Världen Idag > Nyheter

Sunday, 20 October, 06:06

Världen Idag - 18 sep 19 kl. 01:00

Nästa koalition kan bli avgörande för Judéens och Samariens framtidNär detta skrevs var resultaten från tisdagens israeliska nyval fortfarande inte kända. Men baserat på de senaste månadernas alla opinionsundersökningar landar man i samma situation som efter valet den 9 april, där ingen av ledarna för de två blocken uppnådde majoritet. Vilka koalitionsmöjligheter finns i så fall, och vilka konsekvenser kan detta få för Israels politiska linje? Ledaren för partiet Israel Beiteinu, Avigdor Liberman, innehar än en gång en nyckelposition. Liberman säger att han kommer att stödja den av de två kandidaterna Netanyahu och oppositionsledare Benny Gantz (från Blåvitt) som säger att han vill skapa en nationell enhetsregering.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Judéens, Samariens, Israels, Israel Beiteinu, Liberman, Netanyahu, Benny Gantz, Blåvitt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nästa koalitionkan bli , avgörandeför , Judéensoch , Samariens, framtid
Skånskan - 03 apr 17 kl. 22:56

Tung debatt när avgörande beslutet om baden togs

Kävlinge Föreningar + kommun = sant. Så står det i informationsbroschyren om Kävlinge.
De representanter från SK Lödde som tagit sig till fullmäktigesalen i kommunhuset på måndagskvällen för lyssna till debatten inför det för klubben så avgörande beslutet om framtidens badhus hade nog svårt att hålla med.

Sydsvenskan - 17 apr 13 kl. 06:30

Harmoni spelar avgörande roll

Det kommer att vara små marginaler som avgör allsvenskan i år igen. Ni minns väl att det handlade om centimetrar när LDB FC Malmö inte tilldelades det mål som skulle gett allsvenskt guld mot Tyresö i seriefinalen i höstas.Därför måste allt fungera och en viktig del handlar om harmoni.

SmålandsPosten - 13 jul 14 kl. 23:59

24 års väntan över - Tyskland världsmästare efter sent avgörande

Klart att ett dramatiskt VM skulle avslutas med dramatik.
Mario Götze sköt Tyskland till guld när han sänkte Argentina med matchens enda mål i förlängningen.
Och 24 års tysk guldväntan är över.

YLE - 03 feb 17 kl. 08:30

Flytten till Sverige avgörande för Sanna Nygårds karriär: ”Det gav ny motivation”

Sanna Nygård bytte i höstas Vasa mot Stockholm och tränar nu under Oscar Gidewalls ledning. Miljöombytet gav extra motivation och gjorde att hon valde att fortsätta satsa på friidrotten. Säsongen 2016 var väldigt tudelad för trestegshopparen Sanna Nygård.

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 22:08

Rapportperioden: Konjunktursignaler avgörande trots utdelningsrekord

Sannolikheterna för att börsens bästa utdelningshöjare fortsätter är goda. Ledaren är fastighetsbolaget Hufvudstaden som säkert kommer med 22:a höjningen i följd och de efterföljande bolagen på utdelningssviternas topplista Castellum, Vitec, Wihlborgs och Intrum lär också höja. Lägg till att de indextunga storbankerna har höga direktavkastningar och sannolikt lär behålla sina utdelningar.

Nyan - 14 maj 19 kl. 21:00

De åländska rösterna kan bli avgörande

Det kan tyckas oinspirerande att engagera sig i ett val mellan två huvudkandidater som inte kommer att bli invalda.
Men i valspurten mellan Anton Nilsson och Camilla Gunell utspelar sig en större kamp där de åländska rösterna kan få stor betydelse. I dag börjar förhandsröstningen till Europaparlamentsvalet.

Dagensanalys.se - 22 aug 16 kl. 11:15

Reklamskaparna är överens – data är avgörande för framgångsrika kampanj

En studie från techföretaget Turn visar att hela 88 procent av annonsskaparna behöver eller vill ha tillgång till data för att skapa bättre budskap. Av deltagarna i studien svarade 65 procent att den större delen av deras nuvarande projekt använder sig av data – som i detta sammanhang är insikter från programmatisk annonsering. Ju mer erfarna ”creatives” desto större är dataanvändandet, medan yngre sällan ens ser ordet ”programmatisk” under genomgången inför annonsskapandet.

DalaDemokraten - 16 okt 15 kl. 11:44

Avgörande dagar

Decemberöverenskommelsen överlevde inte ens ett år. I fredags röstade Kristdemokraterna för att riva upp avtalet och samma kväll dödförklarades överenskommelsen av Anna Kinberg Batra. En överenskommelse som skulle ha löpt till 2022 och som slöts för att skapa stabilitet efter det att Sverigedemokraterna förkunnat att man kommer arbeta för att fälla varje regering som inte tillmötesgår partiets krav på minskad invandring..

YLE - 22 okt 17 kl. 14:53

IK Myrans ligadröm gick i kras – ONS klart bättre i avgörande kvalmatch

Efter den första matchen hade IK Myran grepp om ett ligakontrakt men till slut var det inte ens nära. Uleåborgslaget ONS dominerade på hemmaplan..

SR - 25 feb 19 kl. 05:44

Ännu en avgörande vecka för brexit

I Storbritannien hotar en regeringskris och ytterligare avhopp från de två stora partierna när ännu en kritisk vecka med Brexit i fokus inleds. Brexitprocessen har nu blivit så rörig att inte ens britter som försöker följa med förstår den längre..

YLE - 07 jun 19 kl. 16:04

NHL-kolumnen: Kan Tuukka Rask rädda Boston i finalseriens schackmatch – eller blir det dags för Blues avgörande drag?

Drömmen om match nummer sju i finalserien balanserar på den tunnaste av linor. När inte ens Tuukka Rasks solida spel har lyckats vända de två senaste matcherna till Bruins, så verkar det som att Craig Berubes drag i denna ytterst tajta schackmatch överträffar Bruce Cassidys funderingar. Schackmatt på kommande natten mot måndag?.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA för 50:e gången..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Experter: Största medicinska skandalen i modern tid

Det saknas bevis för att könskorrigering minskar självmordsrisken. Det framhöll medicinska experter vid ett riksdagsseminarium och gav exempel på uppenbar desinformation runt frågan om könsdysfori..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Strid om migrationspolitiken väntar KD

Inför Kristdemokraternas riksting i november har en rad personer och distrikt gemensamt föreslagit att partiet åter ska inta en mer generös hållning på migrationsområdet. Man vill att KD ska arbeta för att permanenta uppehållstillstånd ska vara regel, men partistyrelsen vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som norm..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Han ser likhet mellan Israelbojkott och nazisttiden

Tyska Förbundsdagen och USA:s kongress har våren 2019 fördömt bojkottrörelsen BDS. Lars Adaktusson (KD) vill att Sverige ska följa i samma fotspår. – Jag kommer att driva denna fråga i riksdagen, säger han till Världen idag..

Världen Idag - Igår: 00:00

Allt handlar om mötet med personen Jesus

Kristendomen handlar inte i första hand om en uppsättning värderingar. Kristendomen handlar inte i första hand om ett lärosystem. Kristendomen handlar inte i första hand om goda ideal och allmän skötsamhet.

Världen Idag - Igår: 08:50

John Lundvik förkastade bojkott

Dagen innan finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj 2019 beslutade tyska Förbundsdagen att stämpla BDS-rörelsen som en antisemitisk organisation. Men många yrkade på bojkott av tävlingen eftersom den hölls i Israel. – Jag tycker att de är lite trångsynta, sade Sveriges representant John Lundvik..

Världen Idag - I förrgår: 22:00

Kyrka vill skapa vänskap i ”världens ensammaste stad”

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - Igår: 12:00

Daniel Alm släpper bok inför helgens ledardagar

Tungotal, tänkande, tjänande är temat på årets Pingst ledare, med start i Umeå på lördag. Det är också titeln på pingstföreståndare Daniel Alms nya bok, som släpps under konferensen och delas ut till alla deltagare..

Världen Idag - I förrgår: 06:00

Många kände igen sig i artikel om ensamhet

Många personer har hört av sig till Gitten Öholm och berättat att de känner igen sig i den ensamhet som hon nyligen beskrev i en artikel i Världen idag. Nu efterfrågar Gitten krafttag mot ensamheten i våra kyrkor. – Vi måste bryta världens tankesätt, säger hon..

Världen Idag - I förrgår: 22:00

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.