Skånskan > Nyheter

Saturday, 19 October, 09:55

Skånskan - 18 sep 19 kl. 05:00

Bakslag för villaägare på VästerESLÖV Mark- och miljödomstolen i Växjö ger Eslövs kommun rätt att ta bort en gemensam parkeringsplats i ett 50 år gammalt villaområde på Väster, och på ytan i stället bygga nya hus.
Domstolen håller med de boende som anser att det kan bli sämre för dem – men anser inte att det är tillräckligt för att upphäva beslutet. Domstolen tycker inte heller att kommunen borde bemödat sig mer att lyssna av de boende innan förändringarna gjordes i deras bostadsområde.Det handlar om en ny detaljplan för området Eslöv 53:4 som omfattar Bygelvägen/Apelvägen samt Solvägen/Allmogevägen/Synålsvägen.
Skånskan berättade i somras om de boendes protester mot att ett 40-tal parkeringsplatser tas bort i området och ersätts med parkering utmed villagatorna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Väster, ESLÖV Mark, Växjö, Eslövs, Eslöv, BygelvägenApelvägen, SolvägenAllmogevägenSynålsvägen, Skånska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakslagför , villaägare, Väster
Trelleborgs Allehanda - 19 mar 14 kl. 16:30

Villaägare på Hedvägen klagar på bilarnas buller

Sju villaägare på Hedvägen strax väster om Kattebäcksvägen skriver till kommunen och klagar på bullret från trafiken.
Enligt villaägarna har trafiken - och därmed bullret - ökat markant efter att Maglarpsrondellen öppnat och Virkesvägen stängts av. Tidigare var de boende endast störda under vissa tider men numera pågår de störande ljuden dygnet runt, enligt de klagande villaägarna.

Västerbottens Folkblad - 09 apr 16 kl. 21:22

Villaägare har haft objudna gäster

En villaägare i Byske, Skellefteå kommun har haft objudna gäster. Inbrottstjuvar har tagit sig in u huset under fredagen. Brottet anmäldes under lördagskvällen och polispatrull är på väg till brottsplatsen.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 12 kl. 13:15

Villaägare anmäler objudna gäster

En villaägare i Billesholm har polisanmält att han utsätts för hot av personer som bor i hans hus.Enligt polisen lånade mannen ut sin villa till några bekanta när han befann sig utomlands under två månader. Nu när mannen kommit hem igen, vill personerna inte flytta ut.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Villaägare jagade inbrottstjuv

En villaägare i Kristinehamn fick under natten mot onsdag ovälkomna gäster. Någon eller några tog sig i villan och gjorde inbrott - men deras framfart gick inte villaägaren omärkt förbi..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 00:53

Villaägare stoppades av fem berusade älgar

På tisdagskvällen ringde en villaägare på Fagerholmsvägen på sydvästra Ingarö, väster om Stockholm, till polisen då denne inte kunde ta sig in i huset på [...].

Dalarnas tidningar - 24 sep 13 kl. 15:40

Villaägare sämst på sopsortering

Jämfört med hyresgäster är villaägare i de centrala delarna av Smedjebacken usla på att sortera sina sopor. Den slutsatsen dras via den metodiska plockanalysen, där innehållet i hushållens soptunnor bokstavligen kommer i ljuset..

Nya Wermlands Tidningen - 05 dec 13 kl. 09:52

Sovande villaägare fick objudna gäster

Det har under torsdagsnatten varit inbrott i en villa vid Hönacka, Solbacken, Arvika..

UNT - 19 mar 17 kl. 19:43

Villaägare drabbade av inbrott

En villa i Uppsalastadsdelen Norby har haft ovälkomna gäster under helgen..

Blekinge Läns tidning - 12 jul 19 kl. 18:45

Uppgivna villaägare får se sina gräsmattor upprivna

För femte gången i rad det här året har Claes Frej i Backabo fått sin gräsmatta uppriven av objudna gäster nattetid..

Skånskan - 12 okt 19 kl. 05:00

Stormigt möte om byggplaner på Väster

HÖRBY Det blev ett stormigt möte när Hörbybostäder presenterade sina byggplaner på Väster häromdagen.
Flera av besökarna vädrade sitt missnöje med att det ska byggas på den stora gröningen mitt i villaområdet.
Motståndet kan leda till att marklägenheterna byggs på de mindre grönytorna i vändzonerna i stället.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

60-talshus på 96 kvadratmeter sålt i Harlösa

Harlösa 943 000 kronor fick Stig Georg Christian Sjöström, 54, ge för huset på Nya Vägen 18 i Harlösa. Huset är byggt 1963 och har en boyta på 96 kvadratmeter. Köpet från säljaren Kenth Åke Säterhag blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

Brexitdramat avgörs i dag

Storbritannien I dag, lördag, röstar Storbritanniens parlament om brexit för fjärde gången. Nordirländska DUP har sagt att de inte tänker stödja avtalet. Det hänger därmed på Labourparlamentarikerna om premiärminister Boris Johnson ska lyckas få igenom sitt brexitavtal.

Skånskan - 1 timme sedan

Positiv och hästroulette

Webb-TV Vårt Skåne-gänget besöker det privata Johannamuseet vid Sandåkra i Skurup..

Skånskan - 4 timmar sedan

Familjevandring till offentlig konst

Kävlinge I samband med höstlovet fokuserar Bästa Bienalen på offentlig konst. I dag lördag klockan 13 kan familjen följa med och utforska kommunens offentliga konst. Fler vandringar hålls i veckan för vuxna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nytt konstmuseum åter i nämnden

Malmö Som brukligt efterlyser kulturförvaltningen lokaler till att etablera ett nytt konstmuseum så att Malmö Konstmuseum kan utveckla verksamheten.
Sedan 2018 utreds tre möjliga placeringar.
– Vi hoppas nu att kommunfullmäktige ger oss ett fördjupat uppdragunder våren, säger kulturdirektör Pernilla Conde Hellman.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Ren plakatpolitik från SD”

HÖRBY Socialdemokraterna och Centerpartiet tycker att kommunstyrelsens beslut att införa integrationsplikt för nyanlända är överflödigt.
– Det fungerar så redan i dag. Det här är bara plakatpolitik från SD som slår mot våra hårt belastade tjänstemän, säger S-ordföranden Renaldo Tirone.

Skånskan - 13 timmar sedan

IFK Malmö får kvala på Malmö IP

FOTBOLL Nu står det klart att IFK Malmös avgörande kvalmatch till division 2 mot Laholms FK kommer att spelas på Malmö IP den 26 oktober.
Malmö stadion blir inte färdig i tid.– Omläggningen av löparbanorna har blivit försenad och vi tycker trots allt att det är den bästa lösningen utifrån förutsättningarna, konstaterar tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tar in konsult för att driva på besparingar

Skurup Skurups kommun har anställt en konsult på 50 procent i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras till individ- och omsorgsförvaltningen. Det är före detta kommundirektören i Svedala kommun, Elisabeth Larsson, som går in.Anna Palmgren är biträdande förvaltningschef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup och tillförordnad förvaltningschef i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras.

Skånskan - 13 timmar sedan

Marknader ses över

SJÖBO Sjöbo marknad och Mikaeli marknad gick i år med ett överskott för första gången på flera år.
Kanske kommer vinsten att öka ytterligare. Avtal ska ses över samtidigt som Sjöbobor ska få komma med förslag på hur marknaderna kan bli ännu bättre.

Skånskan - 14 timmar sedan

Knivhuggen man hittad i källare

Strax efter klockan fem slår en person larm till polisen om att en skadad man hittats i en källare på Bennets väg i Malmö.Larmet kom in till polisen 17:10. Mannen som är i 20-årsåldern ska blivit huggen med ett knivliknande föremål.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.