YA > Nyheter

Thursday, 24 October, 04:13

YA - 18 sep 19 kl. 04:04

Ett samhälle tillgängligt för allaYstads tillgänglighetsråd/HSO: mål är att uppnå ett samhälle för alla..
Läs mer på YA
Läs mer om:
HSO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett samhälle, tillgängligtför alla
Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:47

Vi i S vill ha ett samhälle för alla

Foto: Hasse Holmberg / TT
Den nuvarande regeringen har dragit ner på resurserna så att det blivit svårare för personer med funktionsnedsättning att hitta sin plats i vårt samhälle. Det skriver socialdemokraterna Marianne Eriksson och Jessi Norén.
Vi socialdemokrater värnar om alla människors lika värde.

Skånskan - 07 okt 16 kl. 14:00

Hur tillgängligt är Eslöv?

Eslöv Inbjudna företag och kommunen fick på torsdagen prova på hur det är att vara blind. Med käpp och ögonbindel skulle de ta sig runt i Eslövs innerstad och få en inblick i hur anpassad staden är för funktionsbegränsade.Uppdragen utgår från stadshuset.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 15 kl. 17:21

Därför sluter vi upp bakom ett samhälle till för alla

17-årige Zaccarias Göterheim Nilsson attackerades av en okänd man och fick sin rullstol nerslängd på tågrälsen. Mannen anklagade honom för att missbruka samhällets resurser.I ett så kallat ”Hässleholmsförsök” smygstuderas personer med utvecklingsstörning utan anhörigas kännedom.

Sydöstran - 22 maj 18 kl. 13:28

De kämpar för ett tillgängligt samhälle för alla

Det svenska samhället är fortfarande inte tillgängligt för alla. Det menar DHR Blekinge som fortsätter att kämpa för funktionshindrades rätt till samma möjligheter..

SR - 15 aug 18 kl. 06:30

Kan man förvänta sig att samhället är 100 procent tillgängligt?

Kan man förvänta sig att samhället är 100 procent tillgängligt? För trots regeringens ambitioner upplever många med funktionsvariationer att bristande tillgänglighet hindrar dem från att delta i kulturaktiviteter..

Barometern - 07 jan 19 kl. 16:04

Samhället blir mer tillgängligt för alla

Flera åtgärder har vidtagits under 2018 för att göra samhället mer tillgängligt för alla..

Västerbottens Folkblad - 05 dec 13 kl. 23:54

”Kulturlivet ska vara tillgängligt för alla”

Föreningen Kulturstorm har av Umeå kommun blivit utsedd till Årets eldsjäl 2013. - Det är väldigt fint, säger Armita Ghazinezam, projektledare. Kulturstorm startade 2005 ”för att kulturlivet inte var tillgängligt för alla grupper i samhället”, som Armita Ghazinezam uttrycker det.

Barometern - 09 dec 17 kl. 17:41

Nytt kuststråk tillgängligt när reningsverket flyttar bassänger

1963 byggdes Kalmar reningsverk. Tidigast 2023 förväntas ett nytt och modernare reningsverk att vara i drift. I samband med att samhällsbyggnadskontoret hade samråd under lördagen, bjöd Kalmar Vatten in till öppet hus för att informera om reningsverket..

Kristianstadsbladet - 07 jan 19 kl. 04:00

Sverige ska vara tillgängligt för alla 2031

På Internationella funktionsrättsdagen arrangerades manifestationer för mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar. Det handlar om något som borde vara en självklarhet, men inte är det, nämligen för rätten att leva som alla andra med jämlika livsvillkor och med full delaktighet i samhället..

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 06:00

Tillgänglig politik för alla?

Foto: Tom Wall

Den 14 september är det dags för val. Ett val som för en del är enkelt men för en majoritet är det mycket svårt. En stor del bestämmer sig sista veckan och några till och med samma dag som man står där utanför vallokalen.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Svagt uppåt på Asiens börser

YA - 1 timme sedan

Myten om att människor trodde att jorden var platt

Kommentar till Einar Larssons insändare 22 oktober ”Det finns också de som påstår att jorden är platt”..

YA - 1 timme sedan

Asterix har fått sin första hjältinna

Det har tagit 60 år och 38 album, men nu är hon äntligen här. Serierna om Asterix och de andra tappra gallerna har fått sin första hjältinna: Adrenaline..

YA - 2 timmar sedan

Saxofonens många tonlägen

Kulturjournalisten Bengt Eriksson har haft många möten med jazzmusikern Fredrik Ljungkvist på Folkhemmet i Östra Hoby. Dessa konserter blir till liv igen när han lyssnar på nya skivan med Ljungkvists trio. Ett huvudinstrument är saxofonen, på skivan men också i jazzens historia..

YA - 2 timmar sedan

Köpingebro känns som i det gamla DDR

Nu när både Sockerfabriken och Fibrexfabriken är nedlagda så finns det ingen anledning att innevånarna i Köpingebro ska leva i en delad by som om det var i DDR. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.