YLE > Svenskfinland

Saturday, 19 October, 05:06

YLE - 17 sep 19 kl. 20:10

Kristinestad inleder förhandlingar med Pihlajalinna – planerna på att privatisera vården tar ett steg framåtAv de fyra företag som lämnat in anbud har vård- och omsorgsnämnden nu valt att föra förhandlingar med vårdföretaget Pihlajalinna. Något beslut om att privatisera vården har man ännu inte fattat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pihlajalinna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristinestad, inleder, förhandlingarmed , Pihlajalinna, planernapå att , privatisera, vården tar ett steg framåt
YLE - 29 aug 13 kl. 09:24

Kristinestad inleder samarbetsförhandlingar

Kristinestad inleder samarbetsförhandlingar nästa vecka. Tidningen Syd-Österbotten skriver att Kristinestad startar samarbetsförhandlingar med hela personalen den 4 september. Om alla permitteras i fyra veckor kan staden spara två miljoner..

YLE - 17 jun 19 kl. 09:47

Pihlajalinna inleder samarbetsförhandlingar - 380 i personalen kan förlora sitt jobb

Den privata vårdkoncernen Pihlajalinna inleder samarbetsförhandlingar som berör 2400 i personalen. I fjol gjorde bolaget en vinst på flera miljoner..

YLE - 27 mar 17 kl. 14:59

PVO inleder samarbetsförhandlingar i Kristinestad och Björneborg

PVO-Lämpövoima inleder samarbetsförhandlingar som innefattar så gott som hela personalen i Kristinestad och Björneborg. 22 personer kan bli av med jobbet. Kraftverken i Kristinestad och Björneborg har stått stilla sedan 2015 på grund av olönsamhet.

HBL - 26 jul 12 kl. 07:59

Kemira inleder samarbetsförhandlingar

Kemira inleder samarbetsförhandlingar som berör 250 anställda i Finland och 600 globalt.Kemikalietillverkaren Kemira inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till att cirka 250 anställda i Finland sägs upp. Globalt kan 600 anställda få gå.

YLE - 07 dec 16 kl. 20:48

Anvia inleder samarbetsförhandlingar

Anvia inleder samarbetsförhandlingar i koncernens moderbolag. Alla 40 anställda varslas och 25 arbetsplatser är hotade. Anvia Abp inleder samarbetsförhandlingar med hela personalen.

HBL - 11 sep 12 kl. 14:35

Aktia inleder samarbetsförhandlingar

Aktia inleder samarbetsförhandlingar som för många anställdas del lär leda till en omorganisering av arbetet och till att personalantalet i hela koncernen minskar med 15.Banken beskriver det som en fortsättning på arbetet med "att anpassa sin kostnadsstruktur för att skapa förutsättningar för lönsam tillväxt i koncernen." Det är speciellt Aktia Bank Abp:s regionala funktioner som ses över.

YLE - 18 jun 12 kl. 16:05

Finnair inleder förhandlingar med personalen

Finnair inleder samarbetsförhandlingar med kabinpersonalen pga. affären med Flybe, som tar över en tredjedel av Finnairs Europatrafik. Finnair vill minska antalet årsverken med 120, och personalen föreslås övergå till bolaget Flybe.

YLE - 24 sep 13 kl. 18:53

STT-Lehtikuva inleder samarbetsförhandlingar.

STT-Lehtikuva måste spara och inleder samarbetsförhandlingar. Målet är att spara över 2 miljoner euro. Koncernen kommer att inleda samarbetsförhandlingar men vill inte spekulera i hur många som måste sägas upp.

YLE - 07 jan 15 kl. 11:10

Närpes inleder samarbetsförhandlingar

Närpes inleder samarbetsförhandlingar. Sparkravet på driftskostnaderna är cirka 800 000 euro. Ungefär en tredjedel av det ska tas från personalkostnaderna.

YLE - 07 jan 15 kl. 16:38

S-gruppens hotell inleder samarbetsförhandlingar

S-gruppens hotell inleder samarbetsförhandlingar. Sokotels samarbetsförhandlingar kan leda till att 120 blir deltidsanställda och att närmare 20 sägs upp. Dessutom ska bolaget förnya sin organisation.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Tony Sund gjorde poäng mot gamla klubben – TPS tappade stor ledning men lyckades sätta punkt för tunga sviten

5–1 till TPS och en betryggande ledning efter halva matchen blev 5–5 i den sista perioden. TPS säckade ihop fullständigt på bortaplan mot Sport men lyckades till slut vinna efter straffar. Samtidigt skickade man ner Vasalaget på jumboplatsen..

YLE - 12 timmar sedan

Tvärminne zoologiska stations nya forskningsfartyg Augusta är färdig

Augusta är Tvärminne zoologiska stations länge efterlängtade forskningskatamaran. Fartyget lämpar sig för kustnära Östersjöforskning och hemhamnen blir i Tvärminne i Hangö..

YLE - 13 timmar sedan

Mamman till en av de omkomna beväringarna i Skogbyolyckan: ”Jag önskar att den unga föraren skulle få fortsätta med sitt liv”

Att rättsprocessen mot beväringen som körde olycksfordonet fortsätter i hovrätten har väckt starka känslor. Biträdande riksåklagare, Jukka Rappe, säger att han fått mycket respons efter sitt val att överklaga den friande domen..

YLE - Igår: 04:44

Vasabo efterlyser bilister som vill konvertera sina bensinbilar till gasbilar: "Tillsammans kan vi kanske få ner kostnaderna"

Vasabon Sören Hedvik har startat ett initiativ på Facebook för att hitta bilägare som tillsammans vill konvertera sina bensinbilar till gasbilar. Responsen har varit positiv. I hela landet har knappt 200 personer nappat på statens konverteringsstöd på 1 000 euro..

YLE - Igår: 04:11

Tre orsaker till att nyhetsbyrån SPT är viktig: Din region, dina skattepengar och dina prenumerationsavgifter

Uppsägningarna vid nyhetsbyrån SPT var veckans stora finlandssvenska nyhet. SPT är en intressant institution eftersom den drivs med statsstöd och de finlandssvenska prenumeranternas pengar. Dessutom får SPT också generösa bidrag från de finlandssvenska fonderna..

YLE - Igår: 16:05

Skottlossning i Kurikka – de misstänkta har gripits

I centrum av Kurikka i Södra Österbotten har skott avfyrats på torsdag eftermiddag. Enligt polisen har man fått tag på de misstänkta gärningsmännen..

YLE - Igår: 16:05

Skottlossning i Kurikka – misstänkt gärningsman har gripits

I centrum av Kurikka har skott avfyrats på torsdag eftermiddag. Enligt polisen har man fått tag på den misstänkta gärningsmannen..

YLE - Igår: 16:05

Skottlossning i Kurikka – flera polispatruller på plats

I centrum av Kurikka har skott avfyrats på torsdag eftermiddag. Det skriver polisen i Österbotten på Twitter. Enligt polisen är det dock ingen fara för utomstående..

YLE - Igår: 15:23

Kraftigt nerkyld man räddades ur vattnet utanför Bergö

Gränsbevakningen, räddningsväsendet och sjöräddningshelikoptern från Umeå larmades alla på torsdag eftermiddag till vattnen väster om Bergö efter att en man setts falla ur sin båt..

YLE - Igår: 15:17

Mikaela Finne visste att hon skulle bli artist redan som fyraåring – nu lever hon ut sin dröm

Mikaela Finne sade redan som fyraåring att det är musikartist som hon ska bli när hon blir stor. Sagt och gjort. Nu släpper hon sitt första fullängdsalbum och utmanar på Vegatoppen med låten Package full of hearthache..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.