikt för nyanlända är överflödigt.
– Det fungerar så redan i dag. Det här är bara plakatpolitik från SD som slår mot våra hårt belastade tjänstemän, säger S-ordföranden Renaldo Tirone.

Skånskan - 13 timmar sedan

IFK Malmö får kvala på Malmö IP

FOTBOLL Nu står det klart att IFK Malmös avgörande kvalmatch till division 2 mot Laholms FK kommer att spelas på Malmö IP den 26 oktober.
Malmö stadion blir inte färdig i tid.– Omläggningen av löparbanorna har blivit försenad och vi tycker trots allt att det är den bästa lösningen utifrån förutsättningarna, konstaterar tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tar in konsult för att driva på besparingar

Skurup Skurups kommun har anställt en konsult på 50 procent i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras till individ- och omsorgsförvaltningen. Det är före detta kommundirektören i Svedala kommun, Elisabeth Larsson, som går in.Anna Palmgren är biträdande förvaltningschef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup och tillförordnad förvaltningschef i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras.

Skånskan - 13 timmar sedan

Marknader ses över

SJÖBO Sjöbo marknad och Mikaeli marknad gick i år med ett överskott för första gången på flera år.
Kanske kommer vinsten att öka ytterligare. Avtal ska ses över samtidigt som Sjöbobor ska få komma med förslag på hur marknaderna kan bli ännu bättre.

Skånskan - 14 timmar sedan

Knivhuggen man hittad i källare

Strax efter klockan fem slår en person larm till polisen om att en skadad man hittats i en källare på Bennets väg i Malmö.Larmet kom in till polisen 17:10. Mannen som är i 20-årsåldern ska blivit huggen med ett knivliknande föremål.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.