YLE > Finland

Wednesday, 16 October, 09:23

YLE - 18 sep 19 kl. 04:45

Raseborgs enda bank med kvällsöppet och utan avgifter – efter en månad har både restauranger och kunder hittat matsvinnsbanken i KarisMatsvinnsbanken i Karis har fått en riktig rivstart. Efter en månad har ett tiotal restauranger i Ekenäs, Karis och Pojo hakat på trenden att ta tillvara överbliven mat och ge det till matsvinnsbanken i stället för att slänga maten i soporna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karis, Ekenäs, Pojo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborgsenda , bankmed , kvällsöppetoch utan , avgifterefter , en månad har både restauranger och kunder hittat matsvinnsbanken i Karis
YLE - 08 apr 16 kl. 16:47

Raseborgs stadsdirektör vill spara mera än politikerna

Pojo hälsostation ska stänga och flytta sin verksamhet till Karis. I Karis ska hälsostationen i sin tur bara ha läkarmottagning två dagar i veckan, anser Raseborgs stadsdirektör Tom Simola i sitt förslag till stadsstyrelsen (11.4).

Supermiljöbloggen - 23 jan 15 kl. 15:42

Tar din bank miljöansvar?

Fair Finance Guide Sverige har presenterat en granskning av om och hur bankerna tar hänsyn till miljö och mänskliga rättigheter när de investerar. Granskningen bygger både på bankernas regler och hur de uppfyller reglerna i praktiken. Resultatet visar att det överlag finns stora brister i bankernas arbete kring miljö och mänskliga rättigheter när de investerar.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills ändringarna görs"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 20 aug 15 kl. 17:59

"Bruket är stängt tills planen ändras"

Olli Muurainen är inte nöjd med Raseborgs stads nya detaljplan för Billnäs bruk. Om planen inte ändras kommer han att fortsätta låta bruket stå tomt. - Detaljplanen uppfyller tyvärr varken de affärs- eller investeringsmässiga förutsättningarna som behövs, konstaterar han.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YLE - 20 nov 15 kl. 11:18

Politiker måste utveckla sina förmågor

Fredagssnackaren Ulrica Isaksson är besviken på många politiker i Raseborg. Hon anser att de tänker på sin lilla håla i stället för att se på staden som helhet. Isaksson tror det blir annorlunda under den nya stadsdirektörens styre.

YLE - 31 mar 17 kl. 16:38

Poliser mår dåligt och lämnar Västra Nylands polisinrättning

Polisernas arbetssituation i Västnyland är alarmerande. Vi har redan gått över smärtgränsen och många lämnar nu Västra Nylands polisinrättning, säger en Raseborgspolis. Åtminstone sex fältpoliser i Raseborg har sökt sig bort den senaste tiden.

YLE - 13 feb 14 kl. 18:10

Hur mycket får ambulansen i Västnyland kosta?

Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson tycker det är orimligt att Raseborg ska betala kring 70 euro per invånare och år för ambulansen mot 30 euro som nu. Marianne Gripenberg-Gahmberg, direktör för Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS), tror att det är lobbning från privata ambulansföretagare som gör att debatten går så het. VNS föreslår att räddningsverket börjar sköta ambulanserna från och med nästa år i Ingå, Raseborg och Hangö.

Supermiljöbloggen - 07 jan 17 kl. 14:14

Här är Sveriges bästa banker!

I veckan skrev vi här på SMB om hur Privata Affärers ”Årets bank” blev en hållbarhets-flopp. Men vilka banker gör framsteg inom hållbarhetsområdet? Ekobanken - Gynnar Verksamheter som socialt, kulturellt eller miljömässigt är bra för samhället Ekobanken är den bank som klarar Fair Finance Guides granskning bäst, med 99 procent i betyg, som baseras på till hur stor del banken ställer sig bakom internationella standarder och konventioner.

YLE - 28 nov 15 kl. 08:10

Klimatförändringen handlar också om business

Klimatmötet i Paris inleds måndagen 30 november. Målet är att begränsa den globala uppvärmningen till två grader. Tanken är att på sikt skydda miljön i hela världen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finnwatch risar förhållandena på teplantager - certifikat har inte förbättrat situationer för arbetarna

Förhållandena på indiska och sri lankesiska teplantager är torftiga och ofta undermåliga, säger medborgarrörelsen Finnwatch som har intervjuat 120 anställda vid sex plantager i Indien och Sri Lanka..

YLE - 45 minuter sedan

Estniska statens järnvägsbolag satsar 50 miljoner på att etablera sig inom godstrafiken i Finland

Det estniska logistik- och transportföretaget Operail har grundat ett dotterbolag i Finland och satsar 50 miljoner euro på att erbjuda godstrafik på tåg här..

YLE - 3 timmar sedan

Nadja Lönnroth från Pargas var med om att sätta världsrekord i fallskärmshoppning i Kalifornien

130 fallskärmshoppare från 23 olika länder satte i Kalifornien världsrekord genom att göra två formationer. Se video på hoppet..

YLE - 3 timmar sedan

"Mamma sade väldigt skarpt att hon aldrig beställt det här" – cannabisolja såldes till 81-åring av företag som nu misstänks för narkotikabrott

Företaget Suomen Luontaisvire sålde cannabisolja genom telefonförsäljning, bland annat till en 81-årig kvinna med alzheimer. Konkurrens- och konsumentverket har fått omkring 60 klagomål om företaget. Tullen misstänker företaget för olaglig import av narkotika och för läkemedelsbrott..

YLE - 3 timmar sedan

MT: Majoritet av finländarna emot privatisering av posten

Majoriteten av finländarna är emot en privatisering av posten. Det här visar en färsk gallup som tidningen Maaseudun tulevaisuus låtit göra. Fler än femtio procent kan också tänka sig att stöda postväsendet med skattemedel..

YLE - 4 timmar sedan

“Här är man en i gänget” - inflyttare och återflyttare berättar varför de valde bort storstan och föredrar ett liv i skärgården

År 2019 fortsätter flyttströmmarna gå i en riktning som tömmer glesbygden på folk medan allt fler trängs i städerna. Men alltid har det också funnits de som går sin egen väg och väljer en motsatt riktning. Svenska Yle har träffat fyra av dem..

YLE - 4 timmar sedan

Polisen ser både ofog och misshandel i realtid – övervakningskamerorna är till nytta varje vecka

Polisen i Österbotten kan i dag i realtid se vad som pågår i centrum av Vasa, Karleby och Jakobstad. Men fler orter skulle gärna få skaffa övervakningskameror, enligt polisen..

YLE - 4 timmar sedan

Åbobor: Tummen ner före dyrare kollektivtrafik och hälsovård, men parkeringen må kosta om Åbo ska spara

Cirka sextio miljoner ska Åbo stad spara in under de närmaste åren. Vi pratade med några Åbobor för att höra deras åsikter om sparåtgärderna..

YLE - 4 timmar sedan

Invånare i Hindsby i Sibbo vill ha kommunalt avlopp: "När deadlinen kommer emot så börjar folk bli lite oroliga och få panik"

Om några veckor gäller nya krav för hur avloppsvattnet ska behandlas och för många börjar det bli bråttom. I Hindsby i Sibbo jobbar bybor för att få ansluta sig till det kommunala avloppssystemet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.