YLE > Finland

Wednesday, 16 October, 09:23

YLE - 18 sep 19 kl. 04:44

Kasköpolitiker splittrade inför folkomröstning och fusion: Hellre misär än NärpesYle Österbottens enkät visar att fullmäktigeledamöterna i Kaskö är väldigt delade i frågan om en fusion med Närpes. Många är dock beredda att ändra sin åsikt beroende på hur det går i folkomröstningen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Närpes, Österbottens, Kaskö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kasköpolitiker, splittradeinför , folkomröstningoch , fusion, Hellre, misär, än, Närpes
YLE - 19 jun 19 kl. 22:18

Folkomröstning om fusion i Kaskö – enkät i Närpes

På Kaskö stadsfullmäktiges möte onsdag kväll diskuterades på vilket sätt invånarna ska få säga sin åsikt i frågan om en eventuell fusion med Närpes. Efter långa diskussioner vann slutligen förslaget om en rådgivande folkomröstning. I Närpes väljer man att låta sina invånare säga sitt i en enkät om en eventuell fusion.

YLE - 02 jul 19 kl. 17:44

Nytt beslut om folkomröstning i Kaskö fattas nästa vecka

Stadsstyrelsen i Kaskö anser att det är nödvändigt att korrigera det formfel som fullmäktige gjorde vid sitt möte den 19 juni. Nästa vecka sammankallas fullmäktige därför på nytt för att ta ställning till frågan om en folkomröstning inför en eventuell fusion med Närpes..

YLE - 28 maj 19 kl. 09:26

Folkomröstning eller inte? Det är frågan i Kaskö

I Kaskö funderar man ifall man ska ordna en folkomröstning om en eventuell kommunfusion med Närpes. Stadsstyrelsen säger ja medan de invånare Yle Österbotten pratat med är splittrade..

YLE - 19 jun 19 kl. 22:18

Folkomröstning om kommunsammanslagning i Kaskö

På Kaskö stadsfullmäktiges möte onsdag kväll diskuterades på vilket sätt invånarna ska få säga sin åsikt i frågan om en eventuell kommunsammanslagning med Närpes. Efter långa diskussioner vann slutligen förslaget om en rådgivande folkomröstning med 9–8..

YLE - 08 jul 19 kl. 17:41

Det blir folkomröstning om kommunfusionen i Kaskö

Stadsfullmäktige i Kaskö röstade i dag om hur invånarna ska höras kring en eventuell samgång med Närpes. Rösterna föll 9 för en folkomröstning och 8 för en enkät. Ordförande Kari Häggbloms (SDP) röst avgjorde..

YLE - 30 sep 19 kl. 11:43

Kasköpolitiker delade efter resultatet i folkomröstningen – två röster avgör om det blir fusion eller inte

Kasköborna sa nej till att gå ihop med Närpes. Bland fullmäktigeledamöterna är det nu ytterst jämt mellan de som är för och emot en fusion. Åtta ledamöter uppger nu att de kommer att rösta nej och sju att de kommer att rösta ja till en fusion med Närpes..

YLE - 29 sep 19 kl. 19:00

Svenska Yle live: Kasköborna säger nej till Närpes – 55 procent röstade emot fusion

Ikväll får vi veta vad Kasköborna tycker om en eventuell fusion med Närpes. Yle Österbotten sänder direkt från stadshuset i Kaskö när resultatet från folkomröstningen presenteras..

YLE - 29 sep 19 kl. 19:00

Svenska Yle live: Kasköborna röstar om sin framtid

Ikväll får vi veta vad Kasköborna tycker om en eventuell fusion med Närpes. Yle Österbotten sänder direkt från stadshuset i Kaskö när resultatet från folkomröstningen presenteras..

YLE - 29 sep 19 kl. 19:00

Svenska Yle live: Kasköborna röstar om sin framtid – förhandsrösterna räknade: 42 procent för 55 emot

Ikväll får vi veta vad Kasköborna tycker om en eventuell fusion med Närpes. Yle Österbotten sänder direkt från stadshuset i Kaskö när resultatet från folkomröstningen presenteras. Förhandsrösterna är räknade och visar 233 för (41,7%), 306 emot (54,7%).

YLE - 29 sep 19 kl. 21:57

Kaskös stadsdirektör: ”Hoppas att man lyssnar på folkets röst”

Det blev ett nej till fusion med Närpes i folkomröstningen i Kaskö. Stadsdirektören Minna Nikander är inte överraskad över resultatet och säger att folket svarat ganska tydligt..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finnwatch risar förhållandena på teplantager - certifikat har inte förbättrat situationer för arbetarna

Förhållandena på indiska och sri lankesiska teplantager är torftiga och ofta undermåliga, säger medborgarrörelsen Finnwatch som har intervjuat 120 anställda vid sex plantager i Indien och Sri Lanka..

YLE - 45 minuter sedan

Estniska statens järnvägsbolag satsar 50 miljoner på att etablera sig inom godstrafiken i Finland

Det estniska logistik- och transportföretaget Operail har grundat ett dotterbolag i Finland och satsar 50 miljoner euro på att erbjuda godstrafik på tåg här..

YLE - 3 timmar sedan

Nadja Lönnroth från Pargas var med om att sätta världsrekord i fallskärmshoppning i Kalifornien

130 fallskärmshoppare från 23 olika länder satte i Kalifornien världsrekord genom att göra två formationer. Se video på hoppet..

YLE - 3 timmar sedan

"Mamma sade väldigt skarpt att hon aldrig beställt det här" – cannabisolja såldes till 81-åring av företag som nu misstänks för narkotikabrott

Företaget Suomen Luontaisvire sålde cannabisolja genom telefonförsäljning, bland annat till en 81-årig kvinna med alzheimer. Konkurrens- och konsumentverket har fått omkring 60 klagomål om företaget. Tullen misstänker företaget för olaglig import av narkotika och för läkemedelsbrott..

YLE - 3 timmar sedan

MT: Majoritet av finländarna emot privatisering av posten

Majoriteten av finländarna är emot en privatisering av posten. Det här visar en färsk gallup som tidningen Maaseudun tulevaisuus låtit göra. Fler än femtio procent kan också tänka sig att stöda postväsendet med skattemedel..

YLE - 4 timmar sedan

“Här är man en i gänget” - inflyttare och återflyttare berättar varför de valde bort storstan och föredrar ett liv i skärgården

År 2019 fortsätter flyttströmmarna gå i en riktning som tömmer glesbygden på folk medan allt fler trängs i städerna. Men alltid har det också funnits de som går sin egen väg och väljer en motsatt riktning. Svenska Yle har träffat fyra av dem..

YLE - 4 timmar sedan

Polisen ser både ofog och misshandel i realtid – övervakningskamerorna är till nytta varje vecka

Polisen i Österbotten kan i dag i realtid se vad som pågår i centrum av Vasa, Karleby och Jakobstad. Men fler orter skulle gärna få skaffa övervakningskameror, enligt polisen..

YLE - 4 timmar sedan

Åbobor: Tummen ner före dyrare kollektivtrafik och hälsovård, men parkeringen må kosta om Åbo ska spara

Cirka sextio miljoner ska Åbo stad spara in under de närmaste åren. Vi pratade med några Åbobor för att höra deras åsikter om sparåtgärderna..

YLE - 4 timmar sedan

Invånare i Hindsby i Sibbo vill ha kommunalt avlopp: "När deadlinen kommer emot så börjar folk bli lite oroliga och få panik"

Om några veckor gäller nya krav för hur avloppsvattnet ska behandlas och för många börjar det bli bråttom. I Hindsby i Sibbo jobbar bybor för att få ansluta sig till det kommunala avloppssystemet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.