YLE > Svenskfinland

Monday, 21 October, 20:41

YLE - 17 sep 19 kl. 20:04

Vasa centralsjukhus får en miljon för omfattande jour - direktör Marina Kinnunen: En mycket glädjande nyhetPå regeringens presskonferens på tisdag meddelade justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) att Vasa centralsjukhus kommer att få en miljon för omfattande jour. - Nästa år ser tufft ut så vi tar tacksamt emot pengarna, säger direktör Marina Kinnunen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Marina Kinnunen, Anna-Maja Henriksson, SFP, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasa, centralsjukhusfår en , miljonför , omfattande, jour, direktör, Marina Kinnunen En mycket glädjande nyhet
YLE - 02 jun 19 kl. 14:45

Får Vasa centralsjukhus ändå omfattande jour? Hans Frantz: "Det skulle vara bland det bästa som hänt"

Det fortsätter att sippra ut förhandsinformation om det regeringsprogram som ska offentliggöras i morgon. Den nyaste informationen som Helsingin Sanomat fått tag på gäller Vasa centralsjukhus, som enligt utkastet ska få omfattande jour..

YLE - 18 okt 18 kl. 18:58

Susanna Ginman om SFP:s kamp för Vasa centralsjukhus: ”Visst kan det vara ett trumfkort”

Även om SFP inte lyckades övertyga social- och hälsovårdsutskottet om att låta Vasa centralsjukhus erbjuda omfattande jour har debatten gett partiet en chans att visa att det behövs, analyserar Susanna Ginman, chef för ledarredaktionen på Hufvudstadsbladet..

YLE - 01 jun 17 kl. 18:41

Rehula gav otydliga svar om Vasa centralsjukhus

En ensam Juha Rehula satt med allvarlig min i ministerbåset då debatten om medborgarinitiativet för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus fortsatte i riksdagen. Familje- och omsorgsminister Rehula (C) kritiserades hårt för att han inte var på plats då debatten inleddes för två veckor sedan. Nu var han närvarande.

YLE - 12 dec 16 kl. 21:03

Varthän Vasa centralsjukhus?

Vad betyder det egentligen att Vasa blir utan omfattande jour? Kommer verksamheten att monteras ner? Både sjukvårdsdistriktets direktör Göran Honga och styrelseordförande Hans Frantz (SFP) är illa rädda för att man hamnar i skymundan.

YLE - 01 jun 17 kl. 18:41

Rehula gav svar på tal om Vasa centralsjukhus

En ensam Juha Rehula satt med allvarlig min i ministerbåset då debatten om medborgarinitiativet för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus fortsatte i riksdagen. Familje- och omsorgsminister Rehula (C) kritiserades hårt för att han inte var på plats då debatten inleddes för två veckor sedan. Nu var han närvarande.

YLE - 27 nov 16 kl. 08:32

Hon oroar sig för cancervården på Vasa centralsjukhus

Om cancerkirurgin försvinner från Vasa centralsjukhus är det troligt att den övriga cancervården också gör det. Det tror Carina Smeds, sekretarare på hjärtövervakningen och tillika cancerpatient. Carina Smeds diagnostiserades med bröstcancer i maj 2015.

YLE - 18 maj 17 kl. 04:38

Medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus i riksdagen idag

På torsdag eftermiddag ska riksdagen debattera lagmotionen och medborgarinitiativet om jourreformen. Riksdagen inleder sin remissdebatt klockan 17.00.

YLE - 18 maj 17 kl. 04:38

Medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus i riksdagen i dag

På torsdag eftermiddag ska riksdagen debattera lagmotionen och medborgarinitiativet om jourreformen. Riksdagen inleder sin remissdebatt klockan 17.00.

YLE - 19 maj 17 kl. 19:02

Ansvariga ministern gick på ett annat möte när riksdagen skulle diskutera Vasa centralsjukhus – är det okej?

När riksdagen skulle diskutera medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus gapade salen tom och inte en enda minister var närvarande. Rehula satt i ett annat möte och Sipilä brukar sällan delta. Åsikterna om hur seriöst politiker ska ta medborgarinitiativ går isär.

YLE - 06 feb 17 kl. 04:51

Vasa centralsjukhus fortsätter satsa trots motgångar

I april ska Vasa centralsjukhus (VCS) nya sjukhusapotek vara klart och under våren går man också bland annat vidare med planerna på det så kallade SOTE-huset och renoveringen av gamla akuten. VCS satsar trots kommande sparkrav och förlorad omfattande jour. I månadsskiftet april-maj ska U-byggnaden, det vill säga det nya sjukhusapoteket tas i bruk.

YLE - 05 okt 16 kl. 19:45

Allt fler engagerar sig för Vasa centralsjukhus

Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. - Vi tyckte att något måste göras, säger föreningens sekreterare Tom Forsén.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Vasa minskar på antalet chefer – ny direktörstjänst tar över fyra chefers jobb

Vasa stad möblerar om i sin chefsorganisation. Det blir totalt sju chefsposter färre i organisationen, men en direktörspost tillkommer..

YLE - 45 minuter sedan

Peter Boström blir fullmäktigeordförande i Jakobstad

Peter Boström efterträder Anna-Maja Henriksson på fullmäktigeordförandeposten i Jakobstad..

YLE - 1 timme sedan

Stor dag väntar för Seppo Evwaraye – Royals eldsjäl gör landslagsdebut som 37-åring

En plats i EM-semifinal finns i potten då Finlands herrlandslag i amerikansk fotboll möter Danmark på lördag. Med i det finländska laget finns då den 37-årige Vasabon Seppo Evwaraye som gör landslagsdebut..

YLE - 2 timmar sedan

Författaren Emma Karinsdotter: Barnen märker om man stoppar medicin i böckerna

När det pratas om barns läsning handlar det ofta om hur nyttigt det är för barn att läsa, bland annat växer ordförrådet. Men barnboksförfattaren Emma Karinsdotter är trött på det nyttiga: Vi tar ifrån barnen berättelsens värde..

YLE - 7 timmar sedan

KPV vill inte flytta den avgörande kvalmatchen till Seinäjoki – Bollförbundet och TPS kräver besked i god tid: "Man kan inte flytta en match samma dag som den ska spelas"

I fotbollsligakvalet gör KPV och TPS upp om en plats i ligan nästa säsong. På torsdag möts lagen i Åbo där planen uppges vara i bra skick. Däremot finns det frågetecken kring var KPV:s hemmamatch på söndag ska spelas och när matchorten behöver spikas.

YLE - 13 timmar sedan

Cirka 70 procent av tonårsflickorna har fått HPV-vaccin – sämst är täckningen i Österbotten

Det finns stora regionala skillnader i täckningen av HPV-vaccinet..

YLE - 16 timmar sedan

Vindkraftsbolagen siktar in sig på Purmo – markägarna organiserar sig

Purmoskogarna är eftertraktade. Tre olika vindkraftsbolag är intresserade av att bygga på ett 6000 hektar stort område mellan Lillby och Åvist. Tommy Olin och Ole Lillqvist representerar de kring 240 markägare som berörs..

YLE - Igår: 14:58

Salo svenska skola satsar på synlighet för att locka fler elever

I Salo svenska skola går idag sexton elever från förskola till årskurs sex. Skolan satsar på synlighet för att skolans framtid ska vara garanterad..

YLE - Igår: 14:50

Ett litet gymnnasium kan ge nöjda elever och bra studieprestationer trots färre valmöjligheter

Kristinestads gymnasium är ett litet gymnasium. Under senare år har skolan haft runt 40 elever uppdelade på tre årskurser. Framtiden är oviss nu när det föds allt färre barn i vårt land.

YLE - Igår: 13:41

Myran vill behålla sin ligastatus – första året i finrummet har gett mersmak: ”Segrarna känns mycket värdefullare”

IK Myran greppade det sista halmstrået. Nedervetilklubben besegrade ONS i den sista omgången i damligan i fotboll och undvek direkt nedflyttning. Nu väntar ligakval mot PK-35.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.